Post: #92
ferdydurke Co do polskiej zdrowej żywności, to mam wątpliwości co do jej zdrowośći. Huh
W zeszłym tygodniu zdecydowałem się zakupić polską gęś, którą ze smakiem zjadłem, ale szkielet, oraz mięso różniło się bardzo od niemieckiej gęśi zakupionej w niemieckim bio gospodarstwie.
Jasne polska gęś była 2,5 raza tańsza, niż ta niemiecka, ale to nie robi z niej zdrowej żywności.
Polska ma opanowane 80% niemieckiego rynku gęsiarskiego, a w takich ilościach nie da się produkować zdrowo. hm
jeżeli na produkcie jest naklejka BIO . to nie wiem czy ona jest do końca wiarygodna ferdydurke . Ja osobiście zachowuję dystans w dalszym ciągu nie liczy się jakość tylko ilość .
W zeszłym tygodniu zdecydowałem się zakupić polską gęś, którą ze smakiem zjadłem, ale szkielet, oraz mięso różniło się bardzo od niemieckiej gęśi zakupionej w niemieckim bio gospodarstwie.
Jasne polska gęś była 2,5 raza tańsza, niż ta niemiecka, ale to nie robi z niej zdrowej żywności.
Polska ma opanowane 80% niemieckiego rynku gęsiarskiego, a w takich ilościach nie da się produkować zdrowo. hm
