Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schufa i jakieś wyjście ?
Witam w ostatnim czasie chciałem wziąć Telefon na raty, ale niestety kredytowanie zostało odrzucone ze względu na „schufa”. Próbowałem w kilku różnych sklepach/sieciach w przeciągu 2 miesięcy około 4 razy. Dodam, że mam już w kredycie 2 samochody. Teraz chciałem wziąć dla syna motocykl również w kredyt . Ale z tego co się dowiedziałem. Schufa może mnie blokować z tego powodu, że w ostatnim czasie podjąłem kilka prób na ten telefon i kolejna próba wzięcia kredytu jedynie zmniejszy moje szanse. Czy jest to prawda ? I czy może pomimo schufy można zrobić coś, żeby takowy kredy dostać ?
22-06-2016, 11:35

.....
23-06-2016, 21:54

Schufa ciebie nie blokuje, oni tylko udzielaja bankom informacji o twoim zadluzeniu, jezeli zyje sie ponad stan zarobkow to banki nie daja wiecej kredytow.

Ty mozesz raz w roku dostac informacje z Schufa informacje o twoim Score, jezeli lezysch ponizej 90% tzn. ze ryzyko jest juz wyzsze
23-06-2016, 23:31