(28-12-2017, 01:43)ferdydurke napisał(a): Joano ja miałem okazję zobaczyć te "czyste, schludne i zadbane obejścia" na Opolszczyźnie i na Dolnym Sląsku i doskonale widziałem różnicę pomiędzy domostwami autochtonów, a przybyszów zza Buga. I moje obserwacje nie wypadały na korzyśćHarmonia ,ty to chyba piszesz o domostwach po wojnie do lat 70tych,to prawda byly to domy nie bardzo sie prezentujące

W mojej okolicy , na opolszczyznie to ludzie z zza Buga,wsie są piekne ,stare koscioly odrestaurowane ,cmentarze zadbane ,tez i mlodziez dba o stare poniemieckie cmentarze ,szkoly odnowione ,albo wybudowane nowe ,,jedna wies sklada sie z polowa mojej rodziny

przykladowo

W mojej miejscowosci szpecil niedawno jeszcze jeden budynek,byly jeszcze napisy niemieckie ,byl to zaklad meblowy.Moja kolezanka ,kupila to za grosze ,ale w remont wlozyla mnostwo kasy .tego budynku z zewnatrz nie bylo widac byly zarosniety wysokimi bzami.Po trzech latach doprowadzila do pieknego wygladu zachowujac "cegly".
(28-12-2017, 01:43)ferdydurke napisał(a): Polacy stali się samarytaninami Europy i wysyłają Polaków do Europy finansując to z polskiego budżetu? Toż to jest dowcip 2017 roku, który mogła wymyślić tylko lwowska blondynkaPonoc wszyscy jestesmy w Europie ,pracujemy gdzie nam wygodnie,a rente mozemy pobierac w banku mieszkając na Filipinach