![[Obrazek: ligaeurope.jpg]](http://nasze-niemcy.pl/wrzucaniezdjec/images/ligaeurope.jpg)
Liga Europejska - Piłka nożna
|
10-03-2016, 10:26
10-03-2016, 10:29
10 marca 1/8 finału, pierwsze mecze
10 marca Szachtar Donieck - RSC Anderlecht godz. 19:00 live
10 marca FC Basel - Sevilla FC godz. 19:00 live
10 marca Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur godz. 19:00 live
10 marca Fenerbahce Stambuł - SC Braga godz. 19:00 live
10 marca Villarreal CF - Bayer Leverkusen godz. 21:05 live
10 marca Athletic Bilbao - Valencia CF godz. 21:05 live
10 marca Liverpool FC - Manchester United godz. 21:05 live
10 marca Sparta Praga - Lazio Rzym
10-03-2016, 10:41
Liga Europy... nie lubię tego typować. Nie wszyscy przykładają się do tego turnieju. Kasa z tego jakaś duża nie jest, czołowe kluby wolą w lidze powalczyć.
Skupie się na dwóch najlepszych pojedynkach w tej fazie rozgrywek. Pierwszym, bo o 19:00 będzie pojedynek Borussi z Tottenhamem w którym już można zastosować moją teorię. Dortmund walczy z Bayernem o pierwsze miejsce w lidze. To samo tyczy się zespołu z Londynu, również walczą o jak najwyższą pozycję. Te cele pewnie są ważniejsze niż jakieś wielkie sukcesy w LE. I jak tutaj obiektywnie ocenić te spotkanie? Czy wyjdzie podstawowy skład? Jakoś mam wątpliwości. Od samego początku dziwiło mnie tylko jedno. Dlaczego Borussia jest tak faworyzowana? Przecież Tottenham zajmuje drugie miejsce w PL, a czy to są porównywalne ligi? Wydaje mi się, że w pierwszym spotkaniu nie padnie dużo goli. Anglicy mają najlepiej broniący zespół z ligi. Dortmund też ostatnio tak wiele nie strzela. Co innego jak składy się zmienią, wtedy będzie zupełnie inna bajka ![]() Drugi mecz to spotkanie Liverpoolu z Manchesterem. Jeśli byłby to pojedynek w lidze to na pewno na "noże" ![]() ![]() Co wy myślicie o tych pojedynkach w tej całej Lidze Europy?
10-03-2016, 11:44
6 dni przerwy od Ligi Mistrzow.Ale spokojnie emocji napewno nie zabraknie!Przyjrzyjmy sie wiec spotkaniom Ligi Europy!!
A w nich chcialbym zwrocic specjalna uwage na dwa szlagiery w ktorych zmierza sie:Borussia z Tottenhamem oraz Liverpool z Manchesterem!Pierwsze spotkanie na Signal Iduna Park napewno nas nie rozczaruje,nie licze jednak na grad goli a bardziej na wyrownane spotkanie z lekka przewaga podopiecznych Tuchela, ktora ma skladzie jednego z najlepszych snajperow w Europie Aubameyanga!Aczkolwiek nie zapominajmy ze Tottenham z najlepsza obrona w lidze walczy wciaz o mistrzostwo Anglii!! Co mozna napisac o spotkaniu Liverpoolu z Utd? Na ten temat nie trzeba duzo mowic! Wiemy ze obie druzyny nie prezentuja w tym sezonie stabilnej formy... Po fantastycznych meczych zdazaja sie rowniez wpadki, ale to Liga Europejska i kazda z ekip bedzie chciala pokazac Swoja wyzszosc!Mysle ze delikatny handicap po stronie Liverpoolu ![]() Pozostale mecz beda rowniez bardzo emocjonujace.Spojrzmy ze w fazie pucharowej mamy tez 4 druzyny z La Liga,wiec to pokazuje kto moze namieszac w tej edycji ligi europy!!!
10-03-2016, 13:25
Super Hit . Mecz na szczycie pomiędzy Liverpoolu a Manchesterem , kto by pomyślał 5 lat temu, ze taki klasyk jak spotkanie się tych drużyn odbędzie się o 1/4 Ligi EUROPY... Te drużyny balansują ze swoją formą w tym sezonie , potrafią wygrać z każdym z TOP4 a przegrać z średniakami z połowy tabeli. Ten mecz to jednak nie starcie w Premier League lecz to walka o być albo nie być w pucharach europejskich. Są to co prawda dwa mecze , ale już w pierwszym spotkaniu można wyłonić co nie co faworyta awansu. Liverpool ma świetne mecze u siebie potrafili zlać City u siebie 3-0 ale parę dni wcześniej jak chodziło o wygranie trofeum ligi angielskiej to ulegli citizens. Morał z tego taki , że w pucharach ciąży na nich chyba zbyt wysoka presja. Natomiast Manchester United uciekł z pod młota Midtjylland i awansował dalej. Jednak te dwa kluby łączy w tym sezonie jedna sprawa obydwoje maja dużo kontuzji w zespole, co prawda do United powracają powoli zawodnicy , ale to nie jest jeszcze to na ataku musi grac młody 18-nastolatek , który miał świetne wejście. Ciekawe starcie nam się zapowiada w ten wieczór. Ze strony United obawiał bym się Coutniho odpowiada za ofensywną stronę Livepoolu. Manchester jest w tym sezonie nie przewidywalny w meczu potrafi błysnąć jeden zawodnik, stawiam dziś , że United w bój poprowadzi Depay. Liczę na świetny mecz.!
Mój typ : 2-2 Remis to świetna zaliczka na Anfield Road dla United! ![]() ![]()
10-03-2016, 15:18
Pierwszw mecze 1/8 finalu Ligi Europy za nami!
W wiekszosci z nich nie bylo niespodzianek,oprocz meczu Bazylei z Sevilla,pilkarze z Andaluzji tylko zremisowali na wyjezdzie bezbramkowo lapiac czerwona kartke.W szlagierze rozgrywanym na Signal Iduna Park w Dortmundzie pilkarze gospodarzy niespodziewanie latwo rozprawili sie z zespolem Tottenhamu wygrywajac 3:0!Zespol z Londynu zagral w tym meczu w nieco rezerwowym skladzie... niezrozumiala jest decyzja trenera o niewystawieniu kilku podstawowych graczy! czyzby odpuscili sobie europejskie puchary i skupili sie na lidze?? tego mozna sie tylko domyslac.Jedno jest jednak pewne,po dwoch bramkach Reusa i jednej Aubameyanga Borussia jest niemalze pewna awansu!!! ![]() W innym HICIE tej kolejki Liverpool podejmowal Manchester. Krotko!! Mecz bledow United,bo tak trzeba to nazwac. Kontrolowanie meczu przez podopiecznych Kloppa,z przebiegu spotkania wynik zupelnie zasluzony!Sprawa awansu?? Mysle ze Liverpool z dwubramkowa zaliczka nie da sobie wydrzec 1/4 finalu!! Badzmy obiektywni...nie skreslam pilkarzy czerwonych diablow, ale z taka gra nie maja czego szukac w cwiercfinale!!!
11-03-2016, 11:55
Jeśli chodzi o Tottenham to można powiedzieć, że odpuścili i nie interesuje ich sukces w Lidze Europy, czemu się akurat nie dziwie. Mają jeszcze szansę na wygranie PL co jest ważniejsze.
Natomiast United cóż.... kolejne bardzo słabe spotkanie w tym sezonie. Przerażają mnie po raz kolejny roszady w składzie. Wiem, że jest dużo kontuzji ale można chociaż jedną formację ustawić porządnie na kilka spotkań. Jak oni mają się zgrać ze sobą? Van Gal mówi po meczu, że "Fellaini najlepszym zawodnikiem". Jak by nie De Gea to by było z 5-0. "Mikrofon" jak zwykle ostro i nic więcej i to ma być najlepszy zawodnik. Skrzydeł nie było, środka nie było, ataku nie było. Bramki tez nie można powiedzieć bo jakieś spektakularne nie były. Dwa błędy popełnione w obronie i tyle. Wynik bardzo niekorzystny dla Manchesteru i raczej już można zapomnieć o awansie. Liverpool można pochwalić za pressing. W tym elemencie zagrali bardzo dobrze.
11-03-2016, 12:37
![]() Nie mam pomysłu na dzisiejsze mecze Ligi Europy. Jak dla mnie Borussia, Szachtar i Liverpool raczej awans mają zapewniony. Wydaje mi się, że Sevilla i Lazio u siebie powinny przesądzić o awansie. I to tyle ode mnie na dziś. Na weekend będę miał więcej dopowiedzenia ![]()
17-03-2016, 18:08
I juz mamy pierwsza niespodzianke Lazio przegrywa ze Sparta 0:3
![]()
17-03-2016, 22:00
Ładną niespodziankę Sparta wczoraj sprawiła. Lazio za burtą a dzisiejsze losowanie przebiegło tak:
![]() Najciekawsze spotkanie to oczywiście pojedynek Dortmundu z Liverpoolem. Ciekawe czy Klopp zastosuje jakąś taryfę ulgową dla swojego byłego zespołu ![]() ![]()
18-03-2016, 17:49
Po Lidze Mistrzów czas na Ligę Europy
![]() Jakoś nie lubię rozpisywać się na temat tych rozgrywek. Ciężko stwierdzić komu na ile zależy na zdobyciu tego trofeum. Najciekawszy pojedynek Borussi z Liverpoolem..... BVB w niedziele mają swoje derby z Schalke, więc może będą się oszczędzać na to spotkanie. Ławki nie mają za bogatej aby grać na dwóch frontach a zmęczenie na pewno przyjdzie po tak intensywnym grafiku. Czy warto narażać graczy na kontuzje? Po co tak walczyć w tej Lidze Europy? Ligę Mistrzów w następnych rozgrywkach mają już zapewnioną, pieniądze w tej Europie nie są gigantyczne, więc po co? No chyba, że w Dortmundzie biednie ![]()
07-04-2016, 12:23
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|