(13-11-2017, 14:14)ferdydurke napisał(a):Ja nie pisałam o zamierzchłych czasach ,tylko o teraźniejszych ,kiedyś to i Polacy przyjęli muzułmanow ,mamy swoich polskich Tatarów.(13-11-2017, 11:13)Dąbrowski napisał(a): Przecięż oni gardzą naszą wiarą to niby jak im pomoc mamy ?Jak widzą krzyż ,to nawet potrafią wodą pogardzić .Wskaz mi chodź jednego muzułmanina ,ktory przyjął pod dach jednego chrześcijanina!
Joanno, nie pogłębiłaś swej wiedzy! W 1942 roku islamski kraj Iran dał schronienie i karmę 115 tyś Polaków.
Twój chrześcijanizm jest do niczego i tylko na pokaz.
Nie jestem chodzącą encyklopedią ,jak Ty docencie

Wszyscy doskonale wiemy że teraz idzie inna fala i robi sie coraz bardziej niebezpiecznie .Mój chrześcijanizm ma być na pokaz ,a dlaczego maja tylko pokazywać muzułmanie .? Europa nie pokazuje to i coraz wiecej meczetów.
(13-11-2017, 11:39)helen*** napisał(a): Dabrowski , wiesz gdzie ten towar z zachodu trafial?
Do smietanki, a dla nas zostawaly same ochlapy,tak dzielil kosciol katolicki, w ewangielickim kosciele dzielili troche lepiej. Do 1990 mieszkalam w PL. nie przypominam sobie zadnej akcji co chodzi o pomoc dla innych, byc moze pozniej zaczeli cos organizowac?
W DE. jest duzo Polakow ,ktorzy przyjechali na azyl,a pochodzenie, to inna sprawa. Nie masz pojecia na ten temat.
do nas tez same ochlapy trafiały,kolezanki pochodzenia niemieckiego dostawaly "dary" od serca,a ze mialam z nimi dobre stosunki to tez dostalam cos od serca ,np kakao i czekoladę

(13-11-2017, 15:14)Leon 66 napisał(a): a kim byla Dabrowski na MP, bo mnie zaciekawilo ?czlowiekiem na zakręcie