(03-10-2017, 08:21)Majami napisał(a): Nikt sie przed niczym nie broni. Temat w Polsce i na Ślasku nie istnieje.
Podgrzewany i to niezręcznie jest przez przez sfrustrowaną emigracje jednostek które same nie wiedza czy chcą być niemcem , polakiem czy ślazakiem.
Temat istnieje Majami, wystarczy popatrzec, jak wielu zwolennikow zbiera RAS na swoich spotkaniach, a juz na pewno bylo odbilo sie to w spisie powszechnym. Skoro nie istnieje, dlaczego tak wiele osob zadeklarowalo narodowosc slaska?
w Polsce nie istnieje? to wytlumacz mi prosze, dlaczego wczoraj az piec razy, przy okazji komentowania wydarzen w Katalonii i redaktorzy TVP i pani Ogorek a takze pan Karnowski mimochodem mowili o ewentualnym poruszeniu na Slasku? skoro temat nie istnieje, to w ogole nie powinno byc to obecne w mediach.
to prawda, ze Slask dzis zamieeszkiwany jest przez Polakow z calej Polski, ktorzy kiedys za praca zjezdzali sie ze wszystkich zakatkow swiata. Moi rodzice tez przyjechali. To jednak nie jest tak, ze Slazokow tam nie ma wcale.
Z pewnoscia RAS ma wsparcie z zagranicy. Nie twierdze, ze nie, ale splaszczanie sprawy do jakto ujelas sfrustrowanej emigracji, pokazuje, ze zwyczajnie sprawa jest, tylko probuje sie ja bagatelizowac i z perspektywy polskiego rzadu, wcale mnie nie dziwi dlaczego.
Katalonia sie wlasnie zainteresowalo ONZ...