Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
Traffka, moim zdaniem problem lezy gdzie indziej - w uprawnieniach pani kanclerz. Moim zdaniem nie ma podstawy prawnej do takiego rozporzadzenia. Rownie dobrze moze wydac rozporzadzenie, ze osoby ktorych nazwiska zaczynaja sie na B nie musza pracowac.
Pamietasz, ze zlikwidowano Buß & Bettag, by moc wprowadzic Tag der deutsche Einheit, a tu nagle bez przyzwolenia parlamentu, pani gospodyni za cudze pieniadze robi dodatkowy dzien wolny.
Jezeli to przejdzie, to Bundesregierung zasypia zadania o odszkodowanie finansowe.
24-03-2021, 12:41

No i Wasz dylemat zostal rozwiazany.
Mutti przeprosila i Corona toczy sie dalej...
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
24-03-2021, 20:27

Iberte my z Traffka mamy inny dylemat - mieszkamy w kraju rzadzonym przez wesolego Armina, ktory tak wspaniale zarzadza, ze NRW jest na przedostatnim miejscu pod wzgledem szczepien. Za to w lodowkach jest skladowanych pare milionow szczepionek jako zelazna rezerwa na drugie szczepienie. Jesli w NRW jest malzenstwo zlozone z 80 latka i 79 letniej, to nie moga w jednym terminie przyjechac na szczepienie, bo ta 79-latka bylaby pozakolejnoscia!
Policja zamiast pilnowac porzadku dowozi testy na Covid do szkol, bo administracja NRW nie potrafi tego zorganizowac.
Ja dzisiaj pierwszy raz zostalem przetestowany na Covid, jutro mam sie dowiedziec, czym pozytywny, czy negatywny.
Bac to sie bedziemy musieli jak wesoly Armin zostanie kanclerzem.
24-03-2021, 20:48

We Wloszech odnaleziono kilka mln szczepionek, ktore AstraZeneca ukryla przed EU.
Teraz Urszula dopiero bedzie mogla pomachac paluszkiem.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
24-03-2021, 21:03

Uschi, to kolejny fenomen nieudolnosci forowany przez Angie.
24-03-2021, 21:36

(24-03-2021, 20:27)iberte napisał(a): No i Wasz dylemat zostal rozwiazany.
Mutti przeprosila i Corona toczy sie dalej...

Makrela przeprosiła, a pinokio Matełuszek żąda przeprosin od opozycji, za to że krytykowała rząd w walce z pandemią.

Ot, różnica. Taka mała Wink
25-03-2021, 08:20

A kogo megiero twoj zasrany Mateuszek obchodzi???
Karma wraca...
25-03-2021, 15:31

Powiem krótko: WON
25-03-2021, 16:30

Czy to alibi to bylo do mnie?

A sprobuj powiedziec to jakos tak dluzej....
- Moze takie: Wooooon...
Albo tak chamico grzeczniej: Uprzejmie prosze won z tego tematu. Smile

Nie len sie megiero. Czemu tak krotko i oschle?

Gotow jestem pomyslec, ze mnie nie lubisz. Big Grin

Zdenerwowala sie megiera
Zlosc ja dusi, zlosc ja zzera.
Uwaza mnie za intruza,
A ja babo twoja Muza! Big Grin
Karma wraca...
25-03-2021, 18:15

Zielonka, Iberte i inni normalni userzy powtarzam - ignorowac, nie czytac - szkoda nerwow. Kazdy komentarz nawet ten najkrotszy to "woda na mlyn" dla trolla.
25-03-2021, 19:38

Ferdydurke, a moze ona to do ciebie napisala?
Nie czytasz moich wpisow, to skad wiesz, ze do mnie? Big Grin Big Grin Big Grin
Karma wraca...
25-03-2021, 21:27

Dobry wieczór w Palmowa niedzielę.
Dawno tut nikt nie zaglądał, chyba macie przygotowania do Paschi.
...no cóż, mamy wszyscy rodziny, ktoś większą , ktoś mniejszą... lubię tradycji polskie na święta. Zawsze spotykamy się dużą grupą. Jest świątecznie i rodzinnie...
28-03-2021, 22:12

(28-03-2021, 22:12)Roksolana napisał(a): Dobry wieczór w Palmowa niedzielę.
   ...no cóż, mamy wszyscy rodziny, ktoś większą , ktoś mniejszą...  lubię tradycji polskie na święta. Zawsze spotykamy się dużą grupą. Jest świątecznie i rodzinnie...
Roksa, tradycja tradycja, a corona robi swoje. Spotkania duzych grup sa niewskazane.
Moja mama ma w tym tygodniu urodziny, ale odwiedzimy ja kazdy z osobna identycznie ze swietami wielkanocnymi.
28-03-2021, 22:49

Kretynie, kazdy przyjdzie po kolei, ktos zarazi, potem matka zarazi innych. Co za roznica czy razem, czy po kolei?

I tak na jedno wyjdzie! Big Grin
Karma wraca...
29-03-2021, 00:16

(28-03-2021, 22:12)Roksolana napisał(a): Dobry wieczór w Palmowa niedzielę.
...no cóż, mamy wszyscy rodziny, ktoś większą , ktoś mniejszą... lubię tradycji polskie na święta. Zawsze spotykamy się dużą grupą. Jest świątecznie i rodzinnie...

No niestety, od czasu "koronki" nie bywam u nikogo w dużej grupie, ani sama nie goszczę tłumów w moim domu.
My mamy inny sposób na towarzyskie spotkania. Robimy to w...plenerze.
Wczoraj 18-osobowa grupą świętowaliśmy urodziny koleżanki z Krefeld.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Fellah
29-03-2021, 08:13

U mnie w zeszłym roku też nie spotykaliśmy razem, tylko po skupe. Teraz rodzice już zaszczepione. Ja testy muszę robić dwa razy w tygodniu, syn również. A córka w marcu chorowała na covid, w tej chwili wyzdrowiał mój "zięć". Właśnie robią test , jutro będzie wynik. Tak , że mamy 99procent szansy spotkać się jak kiedyś.
PS. Ferdydurke, Twoja mama ma urodziny jak ja , też w tym tygodniu Smile
  • Fellah
29-03-2021, 08:42

Moze ten ferdydurke to twoj synalek, tylko nie wiecie, ze na forum sie spotkaliscie??? Big Grin
Karma wraca...
29-03-2021, 09:15

Ty Fellah , to musisz jaką Szamanką być . Jak w wodę patrzyłaś.... tak, Ferdydurkę to mój synalek.
...co prawda, czasami zaniedbywałam wychowanie, nie wszyscy muszą być doskonałymi mamuśkami. Ale Ferdydurke ma telewizornie i sam wypełnia luki w moim zaniedbaniu... to dobre dziecko.
Czy Fellach sądzisz inaczej? ...mów tu zara, póki humor wyśmienity mam..Smile
  • Fellah
29-03-2021, 10:02

Nie przejmuj sie Roksolano, nikt nie jest doskonaly. Kursow na macierzynstwo nie bylo i mialas prawo rozpuscic bachora.
Widze, widze, ze pilnie sam sie ksztaltuje, byle nie pil tyle, to cos madrego moze z niego za 100 lat wyrosnac. Wink
Nie mysl, ze cos mam do Twojego synalka, to taka meska, szorstka przyjazn! Big Grin

A ty ferdydurke nie zapominaj sie i wklejaj te swoje wklejanki! Obiecywales! Big Grin

Ciesze sie trafka, ze spotykasz sie w wiekszym gronie. Moze cie co trafi. Wink

Jasne, ze spotykacie sie w plenerze nad Renem, no bo niby gdze mialabys sie spotykac? Big Grin
Karma wraca...
29-03-2021, 14:17

No tak...
Lewandowski przyjął krzyż komandorski orderu odrodzenia Polski od "miłościwie" panującego tzw.prezydenta Polski, a teraz nie zagra w Londynie z Anglikami w meczu eliminacyjnym do MŚ.
29-03-2021, 21:53

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości