W Anglii Polki rodzą na potęgę - najwyższy przyrost demograficzny we wszystkich grupach narodowych, ale to jest kwestia zabezpieczenia socjalnego o którym Freddy wspomniałeś.
500+, 1000+, czy 1500 +, to nie jest zabezpieczenie socjalne.
Spójrzmy na znienawidzone czasy socjalizmu w Polsce.
W moim bloku - 30 mieszkań mieszkało 5 rodzin z piątką lub więcej dzieciaków.
Nie było mieszkania w którym mieszkałby ktoś bez dzieci.
W rodzinach wielodzietnych matki nie pracowały, w rodzinach gdzie było jedno dziecko pracowali oboje rodziców.
Przedszkole było tuż za rogiem, czynsz był niski. Dodatkowe opłaty to był RTV, gaz i prąd. Telefon mieli tylko nieliczni, więc tych opłat nie było. Nie było KG, nie było 500+ ale był wyż demograficzny i to taki, że ja w szkole podstawowej zaczynałem lekcje o godz. 16:00, bo wcześniej nie było miejsca w klasach.
Czyli drogą do wyżu nie jest reklama z królikami, tylko tak jak wspomniałeś Freddy : tanie mieszkania, bezpłatne przedszkola, gwarancja dla kobiet, lub godziwy zarobek dla jedynego żywiciela rodziny.
500+, 1000+, czy 1500 +, to nie jest zabezpieczenie socjalne.
Spójrzmy na znienawidzone czasy socjalizmu w Polsce.
W moim bloku - 30 mieszkań mieszkało 5 rodzin z piątką lub więcej dzieciaków.
Nie było mieszkania w którym mieszkałby ktoś bez dzieci.
W rodzinach wielodzietnych matki nie pracowały, w rodzinach gdzie było jedno dziecko pracowali oboje rodziców.
Przedszkole było tuż za rogiem, czynsz był niski. Dodatkowe opłaty to był RTV, gaz i prąd. Telefon mieli tylko nieliczni, więc tych opłat nie było. Nie było KG, nie było 500+ ale był wyż demograficzny i to taki, że ja w szkole podstawowej zaczynałem lekcje o godz. 16:00, bo wcześniej nie było miejsca w klasach.
Czyli drogą do wyżu nie jest reklama z królikami, tylko tak jak wspomniałeś Freddy : tanie mieszkania, bezpłatne przedszkola, gwarancja dla kobiet, lub godziwy zarobek dla jedynego żywiciela rodziny.