jaki dzis macie dzien?
|
11-07-2016, 20:14
Egle. ..ja też kocham wieś
![]() ![]() Tutaj życie toczy sie troszke innym tempem i interakcje sąsiedzkie sa na innym poziomie. Cisza i przyroda uspokaja ; jedynie "ślońskiego luftu " brak ![]() Dzień zapowiada sie interesująco ; mam wolne ![]() ![]() ![]() ![]()
13-07-2016, 08:28
ooo, byla przeprowadzka?? to nie dosc, ze wies, to jeszcze blisko morza?? Ty to sie kolego umiesz ustawic
![]() np slonkiego luftu faktycznie brak, ale gwary juz nie.. u mnie w sklepie jest babka z Chorzowa, jak odkrylysmy swoje korzenie, to zawsze po slonsku ze mna godo... stasznie mi humor tym poprawia, zwlaszcza jak na chacharow najezdza ![]() u mnie tez dobry dzien, troche za chmurka, ale za to spokojny... panowie z kostka nie dojechali, wiec mam przerwe od koparek i traktorow, ufff na plaze idziesz mowisz? a zamki na wodzie bedziesz budowal??
13-07-2016, 09:03
Hehe...no umiem sie ustawić ;przeprowadzki nie było,cały czas w tym samym miejscu mieszkam.
Z wyjścia na plaże nic nie wyszło ; przyszły chmury i skradły słońce ![]() No popatrz ,to ziomalke masz u siebie ![]()
13-07-2016, 13:32
o, a ja sie przeprowadzilam, ze wsi na... jeszcze wieksza wies, choc jeszcze dwa lata temu myslalam, ze wiekszej wsi juz byc nie moze....
no u nas tez ze slonca nici, najgorsze, ze te nici sie szykuja na urlop, ktory zaczyna sie od... soboty ![]() no i fajnie, ze ziomale sa wszedzie, chca godac po slonsku i chcacharow gonia ![]()
13-07-2016, 21:16
13-07-2016, 21:21
13-07-2016, 22:13
dzis piatek, a wlasciwie jego koncowka
![]() u mnie pracowity, bo przed urlopem, ale od jutra odpoczywam !!!!
15-07-2016, 22:33
Zimny, ciemny i ponury, marzne, najzwyczajniej w swiecie marzne.. i wg kalendarza tez piaty dzien tygodnia ..
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
15-07-2016, 22:55
jaki dzien, zalatany - jak zwykle
![]() ale jutro bedzie lepiej! wakacje!
15-07-2016, 23:08
(15-07-2016, 22:55)ychna napisał(a): Zimny, ciemny i ponury, marzne, najzwyczajniej w swiecie marzne.. i wg kalendarza tez piaty dzien tygodnia .. o, u mnie bylo troche slonca, ale w tym tygodniu i dla mnie kalendarz funkcjonuje jakby na przekor moim wyobrazeniom... ![]() (15-07-2016, 23:08)Jamaica napisał(a): jaki dzien, zalatany - jak zwykle u Ciebie tez? ![]() oj tak.. mowiac szczerze, myslalam, ze szybciej nam to pojdzie, pakowanie i cala organizacja, ale coz kiedy montowanie dachboxu zajelo wiecej niz zaplanowane piec minut... zadna bulka z maslem, a jesli nawet to tym od Ychny na kosc zmarznietym ![]()
15-07-2016, 23:25
My tez kiedys kupilismy ten bagaznik na dach, ale siedzi nam to w piwnicy, bo wlasnie nie chce nam sie tego montowac. A i auta szkoda
![]() Bierzemy mniej rzeczy. Bo to zawsze jak do Polski jedziemy, to problem z gratami fla ludzi ![]() Maz sie zawsze wkurza, ze nie bedzie podrozowal jak Turcy. W sumie ma racje, co ja bede sie meczyc z bagazem dla ludzi. Ile sie zmiesci, to zmiesci, a jak nie, to nastepnym razem ![]() No dobra to tyle moich dywagacji odnosnie bagazu dla ludzi, a wracajac do wakcji, to zycze Ci udanego urlopu ![]()
16-07-2016, 13:16
Wczoraj wlasnie widzialam , jak sie chyba Rosjanie meczyli z czyms na dachu.
Spory ladunek przykryty folia i obwiazany tysiacami sznurkow..masakra. Pieciu chlopa go mocowalo . Mam nadzieje ,ze daleko z tym nie ujada i zatrzyma ich policja i kaze to sciagnac. My lata temu z przyczepa jezdzilismy z mnostwem rzeczy dla dzieci romskich . Raz nam ta plandeke urwalo ...prawie. Jak pomysle ,ze tym specom od tego ladunku na dachu tez cos sie urwie ,to mi sie slabo robi. Chyba sie juz calkiem zniemczylam , bo mnie takie akcje denerwuja. Nie ma nic gorszego ,jak glupota ludzka i brak wyobrazni. Dzien mi mija na podtuczaniu dziecka. Znowu schudl! Normalnie skora i kosci ..no i burza lokow. hihi Odkad mieszka sam ,bardzo chwali moja kuchnie ..bo jak jeszcze razem mieszkalismy to roznie bywalo. ![]() Powiem Wam ,ze niby dorosle te moje dzieci ,ale jeszcze mama by sie przydala Radza sobie bardzo dobrze ,tylko z tym gotowaniem nie bardzo im wychodzi...chyba sie im nie chce. Ja nawet nie pamietam jak to u mnie bylo..czy sobie cos gotowalam. Wychodzi na to ,ze ciezko o siebie dbac . Milego dnia..
16-07-2016, 14:01
No, jadzis chyba z 10razy uslyszalam, jakie sa ograniczenia, jadac z kofrem na dachu, a biorac pod uwage fakt, ze tam sa moje ciuchy, w pelni sie zastosuje do zasad bezpieczenstwa na drodze :-) :-)
Tez myslalam, by wziac po prostu mniej, ale problem w tym, ze wlasnie to mniej upycham do dachboxu i zakamarkow bagaznika :-) :-) (16-07-2016, 14:01)Rosa napisał(a): Wczoraj wlasnie widzialam , jak sie chyba Rosjanie meczyli z czyms na dachu.Heh, bardzo zazdroszcze Twojemu synowi, tych wystajacych kosci, tych lokow i tego, ze ktos z checia chce mu gotowac tez ![]() Dobrego weekendu ja zaraz wyruszam :-) :-) Ps. Jamaica, dziekuje :-) :-)
16-07-2016, 15:07
(16-07-2016, 15:07)egle napisał(a): No, jadzis chyba z 10razy uslyszalam, jakie sa ograniczenia, jadac z kofrem na dachu, a biorac pod uwage fakt, ze tam sa moje ciuchy, w pelni sie zastosuje do zasad bezpieczenstwa na drodze :-) :-) Egle udanego urlopu zycze i troche deszczowych dni tagze,bo tego slonca juz mam dosyc ![]() Ps.Ty to jakas inna jestes ![]() ![]() ![]() a Ty juz teraz sie nie umialas zabrac ![]()
Bądź twardy i czesaj się nabok ( w miarę możliwości )
16-07-2016, 22:24
To Mile, ze sie odnajdujecie.
17-07-2016, 15:02
No prosze; jedni już maja urlopik a drudzy muszą jeszcze ...
![]() Ale co tam...i ja się w końcu doczekam ![]() ![]() Dzień jakoś mija ; duchota straszna panuje wskutek czego schłodzony browarek smakuje dziś wyśmienicie ![]()
19-07-2016, 17:19
Uzi,
cierpliwosc zostanie Ci nagrodzona, gdzie sie wybierasz? My pakujemy na poniedzialek, corka leci do Londynu, takie miala zyczenie. ![]() Tez sobie postanowilam ! ![]() ![]()
19-07-2016, 21:20
Ychno...tak wiem ,cierpliwość nagradza ale mi najzwyczajniej w świecie poprostu. ..sie nie chce
![]() Tak to już mam ,że z niecierpliwością wyczekuje wakacyjnego wypoczynku. Gdzie sie wybieram??? Najpierw do Pl...w okolice Bielska...a potem korzystajac z okazji ze to blisko ...do Tatralandii ![]() ![]() Sprawdzona rozrwywka...wiec nie ma potrzeby nowej szukać .
19-07-2016, 22:47
Sprawdzone miejsca sa fajne, zazdroszcze gor, uwielbiam je
![]()
21-07-2016, 11:16
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|