(18-11-2017, 16:57)ychna napisał(a): Do Administracji
Nie napisze tego na To i OVO, bo nie chce, zeby czyjs watek dzieki temu wpisowi zostal zamkniety. Jednak wiadomo jest, ze takich watkow ogolnych jest wiele i te jednak maja swoja racje bytu.
Sam zalozyciel watku powinnien zachowywac sie korrekt, to nie podlega zadnej dyskusji, ale na innych nie ma zadnego wplywu, bo nie majac zadnej wladzy, moze jedynie prosic piszacych o spokoj lub zglosic do moderacji, po czym jak wiadomo, narazi sie na miano kapusia, co z pewnoscia stanowi watpliwa przyjemnosc i jak do tej pory widac bylo, jedno i drugie bylo maloskuteczne.
Wedlug mnie powinno skoncentrowac sie na wpisach tendencyjnie zlosliwych majacych na celu wywolanie awantury i wpisach personalnych w kierunku administracji, moderatorow i nas userow.
Konstruktywna krytyka z pewnoscia jest przydatna, ale powielane zlosliwosci i wyzwisk nie powinny miec w ogole miejsca!!
Praktyka pokazuje, ze owszem, moza przemilczec i nie reagowac na zaczepki, ale jak dlugo?
Dlatego moim postulatem jest, aby takowe osoby byly z automatu punktowane, w ten sposob awanturnicze zapedy, nietakt i prymitywne czepialstwo ad persona, zostana skutecznie zminimalizowane lub owi userzy wyeliminuja sie sami.
Chcialabym tez poznac system kar, bo albo nie byl publikowany, albo zwyczajnie przeoczylam.
Pozdrawiam
ychna
Witam.
Jeśli chodzi o zgłaszanie postów, jest to opcja anonimowa, dlatego nikt się nie naraża. Jeśli ktoś piszę otwarcie, że zgłasza post do administracji to już coś innego, ale to już sam sobie to funduje. Nie zgłaszając postów dajemy możliwość dalszego obrażania się i pozwalamy innym na robienie zamętu na wątku.
Sam nie jestem w stanie ocenić, które posty są obraźliwe a które nie. Dlatego proszę o zgłaszanie, ale tylko osoby, której dotyczy dana wiadomość. Nie może być tak, że np. ja piszę z Freddy i ktoś zgłasza mój lub jego post jako obraźliwy. Skąd ktoś może wiedzieć, że któregoś z nas ten post obraził? Sami o tym decydujemy. Jeśli ktoś jest nagminnie zaczepiany przez daną osobę, zgłasza to i po czasie są ostrzeżenia a następnie zakaz wstępu na forum w razie nie stosowania się.
Pozdrawiam.