Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
A ja Wam życzę...nadziei.

"Większość rzeczy na tym świecie stworzona została przez ludzi, którzy wytrwali, kiedy zdawało się, że nie ma już nadziei",
Dale Carnegie

Załączone pliki Miniatury

03-04-2021, 22:00

Ja tez wam nadziei zycze, bo na nic innego liczyc nie mozecie. Big Grin
Karma wraca...
04-04-2021, 16:51

Iberte, twoj optymizm z kwiatami, moj optymizm - koniec maja.
Wszedlem dzisiaj na strone od szczepien, bo chcialem sie zarejestrowac - do wyboru mialem AstraZeneca, lub astrazeneca.
Nie wiem czy kompy tez fajruja swieta wielkanocne, ale do konca wrzesnia wszystkie terminy byly " nicht buchbar"
04-04-2021, 21:33

.....i po świetach Smile

A co do szczepień....

https://www.radiozet.pl/Rozrywka/Plotki/Krzysztof-Krawczyk-zachorowal-na-COVID-19-mimo-szczepionki-Ekspert-tlumaczy-dlaczego
05-04-2021, 22:16

"... i po swietach"... skonstatowal to niezwykle wydarzenie Mont Everest inteligencji.   Big Grin Big Grin Big Grin
Karma wraca...
05-04-2021, 22:24

Dzisiaj wszedlem na strone ze szczepieniami w NRW, gdzie zarejestrowalem sie w niedziele.
Oto jaki meldunek mnie przywital:
"Die Terminbuchung ist aufgrund ihres Alters zum jetzigen Zeitpunkt nicht möglich."
Czyzby zabuchowali wszystkie astry?
06-04-2021, 15:52

W Rzeszowie szczepią bez terminu, nawet 20-latkow.
Usiądź w auto, gaz do dechy i jutro bedzie juz po szczepieniu.
06-04-2021, 16:02

Traffka z tym Rzeszowem, to fantastyczny pomysl Smile , pomysl na poziomie wesolego Armina, ktory zostal szefem CDU i nie oddal ministerialnego stolka w NRW, bo zostalby bez kasy. Tanczy na dwoch weselach i na kazdym robi to beznadziejnie. Mozna powiedziec, ze AKK miala jaja i po wyborze na szefowa CDU zrzekla sie ministerialnego stolka w Saarland, ale bez kasy tez nie wytrzymala zbyt dlugo i zrobiono z niej ministra wojny.
06-04-2021, 17:55

Co ma Laschet, AKK i ich zarobki do szczepienia w Rzeszowie?
06-04-2021, 19:11

Traffka, dla mnie ma, jezeli ty tego nie widzisz, to jest mi przykro.
Nie da sie wykonywac dwoch odpowiedzialnych stanowisk w rzetelny sposob.
Nie znam zadnego zawodowego lyzwiarza figurowego, ktory jednoczesnie gralby zawodowo w hokeja.

Mialem przymiotnik " fantastyczny " napisac w czudzyslowie, byc moze wtedy bys zrozumiala.
06-04-2021, 19:26

Mnie nie jest przykro.
Ale nadal nie rozumiem związku między Laschetem AKK, K.Witt i J.Jagrem a......szczepieniem się jakimś preparatem w Rzeszowie.
No bo jakie to ma znaczenie czy w Rzeszowie czy w Berlinie czy na Mallorca ?
06-04-2021, 20:19

Traffka, a moze Santiago de Chile. lub Tel Aviv?
Szczepienia maja funkcjonowac w DE, w NRW, a za NRW odpowiedzialny jest Armin Laschet, ktory oplacany jest z naszej kasy. Ja go zwalniam i mojego glosu napewno nie otrzyma.
06-04-2021, 22:45

(06-04-2021, 22:45)ferdydurke napisał(a): Traffka, a moze Santiago de Chile. lub Tel Aviv?
Szczepienia maja funkcjonowac w DE, w NRW, a za NRW odpowiedzialny jest Armin Laschet, ktory oplacany jest z naszej kasy. Ja go zwalniam i mojego glosu napewno nie otrzyma.

Czepiłeś się tego Lascheta jak ostatnio mnie w związku z życzeniami na dzień mężczyzny.
To takie czepianie, żeby się czepiać, bez sensu i powodu.
Myślę, ze jemu twój głos lata koło ucha.
A ponieważ żeś taki statystyk jest, to spójrz na liczby w poszczególnych Landach i daj już spokój temu Arminowi.
Zacznij się wyżywać na Spahnie, Merkelowej i innych "mądrych"

https://www.ndr.de/nachrichten/info/Corona-Impfquote-Aktuelle-Zahlen-zu-den-Impfungen-im-Norden,impfungen110.html
06-04-2021, 23:55

Traffka, czepilem sie Lascheta nie bez powodu.
Wg. RKI danych tylko Meck-Pom. i Niedersachsen sa gorsze od NRW.

Załączone pliki Miniatury

07-04-2021, 17:52

Rozumiem, Ferdydurke, że Ciebie wnerwia brak organizacji , i brak tej słynnej precyzji niemieckiej. Mnie by też denerwowało. W PL mam termin rejestracji 17 kwietnia, ciekawa jestem jak to będzie i jaką szczepionkę mi zaproponują. Tak do końca nie jestem przekonana czy powinnam przyjąć wakcynę.

A za ten czas, poświąteczny czas, wiele się "narobiło". Politycy skłonni mówić o rychłej wojnie, jak na razie po między Rosją a Ukrainą, potem możliwie i Kraje Przybałtyckie, obawiają się również zagrożenia w Polsce... no cóż, Niedźwiedź ma silną łapę.
Zmarł nam Krawczyk. Koncertował kiedyś w zamku nad Czochą. Super bawiliśmy się... nie był moim idolem, ale nawet go lubiłam...szkoda .
Zmarł również Książę Filip, dwa miesiące nie doczekał się setnych urodzin. Czytałam go biografię ( w skrócie), i także jego matki. Dosyć ciekawe i za razem tragiczne przeżycia.

No cóż, mam nadzieję, że macie się dobrze. Z niecierpliwością wyglądacie słonecznych dni, wszak wiosna to symbol życia..
09-04-2021, 23:02

Szczepinie w Rzeszowie ma tyle wspolnego z polityka NRW, co picie w Szczawnicy ze szczaniem w piwnicy, ale Ferdydurke jak kon doroszkarza.....klapki na oczy i do przodu.

Wesolych po Swietach.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
11-04-2021, 21:57

Roksa, tak masz racje - wnerwia mnie brak organizacji i brak odpowiedzialnosci w DE.
Pisze o tym juz od lat, ale nikt nie chce tego zrozumiec.
Slowo "obowiazek" zostalo wyrugowane z niemieckiego myslenia i jezyka, natomiast slowo "prawo" kroluje wszedzie i jest powtarzane na okraglo.
Wszyscy maja prawa, ale nikt nie ma obowiazkow. DE stalo sie chorym krajem - wiem wpadam w dialektyke AfD, ale zastanawialem sie ostatnio nad nowym niemieckim slownictwem - mamy od dawna Zuschauer i Zuschauerinen, czy teraz moderatorzy w tv zaczna uzywac formy: "Lieber Zuschauer, Zuschauerinen und Zuschauero"?
W mojej firmie sa dwa WC dla pan i panow, czy firma bedzie musiala zostac zlikwidowana, bo nie ma mozliwosci stworzenia trzeciego WC?

Iberte, o jakich klapkach ty piszesz? Pomysl Zielonki byl idiotyczny i jesli ty tego nie dostrzegles, to ustaw sie z Joanna do szczepienia na glupote.
11-04-2021, 23:40

Szczepionek na glupote nie ma i nie musisz ludzi ustawiac w kolejce po nie, bo to ukazuje jedynie Twoja tesknote za wypelnionym umyslem.
Teoretycznie mozna mowic o szczepionce przeciw glupocie, ale tych rowniez nie ma.
Gdyby byly, to podzielibys sie przeciez informacja gdzie je kupujesz.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
11-04-2021, 23:47

A Jerzy przyssał się do mnie jak pijawka i nie może się oddessać.

Zapamiętaj!
Zielonka nie ma idiotycznych pomysłów!
Z Rzeszowem to był żart, bo tam szczepil jak najęci kogo popadło i kto tylko chciał.
Ale że ty jesteś ponurym typem, bez poczucia humoru, to nudzisz okrutnie Sad

No ale co się dziwić?
Jak można oczekiwać poczucia humoru od kogoś, kto Niemców uważa za ludzi, którzy mają humor...?
11-04-2021, 23:47

Traffka, to ty z humoru zrobilas powazny temat odpowiadajac:
"Co ma Laschet, AKK i ich zarobki do szczepienia w Rzeszowie?"

Niemcy maja super humor.
Do kogo nalezy rekord swiata na wystepie jednego kabaretysty?
70000 widzow bez humoru zdecydowalo sie wykupic bilet na wystep komika?
Mario Barth nie jest moim idolem, ale Niemcy maja wielu innych, ktorzy dzieki poczuciu humoru Niemcow zyja jak paczki w masle. To nie bierze sie z powietrza - pokaz mi jednego polskiego kabaretyste na poziomie Nuhra.
Polecam wlaczac radio WDR5 w soboty w godzinach 11-12 oraz 15-17 i posluchac.
Wczoraj byl Konrad Beikirchen mysle ze warto wejsc na Mediathek.
11-04-2021, 23:54

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości