Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
(30-12-2018, 05:27)MaMa napisał(a): Helen, pomyłka Dzony był na Schalkearena i pożegnał Darię i Ole.
Dzony został ugoszczony obiadem, deserami i dodatkami, piwkiem, winkiem i grzańcem.
Miło spędziłem dzień, ale z tego co widzę wy tutaj też miło spędziliście czas - zwłaszcza diego.
Dlaczego miałbym czekać na iberte, skoro pożegnał się ozięble?
Napiszę tylko - szkoda że się pożegnał, a na jego post odpowiadać nie zamierzam skoro się pożegnał, bo skoro się pożegnał, to i tak by mojej odpowiedzi nie przeczytał.

Dzony on widzi wszedzie Ciebie, naprawde cuchnie mi na ziolo Big Grin
30-12-2018, 09:53

(30-12-2018, 09:53)helen napisał(a): Dzony on widzi wszedzie Ciebie, naprawde cuchnie mi na ziolo Big Grin

Nie żałuj chłopu. Swoje przeżył.
Niech się odpręży.... Wink
30-12-2018, 09:58

Niczego nie zaluje,ale cuda sie dzieja, MaMa pisze jak pan, Leon pisze jak pani,moze ,ze mna cos nie tak ???

Dzony szpileczke pozdrowie. Smile
30-12-2018, 10:10

Witam niedzielnie.
30-12-2018, 10:12

(30-12-2018, 10:10)helen*** napisał(a): Niczego nie zaluje,ale  cuda sie dzieja, MaMa pisze jak pan, Leon pisze jak pani,moze ,ze mna cos nie tak ???

No jestem pan.
Mateusz, nazwisko zostawię jednak dla siebie... Wink
30-12-2018, 10:12

Pan MaMa
Kiedyś była Barbamama, Barbapapa i Barbaja.
30-12-2018, 10:16

To juz lepiej pan MaMa Big Grin
30-12-2018, 10:19

To oni właśnie . Nawet sympatyczna bajka to była.
30-12-2018, 10:22

Moj tato ,to byl spassvogel, wszystkie puszyste kobiety nazywal Barbapapa .Big Grin
30-12-2018, 10:27

Sad 
(30-12-2018, 10:10)helen*** napisał(a): Niczego nie zaluje,ale  cuda sie dzieja, MaMa pisze jak pan, Leon pisze jak pani,moze ,ze mna cos nie tak ???

A ja pisze jak Dzoana Rolleyes
Dziekuje, wirtualna siostrzyczka zajela  miejsce w moim serduchu , takie wirtualne przeznaczenie...zajebiscie bylo  Cool

(30-12-2018, 10:12)Majami napisał(a): Witam niedzielnie.
Czesc Zoska

Wreszcie milo

Czesc pan Mateusz
30-12-2018, 10:29

Czołem Dzoanna.
30-12-2018, 10:33

(30-12-2018, 09:53)helen*** napisał(a):
(30-12-2018, 05:27)MaMa napisał(a): Helen, pomyłka Dzony był na Schalkearena i pożegnał Darię i Ole.
Dzony został ugoszczony obiadem, deserami i dodatkami, piwkiem, winkiem i grzańcem.
Miło spędziłem dzień, ale z tego co widzę wy tutaj też miło spędziliście czas - zwłaszcza diego.
Dlaczego miałbym czekać na iberte, skoro pożegnał się ozięble?
Napiszę tylko - szkoda że się pożegnał, a na jego post odpowiadać nie zamierzam skoro się pożegnał, bo skoro się pożegnał, to i tak by mojej odpowiedzi nie przeczytał.

Dzony on widzi wszedzie Ciebie, naprawde cuchnie mi na ziolo Big Grin
Harmonia jest za paleniem, a zwlaszcza dla tych chorych jest pozwolenie, wiec on moze
30-12-2018, 10:36

Zioło jest spoko. W zyciu sie tak nie usmiałam jak na moich 50 -tych urodzinach po blancie Big Grin
Bylo to jedno z moich zyczeń Big Grin

Niech was tylko fantazja nie poniesie.
To był pierwszy blant w moim zyciu i najprawdopodobniej ostatni .
30-12-2018, 10:38

(30-12-2018, 10:38)Majami napisał(a): Zioło jest spoko. W zyciu sie tak nie usmiałam jak na moich 50 -tych urodzinach po blancie Big Grin
Bylo to jedno z moich zyczeń Big Grin

Niech was tylko fantazja nie poniesie.
To był pierwszy blant w moim zyciu i najprawdopodobniej ostatni .

Marihuana została przez Dunlopa udiablona, ponieważ wynalezione przez niego włókno syntetyczne - nylon , nie znajdowało odbiorców. Dopiero zdemonizowanie Konopii Indyjskiej, spowodowało zakaz jej uprawy, a liny z tworzywa sztucznego i niewidzialne rajstopy, zrobiły resztę.
To tak po krótce.
Po szczegóły proszę do wujka Google
Zapomniano natomiast o innej zawartości konopii - oprócz włókna - tej leczniczej, która dziś na nowo jest odkrywana.
Zawsze było tak, że człowiek demonizuje, czego nie zna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Znajomy kiedyś poczęstował mnie ciasteczkami. Pachniały....hmmm....jakoś korzennie, ale smakowały wyśmienicie.
Powiem wam, że nawet piwa nie wypiłem tego wieczoru, a bawiłem się jak nigdy.
Bez jakichkolwiek skutków - oprócz fajnych wspomnień - nazajutrz.
Tak więc niech każdy ma swoje zdanie, ale proszę, skoro nie znacie - nie demonizujcie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czym jest marihuana lecznicza?

U małych pacjentów chorych na epilepsję zmniejszyła liczbę ataków o 90%. Udowodniono, że pomaga w czasie chemioterapii.  Są pierwsze badania potwierdzające, że leczy najcięższe nowotwory – medyczna marihuana.
Agata Młynarska, prowadząca program „Świat się kręci”, zaczęła rozmowę od pytania: „Marihuana medyczna to…?”.
Marihuana medyczna jest niby tym samym, co marihuana używana w celach rekreacyjnych, ale różnica jest zasadnicza: jeżeli bierzemy jakąś substancję – nawet narkotyczną – jako lek, nasz cały stosunek do tej substancji, a między innymi stosunek naszego mózgu, jest zupełnie inny – odpowiada prof. Jerzy Vetulani, wybitny psychofarmakolog i neurobiolog, który od lat zajmuje się wpływem substancji na ludzki mózg.
Czy marihuana lecznicza uzależnia?
Prof. Vertualani tłumaczył, że tak jak pacjenci nie uzależniają się od morfiny, jeżeli biorą ją jako środek przeciwbólowy, tak samo ci przyjmujący marihuanę jako lek nie uzależniają się od niej. I podkreślił:
Uzależniamy się, w przypadku, kiedy bierzemy ją dla przyjemności. To jest pewna tajemnica, która polega na tym, że w zależności od kontekstu, w jakim bierzemy substancję (psychotropową), która nam zmienia działanie, możemy się od niej uzależnić, ale nie musimy – tłumaczył prof. Jerzy Vetulani.
Na czym polega działanie marihuany leczniczej?
Gość dnia – Bożena Dykiel, zapytała o sposób działania marihuany leczniczej.    
Każda marihuana będzie działała w ten sposób – pobudza dwa typy receptorów (jedne w mózgu, drugie np. w kościach) i to powoduje ogólne zahamowanie większości reakcji w  organizmie. Marihuana działając, a właściwie jej substancja czynna tj. tetrahydrokannabinol, będzie np. hamowała osteoporozę (…). Marihuana hamuje nam nadmierne reakcje organizmu – tłumaczył prof. Jerzy Vetulani.
Marihuana uśmierza bóle u pacjentów ze stwardnieniem rozsianym. Co ciekawe, obiektywne badania medyczne nie wykazywały tego działania. Natomiast pacjenci z tą chorobą twierdzą, że bardzo im pomaga. „Działanie leku tkwi w naszym mózgu” – komentuje prof. Jerzy Vetulani.

Źródło:
polki.pl/ydrowie/leki
30-12-2018, 11:45

Ten też chyba nażarł się...ciasteczek Big Grin

30-12-2018, 12:57

Jak widac to Kwachu po wódce nie bredził tak jak maliniak bez niej.

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fE6m0sjKyg0[/video

Gdyby sobie strzelił pare głebszych , to by to można jeszcze jakos wytłumaczyć.
30-12-2018, 13:40

A może właśnie powinien sobie "strzelic" i wtedy by mówił do rzeczy?
30-12-2018, 14:03

Tongue Tongue Tongue
30-12-2018, 15:06

Lawenka
Tak byś miała jasnosc w stosunku do mojej osoby.
Ja ciebie nie przepraszam i nie proszę o odpuszczenie za 2018 rok , ani za żaden inny.
Zatem mnie niczego nie musisz wybaczać i nic ode mnie przyjmować Big Grin
30-12-2018, 15:38

Wybaczac i prosic o wybaczenie , to chyba najlepiej na lozu smierci . Malo mozliwe by cos wtedy znowu spieprzyc .
Nie wiem , co wy tu sobie takiego wyprawiacie . Wiekszosc twierdzi , ze mu to co ktos pisze zwissa ...to chyba tez nie ma potrzeby wybaczac , czy przepraszac ?
Zastanawiam sie , czy w takim razie jest sens pisania tu czegokolwiek ?
30-12-2018, 15:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: