pimpol2000
Użytkownik
Witajcie. Czy ktos z Was moze ma.i formacje czemu mogłem nie otrzymać wpłaty kindergeld w styczniu 2019 ? Zawsze otrzymywalem 5 lub 6 dnia miesiąca. W styczniu 2019 powinienem dostać 7.01 natomiast do dnia dzisiejszego.nie mam wpływu. Czy ktoś ma i formacje czy coś się dzieje że opóźnienie jest ? Kolega który dostawał zawsze później pieniążki iż je w styczniu dostał serdecznie dziękuję za pomoc
•
Freddy
Zastanow sie do kiedy masz przyznane swiadczenie i czy ew. od nowego roku nie jest wymagane jakies nowe zaswiadczenie.
A tak swoja droga to najczystsza woda jest zawsze u źródła
•
pimpol2000
Użytkownik
Kindergeld otrzymałem półtora roku temu dzieci 12 i 7 lat więc to nie to .... W zeszłym roku była ankieta wypełnień we wrześniu i odesłalem
•
ferdydurke
Użytkownik
Pimpol, możesz tu stuknąć jeszcze 100 postów i nikt po za diego nie będzie znał odpowiedzi na twoje pytanie.
Freddy dał ci dobrą rade - zapytaj u źródła i wtedy się dowiesz co jest grane. Reszta to czysta spekulacja typu:
twoje dzieci mieszkają w PL i pobierasz 500+, więc KGK zatrzymała ci KG do wyjaśnienia i zwrotu zbyt dużo wypłaconej kasy, ale to tylko spekulacja.
•