Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
Jesli chcesz, to pojde w czorty na inne forum do mlodszych, ale jesli nie chcesz pozbywac sie mojego towarzystwa, to nie krempuj sie. Dobry czlowiek jestem i towarzyski. Wink
Twoj wybor, ja tam jestem ugodowy. Big Grin
14-12-2020, 01:34

Puk puk, halo! Ludzie, nie zostawiajcie mnie samego! Swienta idom!
14-12-2020, 22:01

No dobra, to ja juz se ide, mozecie wrocic!

Poszlem.
15-12-2020, 00:42

No i gdzie jestesta?!
15-12-2020, 11:47

(15-12-2020, 11:47)Fellah napisał(a): No i gdzie jestesta?!

Usunęliśmy się kulturalnie w cień, żebyś ty mógł/mogła/mogło "rozwinąć skrzydła" bądź wykrwawić się do ostatniej kropli.
Wybór należy do ciebie.

Duży dom, jeśli nawet jest piękny i wspaniałe urządzony, jest smutny, gdy nie ma w nim zycia.
Dlatego też samotni, zamożni ludzie płacą dużo jedynie za towarzystwo. Wszystko inne mogą sobie bez problemu kupić.
15-12-2020, 13:56

Noooo

A ty taka kurtularna z natury?
15-12-2020, 14:17

(15-12-2020, 13:56)Traffka napisał(a): Duży dom, jeśli nawet jest piękny i wspaniałe urządzony, jest smutny, gdy nie ma w nim zycia.
Dlatego też samotni, zamożni ludzie płacą dużo jedynie za towarzystwo. Wszystko inne mogą sobie bez problemu kupić.

"...ale w domu
chocby roze rosly w murze
telewizor byl w glazurze
i w doniczce kazdej kran
jesli serce nie zamieszka
to to bedzie PUSTOSTAN "
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
15-12-2020, 22:30

O, jestescie! Poeto, jak mi milo! Ura! Ura! Ura!
Smile
15-12-2020, 23:06

"....Jeśli ktoś powie ci,
że życie piękne jest,
a mówiąc to wzruszon będzie,
na pograniczu drżenia głosu,
to zaopiekuj się nim"
15-12-2020, 23:15

(15-12-2020, 23:15)Traffka napisał(a): "....Jeśli ktoś powie ci,
że życie piękne jest,
a mówiąc to wzruszon będzie,
na pograniczu drżenia głosu,
to zaopiekuj się nim"

Fajny teksciarz.....

Z tej naszej polskiej milosci do konia i szabelki,..... wybieram butelke.
Wybywam na troche i przy okazji zycze Tobie Traffko, Ferdydurke i innym sympatycznym, ktorzy tu rowniez zabladzili, zdrowych, wesolych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
15-12-2020, 23:32

Jasne, ja ci tez wszystkiego! Gratuluje flaszki!
- Gdzie ja znalazles?
15-12-2020, 23:57

....ja chyba mogę bez problemów pracować w KGB, niby jestem ale nikt o mnie nie pamięta Smile ...i tobie , Iberte wesołych świąt.
Ahhh,,,,tak na marginesie, nie jestem rosjanką, nigdy nie byłam i nie będę. Owszem, opanowałam ten język do perfekcji, lubię ich klasykę i tradycji, mają ciekawe miejsca do zwiedzania, co oczywiście , zobaczyłam.

Ładne wierszy wkleiliście. ....podobają mi się. Właśnie skończyłam czytać książkę Ericha Fromma O sztuce miłości. Jego teza, przewidywania stają się okrutną rzeczywistością. Twierdzi, że miłość prawdziwa, zdarza się bardzo, bardzo rzadko... jego wizje związków, w "których każdy człowiek pozostaje osamotniony, połączony  z drugim pustoszącą więzią niewolniczych zależności."
To dosyć twarde stwierdzenie, zaprzecza temu co do tych czas wierzyłam...
"miłość jako rozwiązanie problemu ludzkiego istnienia, gdzie każdy człowiek jest osamotniony póki nie doświadczy prawdziwej miłości – tak dając, jak i otrzymując."
16-12-2020, 11:28

A wiem, Ukrainka, albo Białorusinka! Tak troszku zaciagasz w pisaniu, ze od razu to widac. Nie mam nic przeciwko, ja sam z lubelskiego, wszyscy my bracia Slowianie.

Milosc pikna rzecz, tak czymaj.
16-12-2020, 17:01

Iberte serdeczne dzięki za życzenia - Tobie także miłych, spokojnych i przedewszystkim zdrowych. Bleib gesund! Smile
16-12-2020, 20:33

O, mundry tez jest! Big Grin
16-12-2020, 21:51

Dobry wieczór. Klimat w naszej małej wirtualnej przestrzeni, stworzony ostatnimi postami , jest nie co ...hmmm...nie smaczny. Zawsze można brać przykład, nie tylko pozytywny, ale również niektórzy wypowiedzi pokazują, jak prymitywnym może być człowiek.
Z tak , niewielką refleksją, chcę zapytać Traffke, Ferdydurke, Iberte, siebie i innych ludków chętnie czytających nasze posty. Otóż, my znalazły taki mały wirtualny kącik , gdzie miło piszemy, przekomarzamy się, czasami pyskujemy czy wspieramy siebie nawzajem. Niby takie nic, ale ciągle wracamy do siebie. Jest nam ciekawo i miło.
Czy my musimy rezygnować z naszych spotkań, tylko dla tego, że ktoś bawi się czyimś kosztem, że nie ma szacunku do nas??? ,,,czy jest to warte??? ...przecież znamy się nie od dziś, znamy naszą wartość... czy musimy zwracać uwagę na czyjąś frustrację?
NIE... będę tut pisać, do czego i was zachęcam. ....czemu ktoś, kogo nie znam i nie szanuje ma być wyznacznikiem mojego humoru czy wartości?
...tym motywem , pozdrawiam moich wirtualnych przyjaciół i miłego wieczoru życzę...
17-12-2020, 20:17

Roksy, nie ma powodu, żebyśmy mieli rezygnować z naszych wirtualnych spotkań. Tych, którzy zachowują się bylejak należy adekwatnie traktować. Bylejak. A najlepiej...nijak.
17-12-2020, 21:03

Hallo Roksa, ja tutaj nadal będe pisał i nadal nie będe zwracał uwagi na niektóre prymitywy.
Iberte i Traffka, też napewno tu zajrzą i podzielą się swoimi myślami.
Teraz na tapecie są fajerwerki sylwestrowe, gdzie Niemcy jeżdżą do Francji, czy Polski by zakupić ten "delikates".
Sorry, ale każdego jołopa wykraczającego przeciw temu zakazowi wysłał bym na izbę przyjęć w noc noworoczną.
Ja od ponad 25 lat nie podpaliłem żadnego sylwestrowego fajerwerku.
Ponad 25 lat musiałem zawieźć kolegę do szpitala bo odpalona petarda została mu w ręce, po za poparzeniami, nic wielkiego się nie stało, więc jego przypadek, był przesuwany do tyłu, bo inni byli bardziej tragicznie pokaleczeni.
W pamięci utkwiła mi pięcioletnia dziewczynka, której odpalona petarda wpadła do kapucy i spaliła pół czaszki i część pleców.
Po tamtej nocy w szpitalu skończyły się dla mnie fajerwerki.
Służba medyczna jest obecnie przeciążona i naprawdę nie potrzebuje dodatkowych przypadków.
O zanieczyszczeniu powietrza fajerwerkami wspomnę tylko na marginesie.
17-12-2020, 21:15

...cieszę się, że powielacie moje zdanie. Super.
Co do fajerwerków, też nigdy nie podpalałam...jakoś nigdy nie miałam na to ochoty.
Jak wasze przygotowania do świąt? Jutro Natka moja przyjezża..będziemy uszka lepić. Chcemy w góry wybrać się, ale nie wiem czy zdążymy, wszak od 28 grudnia ma być całkowity zakaz...nie będą czynne nartostrady, wyciągi...nic...turystykę górsko - zimową zamkną na cztery spusty... Sad
17-12-2020, 21:21

Roksa, tak jak napisałem wczoraj na kąciku kulinarnym zakisiłem buraki, a dzisiaj nabyłem tortellini z prawdziwkami, które będą robić za uszka. Zakupiłem też owoców suszonych na kompot. Reszta w przyszłym tygodniu.
17-12-2020, 22:52

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości