(06-03-2017, 13:16)Miecznik napisał(a): Chyba trochę niepotrzebnie. Nie słyszałem żeby bank komukolwiek, cokolwiek automatycznie pobierał, chyba, że jest to z wyroku sądowego. Musiał brat kiedyś, komuś takiej zgody udzielić, albo zlecenie zrobić.
Wyrażając na cokolwiek zgodę, dobrze jest dokładnie przeczytać i zrozumieć co się∂ podpisuje, przez złożeniem podpisu. Wiem, że czasami podpisujemy automatycznie, albo mały druk, nie ma czasu wszystkiego przeczytać, a jakiś dupek mówi nam "proszę tu postawić krzyżyk, tu zakreślić i podpisać tutaj, jeszcze tutaj i tutaj. I my tak krzyżykujemy, podpisujemy bez czytania. Takie życie, ciągły pośpiech.
Każda umowa zawarta na odległóść (przez telefon, internet) może być rozwiązana w 10 lub 14 dni w zależności od kraju i przepisów, ale jest tego czasu wystarczająco dużo na przemyślenie i podjęcie decyzji. - Miłego dnia!
coś takiego było napisane :
Mir ist bewusst, dass ich für die Leistung der Versicherung den von mir ausgewählten Beitrag monatlich bezahlen muss.
i obok tego musiałem dać swój iban i było okienko żebym wpisał JA i głupi wpisałem.