Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
Traffka,
co ma ekscentryzm wspolnego z dobrym jedzeniem?
Czyz dobre jedzenie jest takim wykopaliskiem, ze odroznia ludzi od tych "normalnych" ?
Kim sa owi normalni?
Ludzie wydaja duze pieniadze na olej do samochodu, a do pieczenia uzywaja pomyje.
A przeciez stac ich, tylko w glowie maja zakodowane, ze inaczej nie nalezy.
Wydaja po 200 Euro za opone do samochodu, a buty kupuje z przeceny u Diechmann.
Jezeli ja tego nie robie to jestem ekscentrykiem?
Pojdziesz z pierwszym lepszym do lozka?
Jezeli Kowalska i Nowakowa pojdzie, a Ty nie, to juz bedziesz ekscentrykiem?
A jezeli te dwie nie pojda, a Ty pojdziesz, to bedziesz jeszcze ekscentykiem czy juz puszczalska?
Gdzie sa owe granicy normalnosci i innosci?

Tworca naszego Ferdydurke powiedzial kiedys, ze jezeli juz ma miec cos z kobieta, to niech ona bedzie nadziana.
Lepiej, aby byla nadziana dobra kaczka niz kartoflami i kapusta.
I cos w tym jest.Niby nie widac, a jednak kaczka to nie kartofle
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
07-11-2020, 22:34

Iberte o nadziewanej kobiecie nigdy nie słyszałem - jest to dla mnie nowość.
Nie jadam pasztetowej, ale pasztet z kaczki lubie.
Aporos pasztetu z kaczki - rodzynek z Amazon.
https://www.amazon.de/Sheba-Schale-Classics-Pastete-Ente/dp/B01G3MZWLU/ref=sr_1_3?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=enten+pastete&qid=1604785283&rnid=1703609031&s=grocery&sr=1-3
55 euro za 100 gram karmy dla kota! Big Grin
07-11-2020, 23:18

@iberte, ekscentryzm nie ma nic wspólnego z dobrym jedzeniem.
Zacytowałeś Dalego, ktory niewątpliwie wielkim ekscentrykiek był.
Pozwoliłam sobie, na pewien...skrót myślowy, gdyż dla mnie jesteś również ekscentryczną postacią.

Wywodu o butach z Deichmana nie zrozumiałam wcale, ale...czy ja muszę wszystko rozumieć?
Poza tym Deichmana (podobnie jak Fielmana) znam raczej ze słyszenia, być może stąd to niezrozumienie...,?

W dodatku nie mogę logicznie myśleć, bo zbyt jestem uradowana faktem, że do Trumpa można wreszcie powiedzieć: Time to say goodbye
08-11-2020, 00:43

(07-11-2020, 23:18)ferdydurke napisał(a): Iberte o nadziewanej kobiecie nigdy nie słyszałem - jest to dla mnie nowość.
Nie jadam pasztetowej, ale pasztet z kaczki lubie.
Aporos pasztetu z kaczki - rodzynek z Amazon.
https://www.amazon.de/Sheba-Schale-Classics-Pastete-Ente/dp/B01G3MZWLU/ref=sr_1_3?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=enten+pastete&qid=1604785283&rnid=1703609031&s=grocery&sr=1-3
55 euro za 100 gram karmy dla kota! Big Grin

Byl kiedys tam, pognieciony arystokrata ktory kobiety zamiast rozbierac, to je ubieral.
To juz chyba ekscentryk z zawodu.
"Jesli jeszcze znosze kobiety, to tylko nadziewane i to jedzeniem z dobrej restauracji. Kobieta z dobra pularda w srodku, to jednak smakowitsze niz ta sama kobieta wypelniona kartoflami i kasza gryczana..."

Sam widzisz, ludzie wydaja spadki na desery dla szantopierza, a wesela obchodza w Mc Donaldzie.
A przeciez taki szantopierz, to jedynie kosc, siersc i kilka pchel..

(08-11-2020, 00:43)Traffka napisał(a): @iberte, ekscentryzm nie ma nic wspólnego z dobrym jedzeniem.
Zacytowałeś Dalego, ktory niewątpliwie wielkim ekscentrykiek był.
Pozwoliłam sobie, na pewien...skrót myślowy, gdyż dla mnie jesteś również ekscentryczną postacią.

Wywodu o butach z Deichmana nie zrozumiałam wcale, ale...czy ja muszę wszystko rozumieć?
Poza tym Deichmana (podobnie jak Fielmana) znam raczej ze słyszenia, być może stąd to niezrozumienie...,?

W dodatku nie mogę logicznie myśleć, bo zbyt jestem uratowana faktem, że do Trumpa można wreszcie powiedzieć: Time to say goodbye

Ten nowy Hameryki nie uratuje, ale ludzie pokazali, ze zmiana trendu jest mozliwa.
To pozwala miec nadziej, ze Orban, Erdogan i Kaczynski w koncu tez pojda z torbami
08-11-2020, 11:51

He he, jak jedna litera może zmienić sens wypowiedzi.
Chciałam napisać wczoraj "uradowana" a telefon durny napisał "uratowana".

Masz rację @iberte. Ten nowy Hameryki nie uratuje. Śmiem jednak twierdzić, że ten wybór (niekoniecznie "za", ale zdecydowanie "przeciw") zatrzyma destrukcyjną, pełną podziałów społecznych i zwyczajnie głupią politykę USA.
To oczywiście nie pozostanie obojętne wobec Europy i świata.

Załączone pliki Miniatury

08-11-2020, 13:46

Wpadlam na chwile, zeby odwiedzic moj stary watek. Poczytalam nawet kilka stron no i  pomyslalam jak juz  tu jestem to wpadne do was i poczytam czym zyjecie.

Widze bardzo skromnie 1-2 komentarze na 3 dni.

Z tymi pasztetami to mala przesada,to nawet cielecina tyle nie kosztuje. Smile

"Sheba Schale Classics in Pastete Ente und Huhn, 36 x 85 g

Preis: 46,80 € (550,59 € / kg) & Kostenlose Lieferung"

Skopiowalam wiec tekst z Amazon,tam wyraznie jest napisane,,ze 36 paczuszek kazda po 85 gram kosztuje 46,80 euro.
Czyli utrzymanie  kotka na miesiac to okolo 59 e -to niewiele. Tongue

Ciesze sie,ze Ameryka ma nowego prezydenta. Lece na FB a wam zycze przyjemnego wieczo
ru, Heart
08-11-2020, 17:35

Odwiedzić stary wątek?
Hmm...osobliwe, ale dlaczego nie? Skoro kręci Cię czytanie jakiś popierdółek sprzed lat, to...czytaj.

My tutaj ani się nie plusikujemy, ani nie trzaskamy stronek jak seria z karabinu.
Kto ma czas i potrzebę, to sobie coś tam nabazgra. Za jakiś czas pojawi się inny i albo odbazgra, albo nie zwracając  uwagi na poprzednika "wyżyje się " na nurtujący go temat.
Nie ma spiny ani  chamówy.

Renia, kogo aktualnie wspierasz na fejsie? Huh
A może dołączyłaś się do walecznych polskich kobiet i krzyczysz:

Załączone pliki Miniatury

08-11-2020, 18:53

Czyżby baletkę wygnano z MP, że tutaj przylazła?
W linku jest wyraźnie napisane 550,59 Euro/kg!
08-11-2020, 19:12

Cena tej BoboVity dla szantopierzy wynosi 15,29/kg i Renia ma racje.
W linku wystapil blad i mozna miec jedynie nadzieje, ze Ferdydurke nie pracuje w marketingu.
Juz tacy byli, co w Bytomiu tramwaje sprzedawali....
08-11-2020, 19:56

Iberte, czy naprawdę sądzisz, że ja tego błędu nie zauważyłem?
Ale jest mi to obojętne!
Zastanawiam się jakim jełopem trzeba być, by zapłaćić ponad 15 euro za kilo odpadów w których jest 40 gram kaczki i 40 gram kurczaka, reszta to pomielone zwierzęce śmieci z dodatkiem chemii.
Za 12,6 euro kupie w mojej Edece kilogram łososia w przyszłym tygodniu, za 9,7 euro kupie kilo flądry, a za 11,6 euro kg dorsza,
Jeśli twój kotek woli drób proszę bardzo - pierś z gęsi 10,6 euro za kg, lub 13,7 euro za udko z gęsi.
Za 15,29 euro otrzymasz w mojej Edece 980 gram gulaszu z dzika itd. itp.
08-11-2020, 20:48

(08-11-2020, 20:48)ferdydurke napisał(a): Iberte, czy naprawdę sądzisz, że ja tego błędu nie zauważyłem?
Ale jest mi to obojętne!
Zastanawiam się jakim jełopem trzeba być, by zapłaćić ponad 15 euro za kilo odpadów w których jest 40 gram kaczki i 40 gram kurczaka, reszta to pomielone zwierzęce śmieci z dodatkiem chemii.
Za 12,6 euro kupie w mojej Edece kilogram łososia w przyszłym tygodniu, za 9,7 euro kupie kilo flądry, a za 11,6 euro kg dorsza,
Jeśli twój kotek woli drób proszę bardzo - pierś z gęsi 10,6 euro za kg, lub 13,7 euro za udko z gęsi.
Za 15,29 euro otrzymasz w mojej Edece 980 gram gulaszu z dzika itd. itp.

Nie mam kota!
Stworzenie ktore nie myje zebow nie bedzie wchodzic mi do lozka!
Ten produkt wazy 60 g.Reszta to opakowanie.
Napewno zauwazyles...
08-11-2020, 20:53

Nikt mnie z MP nie wyrzucal. Tam nikt normalny nie wytrzyma. Agresja,zazdrosc i chamstwo. To nie moj swiat.

Na FB,musze sie dobrze sprezac, To silownia dla mozgu,

Bluzgi leca a jakze ale nikt nikoga nie obraza.

Tam musze sie skupiac na temacie.Poza tym wiem co sie dzieje na swiecie

MP dogorywa,panow brak,tematy przyziemne o jedzeniu przewaznie albo docinki.

Tam mozna sie tylko nerwicy nabawic a ja dbam o zdrowie.

Nie rozumiem was,macie taka wiedze,zaciecie do pisania, to dlaczego nie idziecie na FB?
08-11-2020, 20:54

Iberte, miałem psy, miałem kotkę i wszystkie wchodziły mi do łóżka. Big Grin
Starałem się mój zwierzyniec karmić w miarę naturalnie - mięcho, kasza, makaron, ryż.
Moja ostatnia sunia samodzielnie wyhodowana dożyła ponad 16 lat, co dla tej rasy i wielkości psa 60 cm w kłębie, 30 kg wagi jest wynikiem rewelacyjnym - te dane to dla suni, samce 65cm i 36 kg wagi.
08-11-2020, 21:03

Rowniez mialem psa i od pierwszego dnia dalem mu do zrozumienia, ze lozko jest wylacznie dla ludzi.
ON tworzyl swiat 7 dni i to nie moja wina, ze psa nie stworzyl na poczytku tygodnia.
Do zarcia dostawal , to co zostalo i to mu sluzylo.
Nie mial opon na biodrach,nie biegal do FitnesStudio i watrabe tez mial zdrowa.
Kazdy ma swoje miejsce w zyciu i pies tez Tongue
08-11-2020, 22:14

Iberte, to był twój pies i twój wybór.
Nie miałem, i nie mam zamiaru Cię przekonywać, że pies może wchodzić do łóżka.
U nas w domu wisiał taki napis " Nasze psy są dla nas bardzo ważne, goście są mile widziani, ale spełniają drugoplanową rolę"
Nie podoba Ci się takie podejście, możesz zrezygnować z odwiedzin naszego domu.
Buda była zawsze pełna gości, pomimo że nie wszyscy byli miłośnikami zwierząt.
08-11-2020, 23:28

Do nas tez przychodzili goscie, ale nie z powodu napisow na scianach.
Jedynie gdzies w malej ramce od obrazow wiszacej na scianie, widnial napis.....TU MIAL WISIEC REMBRANDT
09-11-2020, 00:04

Iberte, wyżej zacytowany napis wisiał nad drzwiami do pokoju gościnnego, w którym nie było ściany bez obrazu.
Tak jak i w innych pomieszczeniach mieszkalnych.
Niestety nie wisiał tam żaden Rembrandt, Duerer, czy Dali, ale wszystkie były kupione w galeriach, a nie w Deichmannie.
09-11-2020, 00:22

A u mnie w domu wisiały na ścianach....dywany Big Grin
Leżały też oczywiście na podłodze. Wszędzie, nawet w kuchni i łazience Tongue
No co? Ciocia pracowała w Kowarach...

A w przedpokoju była tabliczka:
"W tym domu nie ma kultu podłóg. Proszę nie ściągać butów"
09-11-2020, 07:05

Czyli Zielonka prawie jak na Wawelu - gobeliny z Kowar. Big Grin
U mnie w domu buty sciągają tylko wnuczęta, bo uwielbiają skakać po moich wersalkach.
09-11-2020, 19:27

Jezeli "goscina" i tak bedzie rozebrana do rosolu, to nie ma zadnego znaczenia, czy zdejmie te buty na poczatku wizyty lub pozniej.
W Polsce jednak moherowy zwyczaj zdejmowania butow egzystuje do dzisiaj.
Jakby tego nie bylo dosc, gospodarze w trosce o gosci proponuja swoje przepocone papcie.
Czasami wrecz dusi sie we mnie mysl, ze nalezalo narod zostawic tam gdzie byl, bo nie przebijesz.....
Wodka, kielbasa, skarpetki i dyskusje po swit...
09-11-2020, 22:15

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości