2 lata rządów i juz drugi raz modyfikuja ustawę 500+ . Nadwyzka we wpływach VAT to tez wielka sciema . Tajemnica poliszynela jest że rząd PiS wstrzymuje zwrot Vat dla przedsiebiorstw i tak mydli oczy . W rzeczywistosci dziura zwiazana z VAt-em wynosi już ok 4 mld, a do końca roku jeszcze trochę.
Bum budowlany to też bańka mydlana w której za pomocą wydawania zgód na budowę podnosi się statystykę na tym rynku.
I tak mogę konkretami do wieczora.
I bardzo prosze nie przedstawiac mi miernego magistra prawa za swietnego kandydata do jakiegokolwiek urzedu , bo gdyby nie przynaleznośc do PiS to nie przyjeła by go przeciętna kancelaria adwokacka.
Ale każdy z nas ma innych idoli.
Komisje sa od ustalenia pewnych mechanizmów , na ich podstawie kieruje się wnioski do prokuratury.
Jakies już wpłyneły ???
Bum budowlany to też bańka mydlana w której za pomocą wydawania zgód na budowę podnosi się statystykę na tym rynku.
I tak mogę konkretami do wieczora.
I bardzo prosze nie przedstawiac mi miernego magistra prawa za swietnego kandydata do jakiegokolwiek urzedu , bo gdyby nie przynaleznośc do PiS to nie przyjeła by go przeciętna kancelaria adwokacka.
Ale każdy z nas ma innych idoli.
(10-11-2017, 12:08)phoenix napisał(a): Majami...
komisje śledcze nie są od skazywania, od tego są sądy.
Komisje śledcze mają pokazać zwykłemu Kowalskiemu, przynajmniej w części, na co sobie pozwalała poprzednia rozbuchana ekipa rządząca.
Nie ma oczywiście przeszkód w tym, żeby ważne ustalenia komisji były wykorzystane przez prokuraturę, wynoszącą akty oskarżenia wobec winnych różnych oszustw i przekrętów.
Komisje sa od ustalenia pewnych mechanizmów , na ich podstawie kieruje się wnioski do prokuratury.
Jakies już wpłyneły ???