Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim?
diego, szczerze powiedziawszy lata mi koło dupy jaką jesteś specjalistką,  ile zarabiasz i jaka jest twoja grupa czy...podgrupa

weź się babo uspokuj i albo napisz coś z sensem i na temat albo zamknij drzwi z drugiej strony, proszę 

proszę Exclamation
28-11-2018, 21:45

(28-11-2018, 20:35)Diego9 napisał(a): tu sa tabele, moja gruppa to 9c, dodatkowo mam jeszcze trzynastke i premie roczna

jezeli cos nie zrozumiales to zapytaj , wyjasnie ci to

ferdydurke, nie mam potrzeby i przymusu , zeby klamac , bo po co, nie wiesz co to öffentlicher dienst a probujesz mi klamstwa zarzucac, durny  jestes, ja jestem szczera az do bolu,
Diego, chcesz nam wmówić, że jesteś płacona jak nauczyciel w gimnazjum, który nie ma statusu urzędnika.
Ty masz wyjątkowe szczęście w życiu! Nie E 9a, nie E 9b, tylko odrazu E 9c.
Ja dla ciekawości szukałem logopedy w D-dorfie płaconego z oeffentliche Mittel - nie znalazłem!  Huh
Na stronie ratusza jest cała lista prywatnych praktyk 4 strony A4 dokładnie 62 praktyk, ale brak praktyk finansowanych z kieszeni podatnika. Tongue
Chyba nie posądzasz władz miasta, że reklamuje prywaciarzy, a swoje praktyki ukrywa!?
29-11-2018, 00:16

(28-11-2018, 21:45)Słoninka napisał(a): diego, szczerze powiedziawszy lata mi koło dupy jaką jesteś specjalistką,  ile zarabiasz i jaka jest twoja grupa czy...podgrupa

weź się babo uspokuj i albo napisz coś z sensem i na temat albo zamknij drzwi z drugiej strony, proszę 

proszę Exclamation
29-11-2018, 07:39

Czytam, ponieważ  jestem autorką tego wątku.
Gdyby nie ten fakt, nie przeczytałabym ani jednej litery przez ciebie napisanej, bo to wszystko to jeden wielki szrot.

Nie interesują mnie motywy twojego zachowania, tak samo jak nie intetedujesz mnie sama ty. Pod jakimkolwiek względem. 
Ale ten twój krzyk o równe prawa  jest co najmniej.......chorobliwy.
Nie wiem przeto czy forum nie byłoby dobrze zamienić na jakąś Therapie.
Bo jak to mówią: szewc bez butów chodzi
29-11-2018, 09:24

No niech mi ktos przypomni.... bo zdaje się że kiedys Diego w tej swojej szkole ? praktyce ? czy tam innej wyobrazni ..OKNA MYŁA i one się ten tego...no pomazały Big Grin
29-11-2018, 12:24

No...Iberte, ten pobyt w kurnej chacie coś refleksyjny wydaja się być..
Skoro tak... "pojechales" Cyganem,  Jackiem Cyganem, to proponuję  choćby na chwilę pozostać w tej...atmosferze.

Super tekst, super muzyka i super wykonanie.
Nie wiem jak tam z tym podmiotem liryczny w tym utworze jest (Flo oczko), ale to chyba bez znaczenia.

29-11-2018, 12:50

no czesc dziewczeta , narozrabialam dzisiaj w pracy, zobaczylam ,ze moje okna brudne sa, wiec mialam wolne godziny , przynioslam cos w butelce do mycia szyb , papierow scierki, spryskalam szyby, wytarlam scierkami , raz , drugi, odnioslam plyn , usiadlam i zamarlam , szyby wygladaly jeszcze gorzej jak przed myciem, pobieglam do kolezanki z zapytaniem co robic, okazalo sie ze ona taka sama madra jak i ja, kazala mi plynem do szyb znowu myc, wrocilam do pokoju i nagle doznalam olsnienienia mikrofazy i woda , popedzila po mikrofazowki i wode , umylam dwa razy okna , wygladaja jakby je ktos myl , kto nie ma o tym pojecia ale sprawiaja przynajmniej wraazenie umytych,

Wiedziałam ze mnie pamiec nie myli w sprawie tych pomazanych szyb Big Grin. Post z Barw Codziennosci z 4.09.2018 autorstwa ...no zgadnicie kogo ? Big Grin

Moja znajoma Monika tez uczy w szkole w Walldorf, muszę się zapytac czy maże okna charytatywnie i jak to wpływa na jej opinie Big Grin

Grazyna Łobaszewska cudna jak zwykle.
29-11-2018, 13:16

(29-11-2018, 12:50)Słoninka napisał(a): No...Iberte, ten pobyt w kurnej chacie coś refleksyjny wydaja się być..
Skoro tak... "pojechales" Cyganem,  Jackiem Cyganem, to proponuję  choćby na chwilę pozostać w tej...atmosferze.

Super tekst, super muzyka i super wykonanie.
Nie wiem jak tam z tym podmiotem liryczny w tym utworze jest (Flo oczko), ale to chyba bez znaczenia.

No coz...chyba czasami trzeba sie zatrzymac przy samym sobie...
Jak sie juz tak zatrzymam,usiade i zadumam, to bladze po wszystkich uliczkach duszy.
To sie chyba faktycznie refleksja zwie Smile

Jacek zawsze pisal swietne teksty.
On juz chyba pisal,zanim zaczal mowic.
Urodzil sie z tym....
Nie musial jednak przepisywac moich mysli Smile

P.Lobaszewska tym razem....beznadziejne wykonanie,muzyka zadna Tongue
Przydalby sie moze glos przyjaciol ktorzy by jej odradzili takie wystepy.

Zegnam sie z Kaszubami.
Czas wracac na ziemie okupanta Big Grin
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
29-11-2018, 14:34

Święta racja, @iberte.
To wykonanie to jakaś...kupa.
Pisalam jak jeszcze byłam  w robocie, miedzy jedną kaczką a drugą Tongue
Nie słuchałam tego wykonania tylko tak w "ciemno" wkleiłam. 
A teraz widzę (i słyszę), że p.G.Ł chyba tez była w szynku na krótko przed występem i...nie zrezygnowała z tego "trzeciego".

W takim razie  korekta.

29-11-2018, 15:19

(29-11-2018, 12:24)Majami napisał(a): No niech mi ktos przypomni.... bo zdaje się że kiedys Diego w tej swojej szkole ? praktyce ? czy tam innej wyobrazni ..OKNA MYŁA i one się ten tego...no pomazały Big Grin

no i co z tego, jak sie ma pania sprzataczke w domu to sie nie potrafi okien myc, co zal dupke sciska, ze sie samemu na szmacie jezdzi a inni tego nie musza?
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • helen***
29-11-2018, 18:29

No myslalam ze juz temat jest na temat a tu dalej ""po pysku" co nie iberte?

To teraz bedzie o sprzataniu? Porzadne sprzatanie jest wazne tak jak higiena osobista.Nic tu po madrosci i pieknosci jak za pazkociami brud ,w uszach miod ,,okna pomazane a nie umyte,w toalecie smrod ,w wannie wlosy,pod stolem koltuny,pajeczyny na scianch jak w horrorze Hichhoka,na biurku tylko baby i dziada brakuje ....
PS.Diego sprzataczke masz to fajnie ,a co jak zachoruje na dwa tygodnie? Brudem zarosniesz? w zyciu trza wszystko sie nauczyc ,najpierw uczymy sie myc zeby ,potem kapac ,potem rodzice ucza zabawki ukladac ,a potem pokoj sprzatac ,potem ogrodek kopac jak go sie ma ,tez segregowac smieci ,a potem przychodzi wszystko latwo po takiej nauce ,,zycia"

No!
Uczymy sie zyc od konca od poczatku?

Ja jak juz sprzatam to dokladnie ,a jak mam robic to na odwal to lepiej wcale
29-11-2018, 19:02

Czas nas juz nauczyl pogody!

teksty Cygana i Lipko tylko dla osob o unikalnym glosie  ,bo szkoda byloby takie teksty zmarnowac dla byle jakiego glosu

Dlatego tez spiewa je  najwieksza nasza polska gwiazda z lat perelowskich ,powrocila do spiewania ,z czego bardzo sie ciesze
Zycie od nowa  ,Romualda Lipko tekst
http://www.youtube.com/watch?v=j89943p_SrQ[/video]
29-11-2018, 19:21

(29-11-2018, 18:29)Diego9 napisał(a):
(29-11-2018, 12:24)Majami napisał(a): No niech mi ktos przypomni.... bo zdaje się że kiedys Diego w tej swojej szkole ? praktyce ? czy tam innej wyobrazni ..OKNA MYŁA i one się ten tego...no pomazały Big Grin

no i co z tego, jak sie ma pania sprzataczke w domu to sie nie potrafi okien myc, co zal dupke sciska, ze sie samemu na szmacie jezdzi a inni tego nie musza?

Cool Wink

(29-11-2018, 19:02)dziaczuk napisał(a): No myslalam ze juz temat jest na temat a tu dalej ""po pysku"  co nie iberte?

To teraz bedzie o sprzataniu? Porzadne sprzatanie jest wazne tak jak higiena osobista.Nic tu po madrosci i pieknosci jak za pazkociami brud ,w uszach miod ,,okna pomazane a nie umyte,w toalecie smrod ,w wannie wlosy,pod stolem koltuny,pajeczyny na scianch jak w horrorze Hichhoka,na biurku tylko baby i dziada brakuje ....
PS.Diego sprzataczke masz to fajnie ,a co jak zachoruje na dwa tygodnie? Brudem zarosniesz? w zyciu trza wszystko sie nauczyc ,najpierw uczymy sie  myc zeby ,potem kapac ,potem rodzice  ucza zabawki ukladac ,a potem pokoj sprzatac ,potem  ogrodek kopac jak go sie ma ,tez segregowac smieci  ,a potem przychodzi wszystko latwo po takiej nauce ,,zycia"

No!
Uczymy sie zyc  od konca od poczatku?

bla- bla - bla   ........ 
  • Diego9
29-11-2018, 19:31

Ja tam nie wnikam kto ma sprzataczke .
Diego myła okna w pracy Big Grin

U mnie logopeda nie myje okien Tongue

W kazdym razie nie taki który zarabia 53 tyś eurasów rocznie Big Grin
29-11-2018, 19:44

Nie pamietam , kiedy pierwszy raz uslyszalam to nagranie , widocznie wtedy nie zrobilo na mnie wrazenia .
Okolo 20 lat temu odkrylam je na nowo na plycie S. Sojki , ktora kupilam dla innych utworow .
Wtedy uznalam je za cholernie dolujace .
Dopiero dzisiaj " czuje " ten utwor tak , jak powinno sie go odbierac ...chociaz herbaty nie pije i miekkich kapci jeszcze nie nosze .
29-11-2018, 20:07

(29-11-2018, 19:02)dziaczuk napisał(a): No myslalam ze juz temat jest na temat a tu dalej ""po pysku"  co nie iberte?

PS.Diego sprzataczke masz to fajnie ,a co jak zachoruje na dwa tygodnie? Brudem zarosniesz? w zyciu trza wszystko sie nauczyc ,najpierw uczymy sie  myc zeby ,potem kapac ,potem rodzice  ucza zabawki ukladac ,a potem pokoj sprzatac ,potem  ogrodek kopac jak go sie ma ,tez segregowac smieci  ,a potem przychodzi wszystko latwo po takiej nauce ,,zycia"

No!
Uczymy sie zyc  od konca od poczatku?

ja nie sprzatam ani nie gotuje , to robia za mnie inni
29-11-2018, 20:09

(29-11-2018, 19:44)Majami napisał(a): Ja tam nie wnikam kto ma sprzataczke .

Dlaczego nie mogla umyc okien w swoim pokoiku? 
Firme do mycia okien zamawiaja raz ,lub dwa razy w roku, bo to malo nie kosztuje.
Sprzataczki nie myja okien w takich objektach Tongue
  • Diego9
29-11-2018, 20:11

poza tym w dziecinstwie robili za mnie wszystko moi rodzice, jak pani sprzataczka choruje to przychodza inni na zastepstwo,

myje bo ma taki kaprys, nikt jej nie goni do tego jak ciebie, zebys sie szybciej na szmacie slizgala i wiecej toilett wyszorowala, a 53 tysiace brutto rocznie to normalne w moim zawodzie ,jezeli sie wie u kogo sie zatrudnic, ale coz ja tu bede kobiecie , ktora o tym nie ma pojecia tlumaczyla, 

(29-11-2018, 20:11)helen*** napisał(a):

Firme do mycia okien zamawiaja raz ,lub dwa razy w roku, bo to malo nie kosztuje.
Sprzataczki nie myja okien w takich objektach Tongue
czesc helen, jestes nie tylko sympatyczna ale bardzo madra kobieta, widac, ze pracujesz w Niemczech, dokladnie, oni myja raz lub dwa razy do roku okna i jak sie siedzi w sloneczny dzien i widzi ten brud to probuje sie sobie zycie umilic
29-11-2018, 20:12

Czesc Diego Smile Dokladnie minelo w tym roku jak druga polowe swojego zycia mieszkam w DE.
Troche inaczej patrze na te sprawy .Czy to wazne gdzie kto pracuje ,ile zarabia?
29-11-2018, 20:26

(29-11-2018, 20:11)helen*** napisał(a):

Sprzataczki nie myja okien w takich objektach 
To sprzataczki nie sprzataja juz szkół ?  Jak to się wszystko zmienia.
29-11-2018, 20:29

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości