(13-11-2017, 11:13)Dąbrowski napisał(a):(12-11-2017, 17:17)Renia napisał(a): Nie ma chyba kraju na swiecie,gdzie nie byloby Polakow.Jedni ich lubia inni nienawidza. Przypomne wam czasy Solidarnosci,kiedy w Polsce byl stan wojenny.ludzie byli internowani,strzelano do nich na ulicy.Byla bieda i dyktatura.I wtedy caly swiat nam pomagal.Byly paczki,pieniadze,sprzedt do drukowania ulotek.Solidarnosc swiata byla imponujaca.Udzielano azylu,tym,ktorzy dostali bilet tylko w jedna strone.To byla gigantyczna pomoc.Dzisiaj w roznych krajach jest wojna i ludzie prosza nas o pomoc i co?Chcialoby sie powiedziec,jak bida to do zyda,po bidzie pocaluj mnie w d...e zydzie.Tacy jestesmy.
Nie jestem zachwycona muzulmanami ale przeciez nie wszyscy to terrorysci.Polska nie chce obcych,chociaz slynie z odwagi i walecznosci.Boja sie. Nie wystarczy chciec boga,trzeba zyc tak jak on przykazal.Co to za religia,ktora glosi hasla -miluj blizniego a go nienawidzi.Zamiast tylko rzadac,moze lepiej zastanowic sie czy dobrze znam 10 przykazan boskich.Czy stosuje sie do nich.Jezeli nie,to psu na bude taka wiara.
Jaka pomoc byla? trochę masła ,ryżu i stare przechodzone ciuchy nikt nie dostał złamej zlotówki do ręki ,ale bylismy wdzięczni za każdą malutką okazaną pomoc .Azyl dostali nie Polacy tylko ludzie pochodzenia niemieckiego ,mieszkam na Śląsku miałam koleżanki niem . pochodzenia to wiem jak to wyglądało .My Polacy musielismy biede klepac jak zamykano nam fabryki,niszczono przemysł polski ...
Reniu Polacy jeszcze może wczesniej od Niemców zaczynali pomagać ludziom dotkniętym wojnom .Zbierana od lat kasa regularnie do puszek przed kosciolami ,zbierana zywnosc ,koce ,reczniki,ubrania ,ruszały transporty ,ryzykując swoim zyciem jechaly w najbardziej niebezpieczne miejsca .tam golym okiem widac kto potrzebował pomocy.A ty mowisz o tych muzulmanach co przybywają za swoją kasę ? Przecięż oni gardzą naszą wiarą to niby jak im pomoc mamy ?Jak widzą krzyż ,to nawet potrafią wodą pogardzić .Wskaz mi chodź jednego muzułmanina ,ktory przyjął pod dach jednego chrześcijanina!Polacy nigdy nic nie żądali ,a zobacz jak domagają się muslamy ,dostali dużo a wciąż im mało .
Dabrowski , poczytaj sobie gdzie trafily pieniazki z puszek "DATKI"

Ludzie glosno krzycza, ze chca Boga, ojciec Rydzyk twierdzi , ze jak na kamery nie nazbiera, to koscioly beda puste, komu teraz mam wierzyc

http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/ojciec-rydzyk-jest-w-100-najbogatszych-polakow-jego-majatek-jest-ogromny_954053.html
http://wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/543314,ojciec-tadeusz-rydzyk-radio-maryja-majatek-tadeusza-rydzyk.html
"W tym samym oświadczeniu ojciec Rydzyk prosi także o kolejne datki. "A teraz mamy następny duży wydatek i to nas martwi - kupno kamer telewizyjnych. A kamera telewizyjna – bez obiektywu – kosztuje ok. 250 tys. zł. skąd na to wziąć? Dotychczasowe kamery muszą już być wymienione. Ale pytanie: czy miliony słuchaczy i telewidzów nie mogą systematycznie pomagać? Utrzymają, jeśli kochają Pana Boga, Kościół i Polskę. Bez mediów katolickich i polskich kościoły będą wnet puste, opustoszeją. A i Polski nie będą ludzie sobie cenić. Niech Pan Jezus i Matka Najświętsza umacniają nas i usprawniają do obrony prawdy, do głoszenia prawdy Ewangelii" - podsumowuje."

Kulam sie, ze smiechu, jak on grzeszy !