Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przelew internetowy z Volksbank
Przelew internetowy z Volksbank

Poniższy poradnik przedstawia jak dokonać przelewu z internetowego konta w Volksbank na polskie lub niemieckie konto.

* Kiedy nie byliśmy jeszcze na stronie internetowej naszego banku, w google wpisujemy "volksbank" i oddział lub miasto w którym mamy założone nasze konto (np. volksbank dortmund). W razie problemów proszę pisać w tym temacie. Jeśli już znamy stronę naszego banku możemy ten krok pominąć.

[Obrazek: volksbank1.png]

Po wejściu na stronę naszego banku  prawym górnym rogu znajdziemy przycisk "Login". Klikamy w niego w celu zalogowania się na konto. Może się zdarzyć również, że po kliknięciu w ten przycisk rozwinie nam się menu gdzie znajdziemy przycisk "Login Internet-Banking" w który będziemy musieli kliknąć.

[Obrazek: volksbank2.png]

Kiedy już klikniemy w przycisk logowania zostaniemy przeniesieni do strony gdzie będziemy musieli podać swoje dane do logowania, które otrzymaliśmy w listach z banku. Kolejno wpisujemy nasz numer "Alias/VR-Kennung" a następnie "PIN". Po wpisaniu danych klikamy przycisk "Login".

[Obrazek: volksbank3.png]

Kiedy wszystko się zgadza zostaniemy zalogowani do swojego internetowego konta. Żeby dokonać przelewu wybieramy kolejno kategorie "Banking" później "Zahlungen" i następnie "SEPA-Überweisung".

[Obrazek: volksbank4.png]

Po wybraniu odpowiedniej opcji ukaże nam się formularz do wypełnienia. Gdzie będziemy musieli podać: nazwę odbiorcy, numer konta bankowego (dla konta w Polsce zaczynamy od PL i numer konta, oczywiście bez odstępu a dla przelewu niemieckiego DE, jeśli przesyłamy pieniądze do Polski musimy również podać kod BIC banku), oraz podpis. Wszystko znajduje się na zamieszczonym poniżej obrazku. Po wpisaniu tych danych klikamy w przycisk "Weiter".

[Obrazek: volksbank5.png]

W kolejnym okienku które nam się pojawi zobaczymy wszystkie podane przez nas dane, które powinniśmy jeszcze raz sprawdzić oraz miejsce do wpisania kodu potwierdzającego przelew (tutaj zależy od tego co wybraliśmy w banku, czy to jest kod na sms, czy to jest kod z listy kodów otrzymanych z banku). Tak więc wpisujemy kod i klikamy w przycisk "Ausführen" w celu zrealizowania przelewu.

[Obrazek: volksbank6.png]

Po kliknięci w "Ausführen" nasz przelew zostanie zrealizowany. Teraz możemy się wylogować z naszego konta za pomocą przycisku "Logout" znajdującego się w prawym górnym rogu. 

W razie jakichkolwiek problemów lub pytań proszę pisać w tym temacie.
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
05-10-2016, 14:42

Witam.

Jak dodać (zapisać) na stronie online Volksbank nowego polskiego lub niemieckiego klienta do listy odbiorców zdefiniowanych?

Pozdrawiam Piotr
14-05-2017, 09:07

Witaj.

Wydaje mi się, że to tylko można zrobić podczas robienia przelewu. Czyli jak robisz przelew dajesz zapisz odbiorce i tyle. Jeśli się mylę i można tego dokonać bez robienia przelewu proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam.
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
14-05-2017, 09:21

Witam.

Właśnie tak podejrzewałem, ponieważ nigdzie nie mogłem się dopatrzyć odpowiedniej opcji.

Pozdrawiam
14-05-2017, 09:30