fabek
W tym temacie możecie opisywać swoje wszystkie problemy związane z internetem, podłączeniem do sieci oraz kłopotami z działaniem waszego komputera. We wszystkich problemach dotyczących komputera oraz internetu postaram się w miarę możliwości pomóc. Zapraszam do korzystania z pomocy
•
Dycha203
Użytkownik
 zaczyna naprawdę mi się tu podobać
mam problem z interneten a dokładnie z Aldi Talk - bezprzewodowy USB-Stick
niby wszystko ok ale bardzo powoli mi chodzi ostatnio, wcześniej mogłam nawet filmy oglądać teraz muszę czekać z 40 min zanim się załaduję. Jest też zasięg słaby, mój znajomy mówi, że kreski ma na full a u mnie tylko 3 ;]
z góry dziękuję za pomoc
•
fabek
Dycha203 napisał(a): zaczyna naprawdę mi się tu podobać 
Cieszę się... a więc zapraszamy do częstego odwiedzania  Robimy wszystko aby każdy z przyjemnością spędzał tutaj swój czas.
Dycha203 napisał(a):mam problem z interneten a dokładnie z Aldi Talk - bezprzewodowy USB-Stick
niby wszystko ok ale bardzo powoli mi chodzi ostatnio, wcześniej mogłam nawet filmy oglądać teraz muszę czekać z 40 min zanim się załaduję. Jest też zasięg słaby, mój znajomy mówi, że kreski ma na full a u mnie tylko 3 ;]
z góry dziękuję za pomoc
Tak to już jest z tymi Stick'ami, że w porównaniu z kosztami internet działa bardzo słabo. Kiedyś też miałem z tym odczynienia. Po dużym korzystaniu i tak jak już pisałaś oglądaniu filmów wyczerpuje się transfer i prędkość zostaje zmniejszona a po tym ciężko zwykłe strony się ładują. Tego rodzaju internet jest na prawdę słaby. Wpływ oczywiście też ma świeżość systemu i programy działające w tle, ale osobiście wcale nie polecam takiego podłączenia z internetem, więcej się człowiek nadenerwuje niż skorzysta. Pozdrawiam.
•
ychna
Użytkownik
Kto mi podpowie?
W laptopie samoistnie wylacza sie i ponownie wlacza ton?
Denerwuje na maxa...
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
•
fabek
ychna napisał(a):Kto mi podpowie?
W laptopie samoistnie wylacza sie i ponownie wlacza ton?
Denerwuje na maxa...
Kidy tak się dzieje?
•
ychna
Użytkownik
Niestety nie ma reguly,
probowalam wiele - zabralam wszelkie telefony lezace w poblizu, odlaczylam myszke,
pozamykalam wszelkie zbedne programy a laptop pan i wladca robi co chce - <krol>
•
fabek
ychna napisał(a):Niestety nie ma reguly,
probowalam wiele - zabralam wszelkie telefony lezace w poblizu, odlaczylam myszke,
pozamykalam wszelkie zbedne programy a laptop pan i wladca robi co chce - <krol>
Najprostszym sposobem będzie przeinstalowanie systemu.
•
ychna
Użytkownik
Masz na mysli windows wyrzucic i na nowo wgrac? mam to za soba;
•
ychna
Użytkownik
Pozbylam sie wrednego goscia, wracal jak zly szelag - teraz nie ma virusa
ale laptop pracuje tak powoli, ze dostaje szalu -
- ma ktos jakis pomysl?
dodam, ze wgralam sobie zamiast aviry, AVG 2014 versje testowa, niby wszystko perfect a laptop po prostu sie slimaczy (mam go niecale 2 lata..czyzby konczyl zywot)?
•
fabek
Możliwe, że na laptopie masz zawaloną już pamięć albo ten antivirus tak muli komputer.
•
Amon
Użytkownik
Dodam coś od siebie, jeśli ktokolwiek ma problem z zamulającym się komputerem polecam program CCleaner (link na dole) jest banalnie prosty nawet dla największego laika mamy możliwość czyszczenia rejestru, usuwanie ciasteczek internetowych oraz parę innych zabawek, które są bardzo przydatne z kolei, jeśli mamy problem z wolno uruchamiającym się komputerem przyczyną tego jest uruchamianie się czasem niepotrzebnych programów podczas startu systemu robimy, więc tak klikamy przycisk Start kolejnie uruchom wpisujemy /msconfig następnie uruchamianie i mamy tutaj całą listę programów, które uruchamiają nam się podczas startu systemu w tym samym okienku mamy też jeszcze inną ciekawą opcje być może o tym nie słyszeliście, ale systemy operacyjne takie jak vista, windows 7 oraz windows 8 wykorzystują tylko 1 liczbę procesorów z tego też wchodzimy w tym okienku do zakładki rozruch następnie opcje zawansowane i zaznaczamy liczbę procesorów na taką, jaką mamy zatwierdzamy całą operację uruchamiamy ponownie komputer i w ten właśnie sposób wykorzystujemy ile firma dała. Nie zapominajcie także o regularnej Defragmentacji dysków.
Wersja Freeware (bezpłatna) dla systemów 32 oraz 64 bit
Kod:
http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/CCleaner.html
4x 3.5 GHz Intel Core i7-4770K Haswell
GeForce GTX770 Phantom 4 GB GDDR5
16 GB DDR3 Speicher 1600MHz Samsung
HDD 2 TB Samsung + 1 TB SEGATE
ASUS H97M-PLUS
LG DVD-ReWriter
Netzteil COBA CS-650it 82+ ATX 2.3 650 Watt
•
Anita
Amon.
Pierwszy problem.
Skarbie jak zgrac tableta z drukarka.?
Drugi problem
Scignelam wszystkie mozliwe Apsy na tableta a zalukaj.tv nadal nie moge ogladac.
Poradzisz mi cos na to?
•
fabek
Anita napisał(a):Amon.
Pierwszy problem.
Skarbie jak zgrac tableta z drukarka.?
Drugi problem
Scignelam wszystkie mozliwe Apsy na tableta a zalukaj.tv nadal nie moge ogladac.
Poradzisz mi cos na to?
Czy Twoja drukarka posiada bluetooth lub wifi?
•
Anita
•
fabek
Musisz poszukać aplikacji i drukować
PrinterShare, PrintDirect i wiele innych.
Co do bluetooth, to wydaje mi się, że włączenie opcji w drukarce i wybranie opcji podczas drukowania i to wszystko. Chyba, że wymagany jest program do tego aby taką opcję znaleźć, ale nie wiem dokładnie bo się nie bawiłem.
•
fabek
Anita napisał(a):Drugi problem
Zainstalowałaś Adobe Flash Player?
•
ychna
Użytkownik
systemy operacyjne takie jak vista, windows 7 oraz windows 8 wykorzystują tylko 1 liczbę procesorów z tego też wchodzimy w tym okienku do zakładki rozruch następnie opcje zawansowane i zaznaczamy liczbę procesorów na taką, jaką mamy zatwierdzamy całą operację uruchamiamy ponownie komputer i w ten właśnie sposób wykorzystujemy ile firma dała
Anita
fabek napisał(a):Anita napisał(a):Drugi problem
syckie jakie wymagal ode mnie system na danym filmie.
•
Amon
Użytkownik
Anita napisał(a):fabek napisał(a):Anita napisał(a):Drugi problem
syckie jakie wymagal ode mnie system na danym filmie.
Z tego, co pamiętam zalukaj.tv wymaga Flowplayera.
Zobacz to, jeśli jeszcze tego nie masz :p
Download
4x 3.5 GHz Intel Core i7-4770K Haswell
GeForce GTX770 Phantom 4 GB GDDR5
16 GB DDR3 Speicher 1600MHz Samsung
HDD 2 TB Samsung + 1 TB SEGATE
ASUS H97M-PLUS
LG DVD-ReWriter
Netzteil COBA CS-650it 82+ ATX 2.3 650 Watt
•
Anita
Zainstalowalam inny bo ten co mi podales nie dziala na androidach,ale ogladam gre o tron bez problemu na zalukaj i innych:-)
DZIEKI ZA PODPOWIEDZ.
Fabciu wprowadzilam Cie w blad.Moja drukarka nie ma nic...stary ramol:-)
I nie zrobie nic,a nic:-)
•
|