Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odpalam telewizor - czyli moje wulgarne zdanie na temat TVP
(12-09-2016, 10:36)Japatata napisał(a): Moje dzieci powiedzialy, ze nie chca wracac do Polski.
Ok, tu sa od przedszkolnych lat, teraz koncza gimnazium, za chwile pouciekaja, jakis Ulm, Heilderberg...pelna integracja...Pokemony potrafia upolowac, ja tylko sarennke, czy dzika...Ja juz stary jestem, jestem tak stary, ze w szkole zamiast angielskiego mialem rosyjski...
Nasz dom w Bieszczadach od lat stoi pusty...
Lecz czasy moga sie zmienic, ja wolalbym reszte lat na spokojnie przezyc na swoim zadupu, gdzie emigrant to ukrainski robotnik, woa czysta, a trawa zielona, gdzie w moim lesie drzewa nie stoja w dwuszeregu jak zastepy Hitlerjugend.
Gdzie nikt nie limituje mi ilosci zebranego borowika.
MIedzy innymi dlatego biore udzial w wyborach, jestem lepiej zorientowany w tym co dzieje sie na moim bieszczadzkim zadupiu niz ludzie, ktorzy cale zycie nia dupie siedza...Chce miec wplyw na to do jakiej Polski wroce.
Powiem coś, co wielu z Was zdziwi: jeśli jesteście młodymi ludźmi, czytajcie portal wpolityce.pl, słuchajcie publicznego radia i oglądajcie (choćby w minimalnej dawce, jeśli więcej nie zdołacie znieść ) Wiadomości TVP. Macie rzadką w dzisiejszym demokratycznym świecie okazję zobaczyć na własne oczy, jak wygląda obrzydliwe wysługiwanie się władzy, jak działają tryby rządowej propagandy, jak próbuje się prać mózgi mózgi używając najskuteczniejszej goebbelsowskiej metody: szczując na siebie ludzi, mieszając prawdę z fałszem, a fakty zastępując opiniami. Uświadomcie sobie, że nie mieliście dotąd pojęcia czym jest nienawiść i kłamstwo w żywe oczy, żądza władzy tak wielka, że gotowa podeptać wszelkie ludzkie wartości, dobro i prawdę.
Patrzcie i wyciągajcie wnioski, bo to, co jest naszym dziś, naszą teraźniejszością, jest niestety także Waszą przyszłością.

a jak Ci sie podobalo tlumaczenie, ze profesora pobito w tramwaju w odwecie za... II wojne swiatowa? to, co prawda nie w TVP... ale w prawicowych meiach... teraz z wypiekami na policzkach czekam na komentarz sytuacji z Azjatami... i mam nadzieje, ze to nie byli przedstawiciele Korei Polnocnej, bo Kim, jak do tej pory nie wiedzial gdzie polska lezy, moze wpasc z kurtuazyjna wizyta, jak Waszczu do londynu....
12-09-2016, 17:26

Wiadomości w tym wątku
RE: Odpalam telewizor - czyli moje wulgarne zdanie na temat TVP - egle - 12-09-2016, 17:26

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: