Ferdydurke to nie ma znaczenia skad przybyli moi rodzice. Napisalam skad bo poprzez nich te rejony sa mi bardziej znane. Dla mnie kazdy narod ma biedniejsze rejony i bogatsze. Z waszych postow wywnioskowalam ,ze caly wschod Polski to wielkie zadupie stad moje odpowiedzi o wielkosci tych ziem nie tylko Lwowo do nich sie zaliczal. Na Dolny Slask przybyli ludzie z roznych rejonow Polski ale ze wschodu chyba najwiecej. I im sie od was najbardziej dostalo dlatego biore w obrone ten rejon jak i inne .
Kazdy kraj ma swoje biedniejsze i bogatsze rejony ale kazdy jest czescia narodu i jest rownie wazny dla ogolu. To ze jest biedniejszym rejonem czesto jest zasluga calego kraju i jego polityki.
Natomiast bardzo wychwalacie narod Niemiecki i jakiez on nam wspaniale ziemie i miasta zostawil. Dlatego chcialam wam pokazac ile naszych wspanialych miast i ziem zostalo na wschodzie. Dla Niemcow ten ich pozostawiony nam zachod tez byl bogactwem i nie byl biednym rejonem.
Oni tez mieli przed wojna wioski strzecha kryte. Tutaj kolo Kolonii w gorach Eifel byla bida wielka ale chyba tylu krytykantow ten narod nie ma tak jak nasz.
Kazdy kraj ma swoje biedniejsze i bogatsze rejony ale kazdy jest czescia narodu i jest rownie wazny dla ogolu. To ze jest biedniejszym rejonem czesto jest zasluga calego kraju i jego polityki.
Natomiast bardzo wychwalacie narod Niemiecki i jakiez on nam wspaniale ziemie i miasta zostawil. Dlatego chcialam wam pokazac ile naszych wspanialych miast i ziem zostalo na wschodzie. Dla Niemcow ten ich pozostawiony nam zachod tez byl bogactwem i nie byl biednym rejonem.
Oni tez mieli przed wojna wioski strzecha kryte. Tutaj kolo Kolonii w gorach Eifel byla bida wielka ale chyba tylu krytykantow ten narod nie ma tak jak nasz.
"Kiedy patrzę w oczy zwierzęcia,nie widzę w nich zwierzęcia.Widzę istotę żywą.Widzę przyjaciela.Czuję duszę." A.D.Williams