(08-02-2018, 18:49)iberte napisał(a):Lech Kaczyński był internowany do Strzebielinka.(08-02-2018, 01:58)ferdydurke napisał(a): iberte, ale to nie są drwiny!.
W Arłamowie do wódeczki z Kiszczakiem zasiadał przyszły laureat nagrody Nobla i innych wielu szanowanych polityków jak choćby Lech Kaczyński.
Jarek na wódeczkę i zagrychę się nie załapał, bo musiał kota trzymać pod mamusiną pierzyną, by kota do Arłamowa nie zesłano![]()
No......a kiedy Lech Kaczynski byl w Arlamowie?(z kotem czy bez)
(09-02-2018, 12:04)Dąbrowski napisał(a): Radzę się zastanowić nad słowami pani ambasador :
„Izrael traktuje ją jak możliwość kary za świadectwo ocalałych z Zagłady”
Czy też uważacie, że pani ambasador kłamie?
(02-02-2018, 22:13)ferdydurke napisał(a): Ten wytłuszczony tekst mówi jasno - żyją jeszcze ludzie, którzy mogą zaświadczyć o tym, że Polacy pomagali w holocauscie.
Kiedy w latach 80-tych poznałem Zydów z Izraela, to nie rozumiałem ich niechęci do mnie - jako Polaka traktowali mnie bardzo wrogo. Nie rozumiałem tego, wszak wg.mnie to Niemcy ich zabijali, a Polacy chronili.
Były to czasy, gdzie nikt nie mówił o odszkodowaniach, a i Izrael nie żądał zapłaty za holocaust.
Dlaczego mieli mieć do mnie niechęć jako Polaka? A jednak mieli i okazała się zupełnie uzasadniona.
Wpadla mi dzis w ręce strona " Klub Inteligencji w Polsce" , na szczescie takowi jeszcze są ,wszystkich nie "wytłukli ",tak samo jak sie uchowali jeszcze Żydzi prawi ,ktorzy zostali ocaleni po to żeby dac swiadectwo prawdzie .
http://www.klubinteligencjipolskiej.pl/2018/02/znany-varsavianista-pochodzenia-zydowskiego-odsyla-ambasador-izraela-wyroznienie/#respond
KLUB INTELIGENCJI POLSKIEJ 05/02/2018
Znany varsavianista pochodzenia żydowskiego odsyła ambasador Izraela wyróżnienie
LIST OTWARTY
W związku z bezprecedensowym, haniebnym atakiem ze strony Państwa Izrael, skierowanym przeciwko Polsce, zwracam na Pani ręce dyplom uznania za zasługi dla ochrony zabytków kultury żydowskiej w Polsce, jaki otrzymałem w lipcu 1998 r. od ambasadora Izraela w Polsce z okazji jubileuszu 50. rocznicy utworzenia Państwa
Pani wystąpienie na terenie obozu Auschwitz uważam osobiście za skandaliczne. Teren byłego niemieckiego nazistowskiego obozu stał się miejscem kwestionowania prawa Polaków do obrony przed oszczerstwami, zamiast stać się miejscem przypomnienia o Niemcach, którzy byli faktycznymi sprawcami zbrodni dokonanej na Żydach i Polakach.
Powiedziała Pani, że Izrael traktuje ustawę o IPN „jako możliwość kary za świadectwo ocalałych z Zagłady”. Czy mam rozumieć, że ocaleni z Zagłady będą świadczyć, że w obozach śmierci byli polscy komendanci, polskie załogi i polscy strażnicy na wieżach?
Nie będzie to wtedy żadne świadectwo tylko kłamstwo.
Chyba kolejnego demencja i brak zrozumienia intencji ustawy dopadła.
Jakos mnie to nie dziwi biorac pod uwage rzeczony p. Sujecki reprezentuje Gazete Polską.