(20-02-2018, 06:20)~Tlen~ napisał(a): ............Tlenie, czy twoja babcia wykładała na jakimś uniwersytecie, miała jakieś tytuły naukowe?
Wiesz Ferdydurke tym razem przechodzisz sam siebie w tym co piszesz;
............................................
Ciekaw jestem czy ten naród byłby okazał podobną empatię w ratowaniu polaków ...sądzę że nie skoro na terenach zajętych przez Rosjan jako pierwsi podejmowali kolaborację z agresorem i robili listy proskrypcyjne na rostrzał ,czy wywózkę dla Rosjan. Również mogę powiedzieć podobnie jak ten żydowski dziennikarz ż autopsji i to udokumentowanej przez moja mamę i babcie że kolaborowali i wydawali inteligencję polską agresorom.Tylko dzięki uczciwości nkwudzisty który uprzedził moją babcię u której był dokwaterowany mogę dzisiaj o tym napisać. W przeciwnym razie byłaby dzisiaj leżało z postrzałem w głowę razem z moją mamą w jarze pod miastem w którym mieszkały.
.........................................
Tak poza tym to proszę nie zapominaj że żydzi mają się czego obawiać nie mieli autonomii w państwie Polskim przed wojną,oni również byli Polakami i podlegali prawu Polskiemu tak jak pozostała ludność....kolaborowanie z okupantem było karalne ...a co to znaczy pomyśl !!!
Tak w ogóle jakoś nie bardzo pisać może posłuchasz link który wklejam ...pomyśl i się zastanów dlaczego jest taki szum medialny może dasz radę to rozebrać ??
https://youtu.be/eLIlY6lc9FQ
Tlenie, czy twoja babcia była magnatką na olbrzymich włościach na których zatrudniała masę proletariatu chłopskiego?
Jeśli nie była jedną lub drugą, to nie musiała się obawiać kulki w łeb od Rosjan.
Czy mogę spytać, gdzie twojej babci udało się zbiec wraz z twoją matką?
Słucham, tę twoją panią Kurek i zaczyna mi się robić niedobrze, a jestem już po 50 minucie!
Wg. pani Kurek Zydzi sami sobie zgotowali ten los. Pani Kurek dotychczas nie wspomniała słowem o polskiej policji granatowej, która pilnowała getta, w miłych słowach mówi nawet o Gestapo i SS.
Wg pani Kurek, to nawet do Gestapo i SS Zydzi przenikneli i to oni napędzali tę machinę zagłady!