Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
(30-12-2018, 19:00)Freddy napisał(a):
(30-12-2018, 18:20)Diego9 napisał(a): Freddy, to tak tylko miedzy nami, czy wolno ci ujawniac dane forumowicza? moje ostrzezenia sa tylko tobie i mi znane, wiec nie wiem czy prawnie jest dopuszczalne publicznie o tym pisac? hm

W tym miejscu musze uderzyc sie w piers i tez przeprosic. Poniewaz jestem nonstop zalogowany i nie widze forum z perspektywy "przecietnego" uzytkownika uwazalem, ze jest to informacja widoczna dla wszystkich. Najwidoczniej tak nie jest. Moja wina

przeprosiny przyjete, ostrzezenia mi nie pierwszyzna, 
30-12-2018, 19:02

Jako że ktoś tu wspominał coś o posiadaniu, więc tutaj krótka wzmianka, żeby wiedział, co naprawdę jest jego.
Pod tym względem polski system jest nieco bardziej rygorystyczny, ale jako przykład, starczy już nawet to.

Teraz pękni, bogaci, brzydcy, biedni, mądrzy i mniej mądrzy - powiedzcie mi, co jest wasze?
30-12-2018, 19:22

Czesc Diego Smile
Co Cie tak na przeprosiny wzielo
Robisz porzadki na koniec roku ? Big Grin

Pan MaMa , co ta paniusia opowiada, dlugo gada nie chce mi sie jej sluchac, to co posiadam ,to jestem z tego zadowolona.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Diego9
30-12-2018, 19:43

(30-12-2018, 19:43)helen*** napisał(a): Czesc Diego Smile

Pan MaMa , co ta paniusia opowiada, dlugo gada nie chce mi sie jej sluchac, to co posiadam ,to jestem z tego zadowolona.

Helen, nie wiem co mi sie stalo, chyba zal mi sie co niektorych forumowiczow zrobilo, 
30-12-2018, 19:45

Nasze jest to co mamy zapisane w aktach notarialnych .
A ta paniusia pieprzy trzy po trzy.
30-12-2018, 19:45

(30-12-2018, 19:45)Diego9 napisał(a):

Helen, nie wiem co mi sie stalo, chyba zal mi sie co niektorych forumowiczow zrobilo, 

Bede szczera i powiem,ze troche ostro pojechalas.

(30-12-2018, 19:45)Majami napisał(a): Nasze jest to co mamy zapisane w aktach notarialnych .

Ja nie bylam u notariusza, wrazie czego moje dzieci wiedza co i jak Smile 
30-12-2018, 19:50

(30-12-2018, 19:45)Majami napisał(a): Nasze jest to co mamy zapisane w aktach notarialnych .

Bzdura.
Twoje jest.....nic , na co system nie pozwoli.
Akta notarialne są po to, byś myślała, .że jest jak myślisz.
Spróbuj pogłębić piwnicę.
Zrób dobudówkę na twojej działce.
Spróbuj wybudować dom, na działce, która rzekomo jest twoja.
Bez pozwolenia właściciela nie wolno ci nic.
Gdzybyś była właścicielem, nie potrzebne byłoby niczyje pozwolenie.
Nawet drzewa. Twojego drzewa nie wolno ci w Polsce sciąć bez pozwolenia.
30-12-2018, 19:56

Moje też wie , na wszelki wypadek jednak wszystko czarno na białym jest zapisane i odpowiednie pieczatki sa .
30-12-2018, 19:56

ta pani mowi o prawie do posiadania gruntu, jezeli jakas firma cos robi i nagle zaczyna to byc wladzom niewygodne ,to ma gmina prawo to inicjatywe zamknac, tak sie stalo w Osnabrück, gdzie wlasnie ta pani zorganizowala rynek wymiany miedzy producentami zywnosci, wymiana byla prowadzona na zasadzie uzytkowania wlasnych pieniedzy( rodzaj bticoin), gdy tego rodzaju wymiana nabrala duzych rozmiarow wladze zlikwidowaly ten rynek , motywujac to tym, ze oni sa posiadaczami gruntu , na ktorym sie ta wymiana odbywaala i juz,

(30-12-2018, 19:56)MaMa napisał(a):

Bzdura.

i dobrze , ze tak jest, bo wygladalaby Polska jak Brasilia, a z wycinaniem drzew to nie tak do konca, bo puszcze wycinali az milo

(30-12-2018, 19:50)helen*** napisał(a):
(30-12-2018, 19:45)Diego9 napisał(a):

Bede szczera i powiem,ze troche ostro pojechalas

dzisiaj tez  Huh Sad Sad Sad

renia sie sama napraszala, co mam wykreslic ,
30-12-2018, 19:59

Bzdura.
Pozwolenie jest po to by dostosowac elentualnie planowana przez ciebie zabudowe do ładu panujacego w przestrzeni  architektonicznej , która otacza teren na którym zamierzasz ewentualnie pobudować wytwór swojej wyobrazni.
Kazde drzewo można wyciąć w swoim ogrodzie ( według aktualnie obowiazującego prawa) . Można było tez przed złagodzeniem prawa z zachowaniem pewnych zasad.
Budowałam dwa domy więc odrobine się w tym orientuje.
Włascicielem działki jestem ja , co nie znaczy że na osiedlu domków jednorodzinnych moge sobie postawic pałac  Buckingham ( chodzi tu o ład architektoniczno- przestrzenny ).
To tak jak z samochodami podlegajacymi okreslonej homologacji . Nie możesz sobie wybudowac tak szerokiego ze zajmuje trzy pasy autostrady. Zasady współzycia społecznego się kłaniają.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Miecznik
30-12-2018, 20:05

(30-12-2018, 19:59)Diego9 napisał(a): ta pani mowi o prawie do posiadania gruntu, jezeli jakas firma cos robi i nagle zaczyna to byc wladzom niewygodne ,to ma gmina prawo to inicjatywe zamknac, tak sie stalo w Osnabrück, gdzie wlasnie ta pani zorganizowala rynek wymiany miedzy producentami zywnosci, wymiana byla prowadzona na zasadzie uzytkowania wlasnych pieniedzy( rodzaj bticoin), gdy tego rodzaju wymiana nabrala duzych rozmiarow wladze zlikwidowaly ten rynek , motywujac to tym, ze oni sa posiadaczami gruntu , na ktorym sie ta wymiana odbywaala i już.

Ta pani mówi o tym, kto tak naprawdę jest "Twoim i moim właścicielem".
30-12-2018, 20:07

Ta pani uzurpuje sobie prawo do własnej interpretacji prawa.
Własnie dlatego zasady współzycia społecznego zawarto w czyms takim jak Kodeks Prawa Cywilnego , Kodeks Karny lub Prawo o ruchu drogowym i tego typu innych zapisach prawnych , by takie samozwańcze jednostki jak ta pani nie robiły sobie dowolnej interpretacji ogólnie obowazujacych nas wszystkich ZASAD WSPÓŁŻYCIA SPOŁECZNEGO.
30-12-2018, 20:12

(30-12-2018, 20:07)MaMa napisał(a):
(30-12-2018, 19:59)Diego9 napisał(a): ta pani mowi o prawie do posiadania gruntu, jezeli jakas firma cos robi i nagle zaczyna to byc wladzom niewygodne ,to ma gmina prawo to inicjatywe zamknac, tak sie stalo w Osnabrück, gdzie wlasnie ta pani zorganizowala rynek wymiany miedzy producentami zywnosci, wymiana byla prowadzona na zasadzie uzytkowania wlasnych pieniedzy( rodzaj bticoin), gdy tego rodzaju wymiana nabrala duzych rozmiarow wladze zlikwidowaly ten rynek , motywujac to tym, ze oni sa posiadaczami gruntu , na ktorym sie ta wymiana odbywaala i już.

Ta pani mówi o tym, kto tak naprawdę jest "Twoim i moim właścicielem".

tak, jak najbardziej, ale to bylo juz dawno mi wiadome, nawet jednej cegielki w domu nie moge bez pozwolenia wmurowac, w Polsce tez sie takk porobilo, ale to ma swoj sens, to jest nic nowego, ta pani jest urazona, ze zamknieto jej inicjatywe,ktora tak naprawde gminie nic nie dawala, zadnych podatkow,

30-12-2018, 20:12

(30-12-2018, 20:05)Majami napisał(a):
Włascicielem działki jestem ja , co nie znaczy że na osiedlu domków jednorodzinnych moge sobie postawic pałac  Buckingham ( chodzi tu o ład architektoniczno- przestrzenny ).
To tak jak z samochodami podlegajacymi okreslonej homologacji . Nie możesz sobie wybudowac tak szerokiego ze zajmuje trzy pasy autostrady. Zasady współzycia społecznego się kłaniają.
No to zapewne możesz też wybudować pięciokondygnacyjny garaż podziemny na swojej działce i ogrzewanie geotermiczne, z geotermii głębinowej.
W końcu to twoja własność
30-12-2018, 20:19

czyz oni nie sa cudowni
30-12-2018, 20:20

Zapewne eksploatować też ewentualne złoża surowców, znajdujących się w twoim posiadaniu.
30-12-2018, 20:21

(30-12-2018, 20:19)MaMa napisał(a):
(30-12-2018, 20:05)Majami napisał(a):
No to zapewne możesz też wybudować pięciokondygnacyjny garaż podziemny na swojej działce i ogrzewanie geotermiczne, z geotermii głębinowej.
W końcu to twoja własność

ogrzewanie tak , garaz nie , bo bedzie zagrazal strukturze powierzchni innych dzialek
30-12-2018, 20:21

Diego.
Poczytaj dokładniej mój post z garażem...
30-12-2018, 20:23

Na budowe domu nigdy nie pisalam sie, pakowac jak do skarbonki i konca nie ma, zanim splacisz ,to wszystko, to musisz na stare lata sprzedac, bo kto bedzie dbal o ogrod , dom sprzatal?
Od lat pachtuje tylko dzialke , rocznie place grosze, nie lubie siedziec w kredytach .

(30-12-2018, 20:21)MaMa napisał(a): Zapewne eksploatować też ewentualne złoża surowców, znajdujących się w twoim posiadaniu.

dzialka twoja, surowce nie twoje , taka jest zasada

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości