(15-02-2018, 01:08)ferdydurke napisał(a):Wladyslaw Bartoszewski(prawdziwe nazwisko Bartosiak)pochodzi ze wsi Zaby pod Sochaczewem.(15-02-2018, 00:34)iberte napisał(a): Taka szkole ukonczyl "prof"Bartoszewski i Ty modlisz sie do niego jak do oltarza![]()
Kto jest dla Ciebie autorytetem w dziedzinie historii?
Iberte, Bartoszewski zrobił maturę w liceum humanistycznym w Warszawie. Trudno to porównywać z wykształceniem w szkole handlowej w Wilnie, a i prowadzenie drużyny harcerskiej nie robi z ciebie elity, bo wtedy ja musiałbym być elitą!
Zacząłem moją działalność harcerską wcześniej niż Wituś, ale nie uważam, by ta działalność nobilitowała mnie do elity!![]()
Myślę, że uniwersytety w Augsburgu i Monachium nie dały mu profesury na "piękne oczy", tylko za wiedzę, którą posiadał.
Pilecki, gdyby nie został skazany i stracony, mógłby także zostać profesorem od "przeżycia w piekle"
Dziadek byl lokajem,ojciec urzednikiem.
Przed wojna ukonczyl 2-letnie Liceum Handlowe bez uprawnien maturalnych........
Nie bez powodu pytalem, kto jest Twoim autorytetem historycznym?
Teraz widze,ze Wikipedia.
Porownywanie Bartoszewskiego z Pileckim jest nieporozumieniem,takim samym jak ta rozmowa

[quote='fiscus' pid='41481' dateline='1518651163']
Naukowiec Bartoszewski nie potrzebował tytułów , samo przyszło, bo był dobry w danej dziedzinie.
[/
W jakiej dziedzinie?
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow