Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
(15-01-2019, 22:38)Diego9 napisał(a): jestem chamska nie przecze, ale taka juz moja natura, przynajmniej wiesz z kim masz doczynienie, za jajka nikogo bym nie ciagnela 
To, że jesteś chamska każdy wie, zapomniałaś tylko dopisać, że jesteś wyjątkowo prymitywna, a gdyby w Sevres szukano wzorca głupoty, to ty służyłabyś za żywy model ideału ludzkiej głupoty.
15-01-2019, 23:11

(15-01-2019, 23:11)ferdydurke napisał(a):
(15-01-2019, 22:38)Diego9 napisał(a): jestem chamska nie przecze, ale taka juz moja natura, przynajmniej wiesz z kim masz doczynienie, za jajka nikogo bym nie ciagnela 
To, że jesteś chamska każdy wie, zapomniałaś tylko dopisać, że jesteś wyjątkowo prymitywna, a gdyby w Sevres szukano wzorca głupoty, to ty służyłabyś za żywy model ideału ludzkiej głupoty.

ferdydurkes wlasna produkcja, nic dodac nic ujac, co internet nie dziala i nie znalazles nic czym moglbys mnie obrazic a jednoczesnie uczynic to z klas? no wiesz w internecie trudno jest cos takiego znalezc, to trzeba umiec , wez przyklad z iberte, zapytaj go , moze ci cos ladnego skrobnie
15-01-2019, 23:15

Iberte zapewne czuje się jak w siódmym niebie pozyskując taką fanke jak ty diego.
15-01-2019, 23:35

(15-01-2019, 23:35)ferdydurke napisał(a): Iberte zapewne czuje się jak w siódmym niebie pozyskując taką fanke jak ty diego.

i znowu trafiles jak kula w plot ja nie jestem fanka iberte, jak lubie czytac jego texty to sa dwie rozne sprawy, gdybys nie czerpal z wiedzy z internetu, zauwazylbys te male roznice
15-01-2019, 23:55

Halo Iberte,ja tu nie siedze,ja tu wpadam i wychodze. Dluzszy pobyt moglby mnie srodze poturbowac. Temat jest w tytule i chociaz nie bardzo logiczny, kazdy sie jego trzymal.Na poczatku.Potem zmysly prysly i zaczely sie przepychanki i wysyp proletariackich komplementow,co moze normalnego czlowieka przyprawic o mdlosci.
Nie byloby to szokujace gdyby oni nie wrzeszczeli,
ze maja studia a nawet dwa! Co ja mam powiedziec i czym sie chwalic,jak wiadomo,ze wyzszej szkoly baletowej nie ma.  Czym ja tym ludziom mam zaimponowac.? Huh

Lubie ciekawe tematy,ktore wnosza cos nowego w nasze zycie.Taki slowny ping-pong,
otepia,robi wielkie spustoszenie w naszym mozgu.Zamykamy compa z niesmakiem i potem mamy tylko klopoty ze snem.Niekturzy maja jakies falszywe ambicje.Dla nich nie wazne o czym sie pisze,wazne ile stronek sie nabija.
Im jest na reke,ze Diego kopiuje takie elaboraty bo to juz jedna stronka  wiecej.To jest jakis fenomen tego portalu. Ty tez to lubisz?

PS,pewnie poszedl do grekow i tam bedzie spiewal Smile
16-01-2019, 00:21

Baletnico Reniu,
każde twoje pojawienie się na tym wątku, to osobista wycieczka do mnie.
Co cie tak okrutnie boli, aniele pokoju, że próbujesz mnie kąsnąć? 

Może masz za słabe ząbki albo ja mam za twarda skórę  ale nic z tego kąsania nie wychodzi.
Ty z niesmakiem zamykasz laptopa i nie możesz ząsnąć, a ja śpię dobrze i nie mam....niesmaków Cool

Może sama powinnaś położyć się na tę kozetkę i  przeanalizować swoje....bogate i niebanalne wnętrze  Huh 

Zrób to jak najprędzej i nie zachowuj się jak kiepscy politycy w Polsce, którzy zamiast pokazywać jacy są sami super, koncentrują się jedynie na wrednej krytyce i totalnej negacji tego, co robią inni.

Dobrego spania baletko Angel
16-01-2019, 01:14

Renia, hello again....
Dlaczego musisz imponowac?
Nie lepiej byc soba?
Nie komplikowac tego co proste.....
Mysle, ze aby zyc i rozumiec nie musisz miec pokonczonych uniwersytetow.
Zaden powod do wstydu....

U Grecka bylo dzisiaj cicho.
To tez ma swoj urok...

Lece poszukac kat do spania.
Dziaczuk napisala do mnie list.
Musze byc wykopany, gdy listonosz przyjdzie.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
16-01-2019, 01:21

Masz racje sloninko,ty z tych grubskornych ja niestety Mimoza.Jest nas tutaj malo,zeby funkcjonowac na dwuch tematach.ty masz tutaj swoich przydupasow ja jak nowa.Nie wazne czyj jest temat,wazne,zeby mial jakis sens.Bardzo chetnie przyjde na twoj temat podyskutowac ale nie opedzac sie od obelg.Ty traktujesz ten temat jak swoj wlasny folwark,i przepedzasz ludzi jak ci sie cos niepodoba. Zamiast prowadzic temat to ty sie tu panoszysz.Wyzywasz ludzi i obrazasz a ilosc twoich fakultetow wzrasta proporcjonalnie do twoich impertynencji.Tematu "po 50,"nie dogonisz.
Trzeba Krunie namowic,zeby zalozyla jakis ciekawy temat i moze tam sobie przycupne. Smile Smile

Poczytam cos ciekawego i zasne.Tobie tez zycze dobrej nocy.
16-01-2019, 01:39

Iberte,zle mnie zrozumiales.W Niemczech tancerki zalicza sie do prominentow i tak tu jestem traktowana.Wyksztalciuchow
tu jak mrowkow. SmileSpij dobrze.
16-01-2019, 01:58

Mam nadzieje, ze Renia spała dobrze, wcześniej coś ciekawego poczytawszy.
Nie ukrywam, przymiotnik ciekawy/dobry intryguje mnie nie od dzisiaj.

Zwróciłam uwagę na tę konstrukcje pt:
- dobra książka 
- dobry film 
- dobre jedzenie, itd...
Ludzie pytani o swoje zainteresowania, np.w jakiś teleturniejach pokazywanych w tv mówią o wszystkim  "dobrym".

Czy zatem nie poprzedzone słowem dobry czy ciekawy będzie oznaczało ze lubię oglądać filmy nieciekawe, czytać książki nieciekawe i jeść niedobre jedzenie?

Poza tym...skąd a priori wiem czy to co chce zobaczyć czy przeczytać będzie dobre?
Szczególnie wtedy gdy chcę mieć własne zdanie a nie kierować się sugestiami czy opiniami innych...
16-01-2019, 11:24

Sloninka,
czepiasz sie jak rzep psiego ogona.
Jedzenie nie zawsze jest dobre. Czasem jest niesmaczne, czasem niedogotowane, czasem nie takie jakie lubie.
Jem wszystko bo nie lubie byc glodny ale spozywanie pokarmu  nie sluzy tylko zaspakajania glodu.
Tak bylo 100 tysiecy lat temu.
Dzisiaj jemy bo mamy smaka. Bo lubimy rozpieszczac nasze podniebienie. Bo spotykamy sie chetnie po knajpkach nie tylko zeby cos zjesc ale zeby przy tym porozmawiac na ciekawe tematy albo poplotkowac o znajomych czy nieznajomych ludziach. A przy tym zjesc cos dobrego. Nie z glodu.

Ja lubie dobrze sobie zjesc i przeczytac ciekawa ksiazke.
A Ty zacznij dzien zdaniem: witajcie, moi wspaniali, cudowni, interesujacy internauci.

[Obrazek: 54242427-have-a-nice-day-handwriting-on-...nd-pen.jpg]

[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Słoninka
16-01-2019, 11:48

Witajcie moi wspaniali, cudowni, interesujacy internauci...

Dobre buty kupuje ja, a zle kolega z pracy.
Kazdy o tym wie i nie ma o czym gadac...
16-01-2019, 12:03

Jak milo Rolleyes
Mily moze byc piekny, brzydki, madry I glupi Rolleyes
Ja jestem zawsze mila, a dlatego ze zaczynam dzien od muzyki. 

Mniej milsza jestem wieczorem po   mowie nienawisci rodem  z mediow, dokladnie  po 20 tej Undecided
Teraz jestem jeszcze mila 
, , Musimy się teraz czegoś nauczyć, podjąć głęboką refleksję. Myślę, że trzeba zacząć od języka, języka wystąpień publicznych, języka mediów a przede wszystkim tego potwornego języka mediów społecznościowych. Jakie dajemy świadectwo o sobie, kiedy wydaje nam się, że nikt nas nie widzi, nikt nie zidentyfikuje? Wtedy wychodzi z nas coś okropnego - podkreślił arcybiskup.,, 
Ciekawe Kaz
anie przeczytalam I jestem nawet optymistycznie nastawiona  ze Polska wróci do korzeni chrześcijańskich bo w tej chwili to jest parodia
16-01-2019, 15:59

[Obrazek: screenewe.png]
16-01-2019, 16:26

Gdy slysze w radiu Heilli Heillo to trudno byc milym.
Mnie dzis moderator namascil..
Bedzie cos jeszcze o dobrym jedzeniu... czy to juz wszystko?
Ci w pelerynach mnie nie kreca.
16-01-2019, 16:39

Renia napisała:
"W Niemczech tancerki zalicza sie do prominentow i tak tu jestem traktowana. Wyksztalciuchow tu jak mrowkow"

A ja jestem przybita ze, nie jestem....prominentką Big Grin
Nie wiem kiedy (i czy w ogóle) wyzwolę się z tego stanu. Przybicia i totalnej melancholii....

prominent osoba zajmująca eksponowane stanowisko w jakimś środowisku, np.polityki showbiznesu, osoba powszechnie znana....hmmm Cool
16-01-2019, 16:54

To moze teraz tak cos konkretnego`? Ja podpisalam i wyslalam do Facebooka. A wy?

Powiedz STOP nienawiści
Posteingang
x
Avaaz.org Abbestellen

13:45 (vor 2 Stunden)

an mich
Dziękujemy za podpis!
Paweł Adamowicz chciał Polski otwartej, opartej na solidarności i szacunku do drugiego człowieka. Dziś, już go z nami nie ma, ale możemy nieść w świat jego słowa. Udostępnij ten list otwarty na Facebooku i wyślij poniższy e-mail całej rodzinie i wszystkim znajomym. Niech będzie nas 100 tysięcy!
16-01-2019, 16:56

Renia,
to co sie wydarzylo z p. Adamowiczem jest ludzka tragedia.
Instrumentalizowanie tej tragedii jest wyrazem proznosci( moi zdaniem)
Mozesz napewno wpisac sie do ksiegi kondolencyjnej, jezeli czujesz razem z rodzina.
Mozesz oczywiscie wyrazic swoje zdanie i skomentowac skutki i przyczyny.
Jaki cel widzisz w masowej akcji na FB?
16-01-2019, 17:20

Iberte,to jest twoje zdanie na ten temat.Ja jestem nauczona inaczej.
W moim studio baletowym ( w Monachium) zorganizowalam sobie w kazda sobote tzw." Powerparty für Nichtraucher.
Mieli przyniesc swoje kapcie i swoja muzyke. Dalam ogloszenie do gazety. Dziennikarze z radia gong zaintrygowani nowa inicjatywa,przyszli do mnie i powiedzieli,ze zrobia mi za darmo reklame co sobote. Nie bylo to jednak calkiem za darmo bo mialam reklamowac do ich nagrania, jakiegos piosenkarza.Oczywiscie powiedzialam kilka milych slow.To jest taka ludzka
bezinteresowna solidarnosc.Ja tobie ty mnie i do przodu.Ta tragiczna smierc,mogla przy okazji byc wykorzystana do dobrej inicjatywy.
Moze dzieki tej tragedii,ludzie sie opamietaja.Jak puscimy to plazem to beda dalsze ofiary.
Pilsudzki kiedys powiedzial--"Milczenie jest przyzwoleniem na zlo."Wiec moze lepiej robmy cos.
16-01-2019, 17:55

(16-01-2019, 01:58)RENIA napisał(a): Iberte,zle mnie zrozumiales.W Niemczech tancerki zalicza sie do prominentow i tak tu jestem traktowana.Wyksztalciuchow
tu jak mrowkow. SmileSpij dobrze.
Renia, ty jesteś taką prominentką, jak trzeciorzędna aktorka grająca ogony w prowincjalnym teatrze.
Kobieto, ty byłaś rzemieślniczką baletową, która wypełniała tło w trzecim rzędzie w Jeziorze Łabędzim.
Z racji swojego byłego zawodu poznałem wiele "artystek" i "prominentek", które nosiły oskarową buławę w plecaku.
Każda z nich czekała, że ktoś ją w końcu odkryje i wypromuje. 

P.S. 
To samo co powyżej dotyczy także płci męskiej. Big Grin
16-01-2019, 18:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości