(21-12-2017, 20:55)Luce 2 napisał(a): Jak was czytam to wychodzi na to ,ze ktos zza Buga wyszedl w szlafroku we Wroclawiu wiec wszyscy zza Buga to ciemniaki. Polskie kresy jak Wilno ,Lwow to tez tepaki i prosciuchy bo ktos tam uslyszal ,ze na Bialorusi w lepiankach zyja ale sami po kolana w blocie chodziliCo ma Bialorus do Polski ? Nie twierdze ,ze w Polsce nie bylo biedniej anizeli w Niemczech ale tez nie robcie z tej Polski calkowitej ruiny. Jak dla mnie nie znacie historii Polski. Wazne co kto uslyszal i co zobaczyl. Widzieliscie i slyszeliscie to co chcieliscie.
Mam wrazenie,ze to Ty jestes z historia na bakier,zadajac tak dziwne pytanie..." co ma Bialorus do Polski ?"
Czy masz pojecie o Wielkim Ksiestwie Litewskim i o roli miasta Grodno i Minsk ? A wiesz moze,jakie to,jezyki urzedowe byly w Grodnie? Nie wiesz?, no to zycze wesolych i zdrowych Swiat oraz szczsliwego Nowego Roku 2018.
Co ma Bialorus do Polski ? Nie twierdze ,ze w Polsce nie bylo biedniej anizeli w Niemczech ale tez nie robcie z tej Polski calkowitej ruiny. Jak dla mnie nie znacie historii Polski. Wazne co kto uslyszal i co zobaczyl. Widzieliscie i slyszeliscie to co chcieliscie.![[-]](https://nasze-niemcy.pl/images/nasze-niemcy/collapse.png)