Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
Iberte, dla mnie Kaczyński, Rydzyk, Ziobro oraz inne twory polskiej polityki są wytworem kurwującej części społeczeństwa.
Wiem, lubisz sobie pokurwować, dlatego uważam, że bliżej Ci do kaczora, grzyba i kości niż do Tuska. Sad
02-12-2020, 23:28

(02-12-2020, 23:28)ferdydurke napisał(a): Iberte, dla mnie Kaczyński, Rydzyk, Ziobro oraz inne twory polskiej polityki są wytworem kurwującej części społeczeństwa.
Wiem, lubisz sobie pokurwować, dlatego uważam, że bliżej Ci do kaczora, grzyba i kości niż do Tuska. Sad

Nawet gdyby tak bylo, to i tak mi daleko do sqrwionej komuny z ktora Tobie po drodze.
Wiem, ze nie trawisz wulgaryzmow, dlatego uzylem Twojego stylu pisania
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
02-12-2020, 23:34

Iberte, nie wiem ile razy muszę napisać, że z komuną mam niewiele wspólnego.
Dwa lata temu w mojej firmie wpadli na pomysł by zrobić Betriebsrat - od początku byłem przeciw.
Firma egzystuje od 35 lat w tym miejscu i pomimo zmiany właścicieli przynosiła zyski.
Od dwóch lat zysk się wyraźnie zmniejszył bo BR. produkuje olbrzymie koszty.
W zeszłym roku udało się to jakoś wyrównać, obecnie w Corona czasie nie da się tego wyrównać.
Jest deficyt, który będzie wielu kolegów i być może mnie kosztował utratę pracy.
KURWA! Przestań mnie dopisywać do komunistów!
02-12-2020, 23:51

(02-12-2020, 23:51)ferdydurke napisał(a): Iberte, nie wiem ile razy muszę napisać, że z komuną mam niewiele wspólnego.
Dwa lata temu w mojej firmie wpadli na pomysł by zrobić Betriebsrat - od początku byłem przeciw.
Firma egzystuje od 35 lat w tym miejscu i pomimo zmiany właścicieli przynosiła zyski.
Od dwóch lat zysk się wyraźnie zmniejszył bo BR. produkuje olbrzymie koszty.
W zeszłym roku udało się to jakoś wyrównać, obecnie w Corona czasie nie da się tego wyrównać.
Jest deficyt, który będzie wielu kolegów i być może mnie kosztował utratę pracy.
KURWA! Przestań mnie dopisywać do komunistów!

Przeciez Ty przeczysz sam sobie.
Wpierw twierdzisz, ze Rydzyk, Kaczynski i cala reszta, sa wytworem kurwujacego spoleczenstwa i w nastepstwie wulgaryzmy piszesz juz duzymi literami.
Teraz koniecznie chcesz wejsc do klubu liberalnej gospodarki, wykrzykujac sobie przejscie wulgaryzmem.
O czym ma byc ta rozmowa?
O polityce, czy o kurwach?
03-12-2020, 00:05

Iberte, nie przypuszczałem, że masz problemy z konotacją, ale ok przyjmuję to do wiadomośći.
Wynik rozumowania= nasza dalsza dyskusja nie ma sensu!
03-12-2020, 00:17

Innym razem...
03-12-2020, 00:33

"O czym ma byc ta rozmowa?
O polityce, czy o kurwach?" - pyta @iberte.

A wlasciwie jaka to róznica?
Polityka to jedna wielka "k"

A o tym świrze węgierskim o wyglądzie taliba na pewno słyszeliście?
Ucieczka z gejowskiego sexparty po grzymsie budynku się nie udała i trzeba z Brukseli w podskokach...wypier***
A w Madziarni jeszcze go niezła zjebka od Orbana czeka...że się dał złapać, he he
03-12-2020, 12:25

Roznica jest taka, ze kurwa nie bierze pieniedzy za darmo.
Polityka, podobnie jak Kosciol, to ludzie.
Od zwyklego gonca, polityk rozni sie jedynie iloscia medali.
Wiekszosc z nich na szczyty wspielo sie jedynie dlatego, ze w wyuczonych zawodach byli nie do uzycia.
Niemiecki parlament to skupisko nauczycieli, ktorzy nigdy nie uczyli i adwokatow ktorzy nie wiedza jak sala sadowa wyglada.
W Polsce jeszcze gorzej.
Zaryzykuje twierdzenie, ze w Sejmie siedza ludzie z lapanki.
Aby utrzymac stolki obiecuja ludziom wolnosc prasy, wiedzac, ze maja do czynienia z analfabetami.
500 plus, wodka i kielbasa wystarczy by robic polska polityke.
03-12-2020, 13:01

Iberte, w demokratycznym kraju KAZDY może startować w wyborach do parlamentu, każdy może być smorządowcem, każdy może być politykiem.
Więc może narzekać na miernoty należałoby samemu wziąć sprawy w swoje ręce?
Tacy ludzie robią politykę jacy zgłaszają się do tej roboty....
03-12-2020, 21:02

Iberte, zrobiłem w zeszłym roku analize Bundestagu - mam to w pracy, jak nie zapomnę, to wkleje ją tutaj.
Najlepszym fenomenem dla mnie jest Claudia Roth z Zielonych, po maturze zaliczyła dwa semestry studiów, przepracowała jako inspicjentka jeden sezon w teatrze w Bochum, kiedy nie odnowiono jej umowy zabrała się za menagowanie zespołu rockowego, który doprowadziła do insolwencji. Potem już tylko polityka i robienie kariery.
03-12-2020, 21:08

(03-12-2020, 21:02)Traffka napisał(a): Iberte, w demokratycznym kraju KAZDY może startować w wyborach parlamentu, każdy może być smorządowcem, każdy może być politykiem.
Więc może narzekać na miernoty należałoby samemu wziąć sprawy w swoje ręce.
Tacy ludzie robią politykę jacy zgłaszają się do tej roboty....

Startowac moze tez kazdy w maratonie.
Ci ktorzy tego nie robia, oceniaja mozliwosci realnie.

Mam dwa obywatelstwa.
Nie mam pieniedzy, znajomosci i nikomu laski nie zrobie.
Napisz jakie sa moje szanse na zostanie burmistrzem miasta...
Miasto wybierz sama.

(03-12-2020, 21:08)ferdydurke napisał(a): Iberte, zrobiłem w zeszłym roku analize Bundestagu - mam to w pracy, jak nie zapomnę, to wkleje ją tutaj.
Najlepszym fenomenem dla mnie jest Claudia Roth z Zielonych, po maturze zaliczyła dwa semestry studiów, przepracowała jako inspicjentka jeden sezon w teatrze w Bochum, kiedy nie odnowiono jej umowy zabrała się za menagowanie zespołu rockowego, który doprowadziła do insolwencji. Potem już tylko polityka i robienie kariery.

Jezeli robiles taka analize, to musiala Ci wpasc w oczy ilosc prawnikow.
Tylu specjalistow i jeszcze zlecaja opracowania opini prawnych na zewnatrz.
Cudowna rzecz ta demokracja. Teraz potrzebni jedynie demokraci.

Claudia....... super elokwentna istota.
03-12-2020, 21:39

Iberte, myślę, że Twój (polityczny) pociąg już odjechał, niestety.
Pryszczaty Krzysiu Bosak, pupil naszej Joanny, tez nie ma pieniedzy. Ale już jako nastolatek zaangażował się w politykę i po paru latach tak się wykreował, że w lipcu był kandydatem na prezydenta.
03-12-2020, 22:19

(03-12-2020, 22:19)Traffka napisał(a): Iberte, myślę, że Twój (polityczny) pociąg już odjechał, niestety.
Pryszczaty Krzysiu Bosak, pupil naszej Joanny, tez nie ma pieniedzy. Ale już jako nastolatek zaangażował się w politykę i po paru latach tak się wykreował, że w lipcu był kandydatem na prezydenta.

Nigdy nie mialem pociagu do polityki.
Robienie ludziom prezentow za ich wlasne pieniadze, nie lezy w mojej naturze.
Gdy ja wyszedlem spod lozka, Trump jeszcze nie zrobil prawo jazdy

Mysle, ze w zyciu jest tak....
Mozesz byc zdolnym oficerem, ale zgnijesz w zielonym garnizonie, jezeli nie bedziesz miala znajomosci w sztabie.
Mozesz byc super kaplanem, ale bedziesz cale zycie gwiazdy liczyc na plebanii w Tucholi, jezeli biskup nie bedzie przyjezdal do Ciebie na polowania.
Mozesz byc wiernym czlonkiem partii dzielnie placacym skladki i dopoki nie zrobisz komus "przyslugi", pozostanie Ci dumny udzial w Demo.
03-12-2020, 22:35

Iberte, tak prawnicy są najliczniejszą grupą w Bundestagu, po nich idą specjaliści od spraw socjalnych i medialnych.
Z tego co sobie przypominam, to najlepiej obsadzoną partią jest AfD - procentualnie najwięcej informatyków, inżynierów.
CDU, która ma DE digitalizować, ma chyba w swoich szeregach jednego informatyka.
Jak nie zapomnę to jutro tu to klepnę. Wiem, że mam jeden błąd - jedna lub jeden deputowany mi gdzieś zaginął.
Ale przy liczbie 709 nie odgrywa to roli i nie zmienia znacząco struktury. Nie miałem czasu na szukanie błędu. Confused
03-12-2020, 23:06

Wpierw życzenia dla Traffki - Wszystkiego Najlepszego! Smile

Załączone pliki Miniatury

04-12-2020, 18:43

Znalazlem wierszyki....
Ale te albo o gornikach, albo o milosci...
No to ja tak sam.... z serdecznosci.
Basiu... zdrowka i najlepszego.
04-12-2020, 18:56

Teraz mogę przejść do Bundestagu i sprostować mój wczorajszy błąd - mam jednego posła więcej, a nie mniej.
Błąd wkradł się przypuszczalnie kiedy dzieliłem niektórych posłów na połówki, bo mają dwa wykształcenia. Np. jeden jest lekarzem i jednocześnie prawnikiem.
Mamy w Bundestagu 153 prawników w tym 3 profesorów, 33 doktorów i 98 adwokatów, czterech studiów nie skończyło.
Niewiele mniejszą grupę stanowią ekonomiści i ludzie od handlu -152 osoby w tym 2 profesorów i 27 doktorów i 7 dipl-ing.
25 osób w tej grupie to osoby z wykształceniem zawodowym.
Trzecia grupa to ludzie z grupy filozoficzno-językowo-kulturalno-medialno-socjalno-socjologiczna 133 osób w tej grupie mamy 3 profesorów i 29 doktorów.
Nauczycieli i pedagogów jest 39 w tym dwóch doktorów.
Z sektora medycznego-opieki-teraupetyki i weterynarii mamy 18 osób w tym 2 profesorów i 6 doktorów.
Groko ma w swych szeregach 3 informatyków po jednym na każdą partie. AfD ma 6. W całym Bundestagu jest 11 informatyków.
W sumie w Bundestagu zasiada 11 profesorów, a 112 posłów ma tytuł doktora.
Jeżeli Was interesuje coś szczególnie to pytajcie - chętnie podzielę się danymi
Stan danych: grudzień 2019.
04-12-2020, 19:14

Te dane mozemy znalesc w Wiki.
O co mamy pytac?
04-12-2020, 19:24

(04-12-2020, 19:24)iberte napisał(a): Te dane mozemy znalesc w Wiki.
O co mamy pytac?

Iberte znajdź w Wiki dane ilu posłów na wykształcenie dyplom-inżyniera!
Znajdź ilu ma wykształcenie zawodowe, czyli tzw. "Berufsausbildung"
Znajdź ilu posłów na własny interes.
Ilu jest rolników? Powodzenia!
04-12-2020, 19:30

Ja nawet znajde ile wiolonczelistek. piekarzy, maszynistow lokomotywy i aktorow jest w Bundestagu.
Tylko w jakim celu?
Sklad Bundestagu nie jest zwierciadlem spoleczenstwa ktore rzekomo reprezentuje, a juz napewno nie odpowiada zadaniom ktore sa do wykonania.
04-12-2020, 19:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości