![[Obrazek: logotmobil.jpg]](http://nasze-niemcy.pl/wrzucaniezdjec/images/logotmobil.jpg)
Zapraszam do dyskusji 

Ekstraklasa
|
![]() Zapraszam do dyskusji
![]()
17-03-2016, 17:26
Dzieki
![]() Jutro 28 kolejka. Zabawa zacznie się w Kielcach. KORONA-PIAST :...wielkiego spektaklu nie oczekuje,mimo tego że bądż co bądż ,to pojedynek wicelidera. Korona,cztery mecze bez zwycięstwa,natomiast Piast podbudowany ostatnim zwycięstwem. Vacek powołany do kadry Czech,Bariśić też w formie. Mój typ X2. Drugi zapowiada sie na o wiele bardziej ciekawe widowisko. Przebudzona " Biała Gwiazda" podejmuje "Jage". Wisła,już tylko z iluzorycznymi szansami do "8-mki",z nowym trenerem,który zadziałał jak przysłowiowa nowa miotła,powinna wygrać.Kadrowo ten zespół,nie zasługuje na miejsce które obecnie zajmuje. Mecz powinien być ciekawy,taki na poziomie polskiej piłki ![]() ![]() Mój typ 1
17-03-2016, 23:25
Witamy experta od Ekstraklay
![]() ![]() Na pewno ciekawy pojedynek szykuje się na jutro na 20:30, gdzie Lech u siebie podejmował będzie Legię. Czy w takim spotkaniu można wskazać faworyta? Czy duża przewaga punktowa w tabeli stawia Legię w roli faworyta? Co sądzicie?
18-03-2016, 18:13
A u nas już w piątek rusza najlepsza liga świata
![]() ![]() Pierwsza kolejka przedstawia się następująco: ![]()
13-07-2016, 09:22
I całe szczescie że już startuja
![]() Faworyci : Sądze że o tytuł powalcza Lech ,Legia i Lechia. Kadrowo są to najbardziej wyrównane drużyny. Swoje "trzy grosze " mogą dołożyć Cracovia, Wisła Kraków,Zagłebie i może Pogoń. A co do walki o utrzymanie ,to powinna rozegrać sie między Koroną,Łeczną ,Niecieczą i beniaminkami .
13-07-2016, 13:40
Uzi Ty jesteś na bieżąco w ekstraklasie, ja w ogóle się nie interesuje. Nasi kandydaci do tytułu zrobili jakieś ciekawe transfery?
14-07-2016, 08:50
(14-07-2016, 08:50)fabek napisał(a): Uzi Ty jesteś na bieżąco w ekstraklasie, ja w ogóle się nie interesuje. Nasi kandydaci do tytułu zrobili jakieś ciekawe transfery? Z tych ciekawszych to : Wolski do Lechii Majewski do Lecha Reszta ...to takie "uzupełnianie" składu + zagraniczny "szrot " ![]() Liga ruszyła ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie zaczęto grać ...a już mamy pierwszą zmiane trenera !!! ![]() Radoslav Latal dostał 3:0 z IFK Goeteborg i został zdymisjonowany tuż przed startem ligi . Ehh...to chyba rekord świata ![]() W derbach "paliwowych" Orlen lepszy od Lotosu ![]() Śląsk zremisował bezbramkowo z Lechem ale...mecz wcale nie był nudny. Wisła pokonała Pogoń ;Paweł Brożek strzelił bodajże swoja 133 bramke w lidze. Ruch ,dzieki bramce Stępińskiego w ostatniej minucie zwyciężył z Łeczną. Legia...tylko zremisowała z "Jagą". Tak jak przewidywałem,Korona dostała "baty " w Lubinie ..4:0. No a w meczu drużyn ...które "reprezentowały" albo skompromitowały sie w pucharach...wygrała Cracovia...5:1.
17-07-2016, 23:06
Nie za dużo tych transferów... Dlaczego u nas nie potrafią kupić jakiegoś dobrze zapowiadającego się zawodnika tylko zawsze te zakupy są takie słabe. Wiem, że nie dysponujemy jakimiś wielkimi budżetami ale kogoś młodego chyba można by było ściągnąć.
Widziałem zdjęcie na, którym było napisane , że Lechia w tym roku bije się o mistrzostwo a jak na razie duży falstart w postaci porażki z beniaminkiem.
18-07-2016, 19:15
(18-07-2016, 19:15)fabek napisał(a): Nie za dużo tych transferów... Dlaczego u nas nie potrafią kupić jakiegoś dobrze zapowiadającego się zawodnika tylko zawsze te zakupy są takie słabe. Wiem, że nie dysponujemy jakimiś wielkimi budżetami ale kogoś młodego chyba można by było ściągnąć. Nie no transferów było i to sporo ;gorzej z ich jakością ![]() Niestety wiekszość to bezgotówkowe transakcje typu :masz karte na "ręku" to bierzemy. Żeby kogoś znależć ,to trzeba mieć rozwiniętą sieć scoutingu a to niestety w e-klasie kuleje.
19-07-2016, 17:09
Co do Lechii...no cóż znowu falstart.
Kadrowo,to jak na polskie realia jest bardzo silny zespół,posiadający co jest jednak rzadkością w e-klasie długą ławke. Do tego mają szkoleniowca z "mocnymi papierami" ; Piotr Nowak to trener który coś już osiągnął,trener z inna mentalnością ,trener który ma coś do udowodnienia. Rzecz jasna ,po pierwszej kolejce ,nie ma co wysuwać wniosków aczkolwiek lekki niedosyt po pierwszym meczu w Gdańsku napewno panuje.
19-07-2016, 17:41
(19-07-2016, 17:09)uzi80 napisał(a):(18-07-2016, 19:15)fabek napisał(a): Nie za dużo tych transferów... Dlaczego u nas nie potrafią kupić jakiegoś dobrze zapowiadającego się zawodnika tylko zawsze te zakupy są takie słabe. Wiem, że nie dysponujemy jakimiś wielkimi budżetami ale kogoś młodego chyba można by było ściągnąć. Masz racje, że ten skauting u nas to jest porażka. Nie lepiej by było zainwestować przez 2-3 lata w skauting a nie kupować jakiś pseudo piłkarzy. Być może z takiego skautingu wyłoniła by się nie jedna gwiazda i wtedy można by było lepsze pieniądze zarobić.
19-07-2016, 18:38
(19-07-2016, 18:38)fabek napisał(a):(19-07-2016, 17:09)uzi80 napisał(a):(18-07-2016, 19:15)fabek napisał(a): Nie za dużo tych transferów... Dlaczego u nas nie potrafią kupić jakiegoś dobrze zapowiadającego się zawodnika tylko zawsze te zakupy są takie słabe. Wiem, że nie dysponujemy jakimiś wielkimi budżetami ale kogoś młodego chyba można by było ściągnąć. No pewnie lepiej. ..z tym że trzeba mieć "co i w kogo " zaintwestować. Co prawda jest już troche lepiej. ..już nie kupuje sie piłkarzy oglądając filmiki na yt ![]() Poza tym. ..niestety w polskiej ekstraklasie tak samo jak w kilku innych w europie,nie liczy sie to co potrafisz...ale jakiego masz menago ![]() Takie realia...taki świat.
19-07-2016, 21:15
![]() Tak apropo naszych zakupów. Nie jeden już taki przypadek widziałem.
22-07-2016, 19:13
(22-07-2016, 19:13)fabek napisał(a): Akurat ten piłkarz ...był od początku pod opieka trenera z Polski ![]() Lepszym przykładem...jest Branislav Ivanovic. Do Legii...polecił go Okuka...ale scouting owa propozycje odrzucił !!!!. Potem Ivanovic znalazł sie w Chelsea ![]()
22-07-2016, 23:15
Kilka przypadków było, ale żeby żadnego nie wykorzystać. Chyba, że jak u nas się pojawi dobry zawodnik to nie robi takiego progresu jak gdzie indziej.
Ostatnio widziałem zdjęcie na którym było napisane coś takiego: w piłce nożnej młodzi zdolni zawodnicy wyjeżdżają z Polski po to by zagrać w dobrych klubach, w siatkówce młodzi zdolni zawodnicy wyjeżdżają do Polski aby zagrać w dobrych klubach. Taka różnica.... My tu gadu gadu o niewykorzystanych transferach a tam wczoraj Arka - Wisła 3-0 ![]()
23-07-2016, 08:31
No tak , my tu gadu gadu a to już druga kolejka za nami
![]() Narazie...to Zagłebie i ...Nieciecza robią furore. Zagłebie dosyć pewnie ograło Kolejorza w Poznaniu. Jest to tym bardziej zaskakujące...bo w nogach musieli czić pojedynek z Partizanem (dogrywka+karne). "Słoniki" ograły "Pasy" ![]() Póki co, to Legia nie pokazuje mistrzowskiej formy...coś chyba szwankuje w ekipie Hasiego. Jaga pewnie ograła "Niebieskich" . W Gdynii..."popłynela" Wisła. Łeczna,grajac w Lublinie !!...przegrała z Lechia...i moim zdaniem na dłużej pozostanie outsiderem.
27-07-2016, 21:34
Jak to zazwyczaj bywa w ekstraklasie...odwróćmy tabele...i faworyci na czele
![]()
08-08-2016, 21:55
Czyli jak zawsze.... wszyscy falstart a później zaczyna się pogoń za liderem.
09-08-2016, 09:08
Ponoć jaki "mistrz" taka liga...no jeżeli tak...to ekstraklasa na miernym poziomie bazuje.
Legia przegrała z Łeczna;defensywa Legii...zagrała na poziomie...ehh...szkoda mówić. Niestety tak grajacy mistrz Polski...bedzie miał ciężko...z mistrzem IRLANDII !!!.
13-08-2016, 22:26
Wyniki w naszej lidze wołają o pomstę do nieba.
14-08-2016, 10:00
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|