Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dominikanin ojciec Paweł Grużyński
(08-06-2017, 02:20)iberte napisał(a): Iberte nic nie twierdzi.
Zwrocilem sie jedynie z pytaniem,sadzac,ze autor tematu zna postac ktora prezentuje.
Mnie bardziej interesuje skad tak diametralna zmiana w nastawieniu Ferdydurke w stosunku do kleru,ze az nam sztandarowe postacie "cwanego" Lisa przedstawia Tongue

Dominikanin.Domini canen....psy panskie...u Lisa
Politycy prawia kazania,a ksieza gledza o polityce.

I coz jest tak fascynujacego w tym wywiadzie?
Ano ksiadz u papugi nadaje na Kaczora Tongue

Ferdyrurke....prosze,bardzo prosze,napisz cos z czym mozna pracowac Sad

iberte, oczy przecieram, bo nie chcę uwierzyć, że to Ty wyprodukowałeś ten tekst! Huh

Napisałem wyraźnie, że ojca dominikanina widziałem u Lisa po raz pierwszy w życiu, a ty tu piszesz o jakiś "Change of Wind" i o cwaności Lisa. 
Nie ma żadnej zmiany chorągiewki! Lis mnie denerwuje swoją metodą prowadzenia wywiadów, ale nie mogę mu zarzucić kłamstwa i przekręcania faktów. Polskie dziennikarstwo jest na bardzo miernym poziomie, ale Lis i tak jest tym jednookim wśród ślepców. 
Iberte, Paweł Grużyński przypomiał mi mojego księdza z religii - do 11 klasy chodziłem do piwnicznej izby w kościele, dobrowolnie i bez sprawdzania obecności. On ma ludzkie, nomalne zachowanie i ludzkie spojrzenie na życie, tak jak obecny papież Franciszek. Wojtyła i jego poprzednicy z wyjątkiem JP I , to byli nadmuchani hierrarchowie kościelni, którzy swe owieczki mieli głęboko gdzieś. Te zachowanie JP2 przejął polski kler, bo on był ich idolem. Ojciec Paweł jest absolutnym przeciwieństwem, tego kościoła, dlatego jest sympatyczny i ludzki.

(08-06-2017, 23:31)iberte napisał(a):
(08-06-2017, 23:07)Majami napisał(a): Ten jęzor ci sie wymyka przez tę usunietą ósemkę ? Big Grin

Nie przeginaj Majami Angry
Moja tolerancja jest bardzo elastyczna,ale prezerwatywy te pekaja Tongue
Samo podnoszenie reki na zbiorce, tresci nie wzbogaca.

To nie Papiez dal Rydzykowi koncesje radiowo-telewizyjna i nie on udzielil mu dyspensy na prowadzenie placowki szkolnictwa wyzszego.Nie on wprowadzil go do spolek oraz polskiej polityki.
Nie on pozwalal mu robic kase za granica PL bez opodatkowania.
Na to zezwolil mu rzad Rzeczpospolitej Polskiej.
Co ciekawe,nie byl to rzad pisowski.

Reakcja Watykanu bedzie tak jak juz byla, bo inna byc nie moze..
"...nie mozna zabronic zadnemu obywatelowi,nawet duchownemu,posiadania opini politycznych badz prowadzenia dzialalnosci,ktore wysoce pobieznie niesprawiedliwie i sprzeczne z interesami spoleczenstwa okresla sie jako biznesowa".
"...uciazliwa sprawe Radia Maryja z pelna uwaga i stanowczoscia powinni sie zajac sie biskupi i prowincjal redemptorystow"

No i teraz wytlumacz ,prosze,dlaczego Papiez razem ze wszystkimi swoim nuncjuszami,ma zmienic stanowisko Watykanu?
Coz takiego sie wydarzylo.ze Rydzyk ma otrzymac suspende?
Poza oczywiscie,wielkim wydarzeniem,jakim jest Wasza petycja Tongue
Iberte, zastanowił Cię kiedykolwiek FAKT, że rydzykowe radio Maryja nie należy do RODZINY RADIA MARIA, które nadaje na czterech kontynentach?
10-06-2017, 01:50

Wiadomości w tym wątku
RE: Dominikanin ojciec Paweł Grużyński - ferdydurke - 10-06-2017, 01:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: