Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
Freddy ,nic nie zamykaj, na 50-siatkach tez nie wszyscy zawsze kochali sie, temat istnieje i bedzie istnial.

(30-11-2018, 19:18)dziaczuk napisał(a):
(30-11-2018, 16:29)Słoninka napisał(a): Kiedy byłam mała dziewczynką
Modliłam się o urodę
Dzisiaj jestem już pewna
Wolę być ładna niż mądra

Na co komu ta mądrość?
Tylko się człowiek stresuje
Głupotę ci każdy wybaczy
Brzydoty nie daruje

Julia Marcell
fajny Big Grin
  madrosc ,pieknosc to wszystko ulotne ,nigdy do konca nie jest nam dane choc bedziemy lykac tabletki jakies zenszenie ,robic maseczki ,naoliwiac sie czarnuszka to i tak w koncu dopadnie nas "brzydota",demencja  ,tak tak na nic cwiczenie mozgu i wstrzykiwanie swinstw
glupi na starosc nawet nie zauwazy ze zaczyna mu brakowac piatej klepki ,a brzydki nie zauwazy ze zbrzydnal heh Big Grin

jestem na takim etapie zycia ze nie patrze w lustro ,nie mysle logicznie i dobrze mi z tym ( a na co komu ta madrosc) Big Grin
  bo ja
Chcę unosić się na wietrze

Mogę być tym kim zechce
lecę tam gdzie nieznany ląd
Sięgam gdzie nie sięga wzrok

Chcę tylko krzyczeć

Z całych sił
Wykrzyczeć to z dachu głośno
Mówię co myślę
I wiem, że mogę być
Kimkolwiek tylko chcę Tongue

Wzruszajacy ten wierszyk, kaczej skory dostalam na ciele  Big Grin Big Grin Big Grin
30-11-2018, 20:29

(29-11-2018, 23:58)ferdydurke napisał(a):
(29-11-2018, 23:00)Diego9 napisał(a): ferdydurke, zzera cie zazdrosc,  musisz sie pogodzic z tym i juz, ja jestem nic w porownaniu z moim szefem , ten ma 120 tys eurasow rocznie , chlopie, nie musi nikt nic tu zaoszczedzac, bo pieniadze ida z podatkow a logopeda jest warunkiem funktionowania tej szkoly, oprocz logopedow sa tez fizjitherapeuci, ergotherapeuci, nauczanie indywidualne, ta szkola ma tyle kasy, ze sie w glowie nie miesci, 

diego dlaczego miałaby mnie zżerać zazdrość? Ja nikomu nie zazdroszczę, ale nie lubię jak ktoś ze mnie stara się zrobić idiotę. Diego nie wiem kto jest twoim szefem, ale 120 tyś to zarabia Praesident des Oberlandes-, Oberverwaltungs-, Landesarbeits-, Finanzgerichts, ale nie dyrektor szkoły. Tongue .
ferdydurke, jaki bym miala cel kogokolwiek tu oklamywac, po co, facet zarabia brutto 120000 eurasow, i to jest fakt, lubimy sie bardzo- nic to nie ma wspolnego z zakochaniem lub czym takim, ja mam rodzine i on ma rodzine, ale gadamy chetnie, kiedy na zebraniu rozdal koperty z rozliczeniem rocznego dochodu, rozerwal koperte przy mnie i zapytal czy chce zobaczyc ile on zarabia, nie zdazylam nawet odpowiedziec bo wiedzialam , ze zarabia dwa razy tyle i troche wiecej niz ja, 
facet jest bardzo zaangazowany w to co robi, szczegolnie ,ze nasi uczniowie to dzieci z uposledzeniami, zrobil zbiorke na specjany sprzet, np. Galileo , sprzet , ktory kosztuje sporo pieniedzy, obojetnie ile on zarabia, to i tak za malo za to co onn robi dla dzieci w tej szkole

z ciebie nie trzeba robic idioty, ty jestes idiota
30-11-2018, 20:36

Palce to raczej swędziały, Freddy. A kusił to...zły szatan Angry

Ja tam jestem za tym, żeby czas miłości był przez cały rok.
Wiele razy zastanawiałam się czy lubię święta i ten czas przed nimi.
I prawda jest taka, że...nie wiem Huh
Coś podobnie jak z odpowiedzią na pytanie będące tytułem tego wątku...

W stosunku do świąt  mam ambiwalentne odczucia.
Lubię przedświąteczną atmosferę, dekoracje, światła na ulicach, spotkania ze znajomymi na Weihnachtsmarkcie.
Lubię zapach choinki, zapach świec z Adventskranz, kolędy.
Ale...
nie lubię tej bieganiny, tego gotowania na 25 osób choć wiadomo, że przy stole będzie 10+1,
tego kupowania bezsensownych prezentów.  Tego nie lubię. 
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • iberte
30-11-2018, 20:36

o cos mi tu nie tak wyszlo
30-11-2018, 20:37

Juz wcielo wpis , nie ma sensu tutaj stukac !!!
30-11-2018, 20:38

(30-11-2018, 20:17)Freddy napisał(a): No i prosze jak sie zrobilo milo i romantycznie Rolleyes .
A jeszcze kilka stron wstecz kusily mnie palce aby temat zamknac jednak za kazdym razem postanawialem dac mu jeszcze jedna szanse.
I widze, ze bylo warto.
Swieta ida, kochani.
Czas milosci, zadumy i stukniecia sie kielichem za tych, co na morzu...
Lubie ten czas.

no pewnie, jak jena osoba pod trzema nikami sama ze soba pisze , to jest milo, bo sama z soba nie bedzie sie klocila

(30-11-2018, 00:40)Jamaica napisał(a): O co tu chodzi, dajcie jej spokoj.
Kobita pracuje i zarabia netto max. jakies 2000-2500 euro miesiecznie:
https://www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Logopaede-Logopaedin

No wiec niech sobie zarabia, przeciez nie kradnie!
A skoro ma meza, to zapewne albo skladaja na zakup mieszkania, albo juz kupili i splacaja kredyt. A na to idzie im 50% zarobkow. To jak oboje z mezem maja na miesiac 2000-2500 - to gora, a z tego jeszcze trzeba porobic oplaty: prad, wode, telefon, auto (tez kredyt?) itp.
A jak sa jeszcze dzieci...
Tez musza oszczedzac. Wcale im sie nie przelewa.

no w koncu ktos cos tu skapowal, mam troche wiecej jak napisalas, razem z mezem mamy 4700 eu miesiecznie, dom prawie splacoyn , miesieczna rata495, prad 59 eu, ogrzewanie 130 eu miesiecznie, samochod splacony, dzieci od dwoch lat finansowo niezalezne, ale i tak doja z nas pieniadze, dobrze nam sie finasowo powodzi a co tam, nie narzekamy, dzieci chodzily do prywatnych szkol, oplacalismy tez dwa mieszkania w Berlinie i utrzymywalismy je tez, oszczedzac nie musimy ale i tak zyjemy bardzo skromnie bo jestesmy skromnymi ludzmi, czesto wysylam potrzebujacym datki na leki, czy swieta, czy na budowe domku dla kotow, dowod na facebooku stona nazywa sie Glos Zwierzat, oczywiscie datki wysylam do Polski, 

(30-11-2018, 06:00)Jamaica napisał(a): To znaczy, ze ona pracuje w Szkole für Körperbehinderte albo innego rodzaju Förderschule. Ja zawsze podziwiałam ludzi,  którzy pracują z chorymi dziecmi, bo ja za żadne pieniądze tego nie chciałabym robić.
Mnie brak cierpliwości.

Bingo, uwielbiam swoja prace i dzieci z , ktorymi pracuje ,
30-11-2018, 20:41

A jaki masz rozmiar BH, diego?
30-11-2018, 21:01

(30-11-2018, 20:36)Diego9 napisał(a): ferdydurke, jaki bym miala cel kogokolwiek tu oklamywac, po co, facet zarabia brutto 120000 eurasow, i to jest fakt, lubimy sie bardzo- nic to nie ma wspolnego z zakochaniem lub czym takim, ja mam rodzine i on ma rodzine, ale gadamy chetnie, kiedy na zebraniu rozdal koperty z rozliczeniem rocznego dochodu, rozerwal koperte przy mnie i zapytal czy chce zobaczyc ile on zarabia, nie zdazylam nawet odpowiedziec bo wiedzialam , ze zarabia dwa razy tyle i troche wiecej niz ja, 
Diego opowiadasz kolejne bajki! Gdybyś pracowała na państwowej posadzie, to wiedziałabyś, że rozliczenie przychodzi do domu z Landesamt fuer Besoldung und Versorgung. Rozliczenia w kopertach na spotkaniu może rozdawać szef prywatnej praktyki, ale nie dyrektor szkoły.
30-11-2018, 21:09

Diego, napisz w jakim Landzie mieszkasz, a ja podam ci adres z którego powinnaś otrzymywać rozliczenie wypłaty, jeśli jesteś zatrudniona w sektorze państwowym w szkole. Proste jak budowa cepa! Moja córka jest urzędnikiem, mój zięć nauczycielem - Angestellter i oboje otrzymują swoje rozliczenia do domu z tej samej instytucji - Landesamt fuer Besoldung und Versorgung. Tongue
30-11-2018, 21:27

(30-11-2018, 20:36)Słoninka napisał(a): Ale...
nie lubię tej bieganiny, tego gotowania na 25 osób choć wiadomo, że przy stole będzie 10+1,
tego kupowania bezsensownych prezentów.  Tego nie lubię. 
Ja to lubie , ale od lat nie daje rady Big Grin
A , ze robie to dla dzieci , to moga sobie wybrac dwie potrawy i ciasto .
Dla mnie jest bigos , bo oprocz mnie nikt nie lubi .
Czego nie lubie , to tego siedzenia przy stole godzinami . Na szczescie do dzieci przychodza od lat przyjaciele , gramy w rozne gry , spiewamy , wyglupiamy sie . Juz sie ciesze na tych wariatow .
Prezenty ..no z tym bywa roznie . Losujemy i na szczescie kazdy ma tylko jeden " problem ".
  • iberte
30-11-2018, 21:33

No diego niewiele masz do powiedzenia - bajka o państwowej dobrze płatnej pracy pękła jak bańka mydlana! Big Grin Tongue
30-11-2018, 23:15

ferdydurke, przestań wreszcie truć dupę, bo przynudzasz okrutnie
  • Unka
30-11-2018, 23:23

(30-11-2018, 23:23)Słoninka napisał(a): ferdydurke, przestań wreszcie truć dupę, bo przynudzasz okrutnie
W tym tygodniu był na ZDF taki program "Akte XYZ - geloest", a tu mamy Akte diego - geloest Wink 
Tutaj mały link do płac w sektorze państwowym w całych DE
Lista dotyczy Beamten und nicht Angestellten po 40 przepracowanych latach, nauczyciele to A12 i A13,
Studienraete - dyrektorzy szkół to A13+
http://oeffentlicher-dienst.info/beamte/vergleich/
Pensje w sektorze państwowym są dostępne dla wszystkich i można je porównać
To był mój ostatni wpis na ten temat Cool
30-11-2018, 23:32

https://natemat.pl/256605,kto-wygral-powstanie-warszawskie-sonda-matura-to-bzdura-wideo

Zdecydowanie lepiej byc mądrym !!!
Pokolenie debili juz w drodze .
01-12-2018, 15:23

Ta sonda pokazuje że mlodzi ludzie nie mają konkretnej wiedzy.
Ale brak wiedzy w określonym obszarze nie jest (jak dla mnie) równoznaczna z głupotą.
Bo mądrość to nie tylko wiedza, a głupota to nie tylko jej brak.

Ale oczywiście....nie wiedzieć pewnych rzeczy, to po prostu...głupio.
01-12-2018, 15:52

Krunia donosi, że Renia chce na forum zawitać. 
Ponoć próbuje wleźć oknem, bo drzwiami się nie da.

Renia! Drabinę podstawiam, strażacką!
Wlaź Exclamation
Dasz radę. Masz zwinne stópki, jak na baletnicę przystało.
01-12-2018, 21:34

Nie od dziś wiadomo, że lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Niestety nie wszyscy biorą sobie  do serca tę mądrość
Np.Britney Spears powiedziała:
"Jestem za karą śmierci!
Przestępca powinien mieć nauczkę na przyszłość...."

Huh
02-12-2018, 14:46

Widocznie Britney S. jest buddystką i wierzy, że doświadczenia zaprocentują w następnym wcieleniu!
Czy wsród ślimaków jest wykonywana kara śmierci to nie wiem, ale doświadczenie pozostaje doświadczeniem. Big Grin
02-12-2018, 18:25

Zapraszam wszystkich, którym nie zbrzydło być mądrym i pięknym Blush Heart Blush Heart
03-12-2018, 21:43

zdecydowanie trzezwiej sie mysli bez sexu

Cool

w sexie mozna "stracic glowe" Big Grin

(30-11-2018, 20:17)Freddy napisał(a): No i prosze jak sie zrobilo milo i romantycznie Rolleyes .
A jeszcze kilka stron wstecz kusily mnie palce aby temat zamknac jednak za kazdym razem postanawialem dac mu jeszcze jedna szanse.
I widze, ze bylo warto.
Swieta ida, kochani.
Czas milosci, zadumy i stukniecia sie kielichem za tych, co na morzu...
Lubie ten czas.
Ja tez uwielbiam ten czas ale pod warunkiem ,ze jest pelna chata Shy

Ano bylo warto.To tylko ludzie czasami  maja ADHD Rolleyes Widzisz nie zamknales a sami poszli se..Jak przejdzie im ochota na sex to przyjda sie tu pomadrzyc, dlatego tez zostaw im furtke otwarta Smile

Tu sobie pozwole podumac o Mikolaju z nowa piosenka z udzialem z Roksi ,ktora wygrala Eurowizje

https://www.youtube.com/watch?v=kTUizTvdx3Y
Roksana Węgiel, Zuza Jabłońska, 4Dreamers - Święta to czas niespodzianek
03-12-2018, 22:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości