Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jaki dzis macie dzien?
(08-07-2016, 21:29)herbiherb napisał(a): Trzyma sie Egle -;

dobry o wieczorze Smile
11-07-2016, 20:14

Egle. ..ja też kocham wieś Smile...pewnie dlatego ,że teraz mieszkam na wsi Smile.
Tutaj życie toczy sie troszke innym tempem i interakcje sąsiedzkie sa na innym poziomie.
Cisza i przyroda uspokaja ; jedynie "ślońskiego luftu " brak Big Grin.

Dzień zapowiada sie interesująco ; mam wolne Big Grin ...i do tego zapowiadają słońce Big Grin...; może w końcu nadarzy się okazja na kąpiel w morzu i podziwianie widoków ....na plaży Wink Big Grin .
13-07-2016, 08:28

ooo, byla przeprowadzka?? to nie dosc, ze wies, to jeszcze blisko morza?? Ty to sie kolego umiesz ustawic Smile

np slonkiego luftu faktycznie brak, ale gwary juz nie.. u mnie w sklepie jest babka z Chorzowa, jak odkrylysmy swoje korzenie, to zawsze po slonsku ze mna godo... stasznie mi humor tym poprawia, zwlaszcza jak na chacharow najezdza Big Grin

u mnie tez dobry dzien, troche za chmurka, ale za to spokojny... panowie z kostka nie dojechali, wiec mam przerwe od koparek i traktorow, ufff

na plaze idziesz mowisz? a zamki na wodzie bedziesz budowal??
13-07-2016, 09:03

Hehe...no umiem sie ustawić ;przeprowadzki nie było,cały czas w tym samym miejscu mieszkam.
Z wyjścia na plaże nic nie wyszło ; przyszły chmury i skradły słońce Sad
No popatrz ,to ziomalke masz u siebie Big Grin...no i fajnie.
13-07-2016, 13:32

o, a ja sie przeprowadzilam, ze wsi na... jeszcze wieksza wies, choc jeszcze dwa lata temu myslalam, ze wiekszej wsi juz byc nie moze....

no u nas tez ze slonca nici, najgorsze, ze te nici sie szykuja na urlop, ktory zaczyna sie od... soboty Sad

no i fajnie, ze ziomale sa wszedzie, chca godac po slonsku i chcacharow gonia Big Grin
13-07-2016, 21:16

U mnie dzisiaj sroda, 13  Wink
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
13-07-2016, 21:21

(13-07-2016, 21:21)ychna napisał(a): U mnie dzisiaj sroda, 13  Wink

sprawdziłam na dwóch kalendarzach, u mnie też Smile

ale nie piatek, więc nie pechowy, albo? Smile
13-07-2016, 22:13

dzis piatek, a wlasciwie jego koncowka Smile

u mnie pracowity, bo przed urlopem, ale od jutra odpoczywam !!!!
15-07-2016, 22:33

Zimny, ciemny i ponury, marzne, najzwyczajniej w swiecie marzne.. i wg kalendarza tez piaty dzien tygodnia ..
15-07-2016, 22:55

jaki dzien, zalatany - jak zwykle Big Grin

ale jutro bedzie lepiej! wakacje!
15-07-2016, 23:08

(15-07-2016, 22:55)ychna napisał(a): Zimny, ciemny i ponury, marzne, najzwyczajniej w swiecie marzne.. i wg kalendarza tez piaty dzien tygodnia ..

o, u mnie bylo troche slonca, ale w tym tygodniu i dla mnie kalendarz funkcjonuje jakby na przekor moim wyobrazeniom... Smile

(15-07-2016, 23:08)Jamaica napisał(a): jaki dzien, zalatany - jak zwykle Big Grin

ale jutro bedzie lepiej! wakacje!

u Ciebie tez? Smile

oj tak.. mowiac szczerze, myslalam, ze szybciej nam to pojdzie, pakowanie i cala organizacja, ale coz kiedy montowanie dachboxu zajelo wiecej niz zaplanowane piec minut... zadna bulka z maslem, a jesli nawet to tym od Ychny na kosc zmarznietym Smile)
15-07-2016, 23:25

My tez kiedys kupilismy ten bagaznik na dach, ale siedzi nam to w piwnicy, bo wlasnie nie chce nam sie tego montowac. A i auta szkoda Wink
Bierzemy mniej rzeczy.
Bo to zawsze jak do Polski jedziemy, to problem z gratami fla ludzi Smile
Maz sie zawsze wkurza, ze nie bedzie podrozowal jak Turcy. W sumie ma racje, co ja bede sie meczyc z bagazem dla ludzi. Ile sie zmiesci, to zmiesci, a jak nie, to nastepnym razem Smile

No dobra to tyle moich dywagacji odnosnie bagazu dla ludzi, a wracajac do wakcji, to zycze Ci udanego urlopu Smile
16-07-2016, 13:16

Wczoraj wlasnie widzialam , jak sie chyba Rosjanie meczyli z czyms na dachu.
Spory ladunek przykryty folia i obwiazany tysiacami sznurkow..masakra.
Pieciu chlopa go mocowalo . Mam nadzieje ,ze daleko z tym nie ujada i zatrzyma ich policja i kaze to sciagnac.
My lata temu z przyczepa jezdzilismy z mnostwem rzeczy dla dzieci romskich . Raz nam ta plandeke urwalo ...prawie.
Jak pomysle ,ze tym specom od tego ladunku na dachu tez cos sie urwie ,to mi sie slabo robi.
Chyba sie juz calkiem zniemczylam , bo mnie takie akcje denerwuja.
Nie ma nic gorszego ,jak glupota ludzka i brak wyobrazni.

Dzien mi mija na podtuczaniu dziecka.
Znowu schudl!
Normalnie skora i kosci ..no i burza lokow. hihi
Odkad mieszka sam ,bardzo chwali moja kuchnie ..bo jak jeszcze razem mieszkalismy to roznie bywalo. Big Grin
Powiem Wam ,ze niby dorosle te moje dzieci ,ale jeszcze mama by sie przydala
Radza sobie bardzo dobrze ,tylko z tym gotowaniem nie bardzo im wychodzi...chyba sie im nie chce.

Ja nawet nie pamietam jak to u mnie bylo..czy sobie cos gotowalam.
Wychodzi na to ,ze ciezko o siebie dbac .

Milego dnia..
16-07-2016, 14:01

No, jadzis chyba z 10razy uslyszalam, jakie sa ograniczenia, jadac z kofrem na dachu, a biorac pod uwage fakt, ze tam sa moje ciuchy, w pelni sie zastosuje do zasad bezpieczenstwa na drodze :-) :-)

Tez myslalam, by wziac po prostu mniej, ale problem w tym, ze wlasnie to mniej upycham do dachboxu i zakamarkow bagaznika :-) :-)

(16-07-2016, 14:01)Rosa napisał(a): Wczoraj wlasnie widzialam , jak sie chyba Rosjanie meczyli z czyms na dachu.
Spory ladunek przykryty folia i obwiazany tysiacami sznurkow..masakra.
Pieciu chlopa go mocowalo . Mam nadzieje ,ze daleko z tym nie ujada i zatrzyma ich policja i kaze to sciagnac.
My lata temu z przyczepa jezdzilismy z mnostwem rzeczy dla dzieci romskich . Raz nam ta plandeke urwalo ...prawie.
Jak pomysle ,ze tym specom od tego ladunku na dachu tez cos sie urwie ,to mi sie slabo robi.
Chyba sie juz calkiem zniemczylam , bo mnie takie akcje denerwuja.
Nie ma nic gorszego ,jak glupota ludzka i brak wyobrazni.

Dzien mi mija na podtuczaniu dziecka.
Znowu schudl!
Normalnie skora i kosci ..no i burza lokow. hihi
Odkad mieszka sam ,bardzo chwali moja kuchnie ..bo jak jeszcze razem mieszkalismy to roznie bywalo. Big Grin
Powiem Wam ,ze niby dorosle te moje dzieci ,ale jeszcze mama by sie przydala
Radza sobie bardzo dobrze ,tylko z tym gotowaniem nie bardzo im wychodzi...chyba sie im nie chce.

Ja nawet nie pamietam jak to u mnie bylo..czy sobie cos gotowalam.
Wychodzi na to ,ze ciezko o siebie dbac .

Milego dnia..
W
Heh, bardzo zazdroszcze Twojemu synowi, tych wystajacych kosci, tych lokow i tego, ze ktos z checia chce mu gotowac tez Big Grin
Dobrego weekendu ja zaraz wyruszam :-) :-)

Ps. Jamaica, dziekuje :-) :-)
16-07-2016, 15:07

(16-07-2016, 15:07)egle napisał(a): No, jadzis chyba z 10razy uslyszalam, jakie sa ograniczenia, jadac z kofrem na dachu, a biorac pod uwage fakt, ze tam sa moje ciuchy, w pelni sie zastosuje do zasad bezpieczenstwa na drodze :-) :-)

Tez myslalam, by wziac po prostu mniej, ale problem w tym, ze wlasnie to mniej upycham do dachboxu i zakamarkow bagaznika :-) :-)

Egle udanego urlopu zycze i troche deszczowych dni tagze,bo tego slonca juz mam dosyc Rolleyes

Ps.Ty to jakas inna jestes Tongue normalnie to kobitki ze wczasow przywoza pare walizek wiecej Big Grin Big Grin
a Ty juz teraz sie nie umialas zabrac Shy
Bądź twardy i czesaj się nabok ( w miarę możliwości )

16-07-2016, 22:24

To Mile, ze sie odnajdujecie.
17-07-2016, 15:02

No prosze; jedni już maja urlopik a drudzy muszą jeszcze ... Sad .
Ale co tam...i ja się w końcu doczekam Big Grin Big Grin.
Dzień jakoś mija ; duchota straszna panuje wskutek czego schłodzony browarek smakuje dziś wyśmienicie Big Grin
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • fabek
19-07-2016, 17:19

Uzi,
cierpliwosc zostanie Ci nagrodzona, gdzie sie wybierasz?
My pakujemy na poniedzialek, corka leci do Londynu, takie miala zyczenie.

[Obrazek: 13718744_313582228977964_811053702120776...e=57E8CDDF]
Tez sobie postanowilam !  Wink Big Grin
19-07-2016, 21:20

Ychno...tak wiem ,cierpliwość nagradza ale mi najzwyczajniej w świecie poprostu. ..sie nie chce Big Grin.
Tak to już mam ,że z niecierpliwością wyczekuje wakacyjnego wypoczynku.
Gdzie sie wybieram???
Najpierw do Pl...w okolice Bielska...a potem korzystajac z okazji ze to blisko ...do Tatralandii Big Grin Big Grin..
Sprawdzona rozrwywka...wiec nie ma potrzeby nowej szukać .
19-07-2016, 22:47

Sprawdzone miejsca sa fajne, zazdroszcze gor, uwielbiam je  Shy
21-07-2016, 11:16