Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Wątek zamknięty
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TO I OVO :-)
Leon66,
Ty wierzysz (lub nie wierzysz) w ksiedza czy Boga?
Bo z tego co piszesz to Twoja wiara ograniczala sie do czynnosci wykonywanych przez kler.
I dlaczego "powoli" stajesz sie ateista?
Albo wierzysz albo nie.
A jak nie, to wypisz sie z tej instytucji i sprawa zalatwiona.
Przeciez tam nikt nie trzyma.....

Jednak ja jestem zawsze za tolerancja.
Nie musze wierzyc ale pozwalam wierzyc innym.
Zreszta zauwaz, ze w Niemczech na temat wiary nikt raczej nie dyskutuje.

A juz tak nawiasem mowiac to ktos madry kiedys powiedzial, ze:

[Obrazek: 1249073495_by_Radziu_600.jpg]

[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Dąbrowski
13-11-2017, 21:39

jak jestes za tolerancja, to czemu te pytania Freddy ?

Tak , masz racje w Niemczech sie na temat wiary nie dyskutuje, ja z uwagi na to ze zyje tu juz dluzej
niz zylem w Pl,  tez w zadnym slowie nie napisalem, - nie wierzcie !
Napisalem ze powoli staje sie ateista, i to co nurtuje  stale jeszcze wierzacego Polaka , mnie juz od dawna nie dotyczy.  
13-11-2017, 23:08

Prawdziwy wierzacy.niezalezie od tego jak zwie sie jego religia, boga ma w sercu. Jak zaczyna sie wiara manipulowac,uzywac ja do celow politycznych czy wojennych,taka wiara traci sens.
Dzisiaj wiara to biznes.Jeddnak ostatnia profancja jest,wyciaganie swojej wiary na ulice.
To do boga trzeba sie modlic a nie ciagac swoja wiare po ulicach,narazajac sie na smiesznosc i obelgi.
Niemcy maja racje.Mowia,ze czlowiek musi byc ciagle czyms zajety bo inaczej wyjdzie na ulice. Powod zawsze sie znajdzie.
13-11-2017, 23:32

Joanno, ty nie tylko w dziwnych zajęciach w zakresie historii brałaś udział, ty także dziwne lekcje matematyki pobierałaś! Tongue 
78 lat to jest tak, jak by było wczoraj i reparacje się Polsce należą! Tongue 
75 lat to zamierzchłe czasy niewarte wspomnienia i wdzięczności! Huh 
Przecież obowiązkiem każdego obywatela świata jest pomaganie Polakom, ale na wdzięczność nie liczcie innowierskie psy! Big Grin .
Joanno do twojej wiadomości - ponad 40% ludności Afryki to chrzescijanie, ale tacy jak ty w PL nie chcą tych chrześcijan.
Ty i tobie podobni zamykacie drzwi przed osobnikami tej samej wiary, ale innego koloru skóry!
Jakimi wy jesteście katolikami? Wy jesteście  polskimi egoistami, ale napewno nie katolikami Sad 
Ot polski katol z zascianka, który chce naprawiać świat z rydzykowej perspektywy Sad
  • Leon 66
14-11-2017, 01:40

(12-11-2017, 16:27)Marika napisał(a):
(12-11-2017, 15:16)Dąbrowski napisał(a): Daleczego wstawiacie filmiki przedtawiajace male incydenty ,ktore praktycznie nic nie znacza ? kilka osob to nie miliony ,te miliony to potega mojej kochanej ojczyzny

"Ja jako Polak za granicami Naszej Pięknej Polski oglądam to i  mam łzy w oczach że jeszcze w tym pięknym kraju są ludzie którzy ta ziemię kochają ,"

a Wy nie Leon,Majami ,Marika,Renia,majami? co z wami nie tak?

hm dziennikarz Stankiewicz też kocha Polskę jutro ma trafić pozew do prokuratury za słowa w dzisiejszej Loży                          prasowej   

Miłego Dnia  Rolleyes
  • Dąbrowski
14-11-2017, 08:02

14-11-2017, 09:21

Tak było naprawde !
Film dla Helen ,ktora źle mowi o polskiej młodzieży ,dla Ferydurke ,ktory nazwał Polaków "psami' i dla majami ,ktora wyzwała polakow od faszystow!

propaganda swoje zrobiła,na zachodzie nasz marsz niepodleglosci odebrali jak marsz faszystów,tylko dzieki garstce ludzi

jest piekna wypowiedz jednego młodzienca ,ktory zapytany czy sie obawia zamieszek ,odpowiedział,ze nie obawia sie zamieszek tylko prowokacji i tak doslownie bylo ,znalazla sie grupka ludzi ktora chcial zakłocic ten spokoj ,po to zeby potem sprzedac w mediach zachodnich ,

Moi synowie nawet musieli sie tlumaczyc murzynowi z Jamajki ,ze nie sa faszystami,ze to jest marsz niepodleglosci ,nie rasisci lecz patrioci ,ze oni sa piatym pokoleniem ,ktorzy dopiero urodzili sie wolnej Polsce,zrozumial to w jedna godzine , a taka majami mieszkala w Polsce ,jest Polką i jest "tępą" babą,a mowi ze sie tak strasznie rozwija nazywajac mnie plastikową od kleru'

kolega moich dzieci z Jamajki prosil o wybaczenie w imieniu wszystkich "czarnych" za pobicie białego w metrze londynskim

pozwole sobie zacytowac kilka wpisow ,pod ktorymi sie tez podpisuję

"Niemiec nazywa nas nazistami,ale to nie nasz naród zabijał żydów,to nie nasz naród zaatakował kraje europy,to nie nasz naród uważa się za górującą rasę,to nie nasz naród założył na terenie okupowanego kraju obozy zagłady,tylko Niemcy. Bycie dumnym z pochodzenia,kochanie swojego Kraju,kochanie Boga i Jezusa to coś złego?"

"Cala ta nagonka na Polske to czesc operacji Przedsiebiorstwo Holocaust. Srodowiska zydowskie przerzucaja kawalek po kawalku wine na Polakow, i falszuja historie, przez co latwiej im zglaszac coraz wiecej roszczen, i szantazowac strone Polską poprzez wywieranie wplywu na opinie publiczna na calym swiecie i ksztaltowanie antypolskich nastrojow. A ze kontroluja najwieksze media swiata, to takie ukazywanie i szkalowanie Polakow nie stanowi dla nich zadnego problemu. Nastepnie wystarczy ze Michnik i jego wybiórcza napisze jakis paszkwil o marszu do swoich lewackich odpowiednikow na zachodzie, i mamy wlasnie taka nagonke."

"Do organizatorów marszu. Kto wpuścił na czoło pochodu czarny transparent i ludzi w maskach przecież to jawna prowokacja. Taki przekaz idzie w świat"

"Kiedyś bandytami nazywali żołnierzy AK teraz PO nazywa uczestników marszu bandytami. "
  • Diego10
14-11-2017, 09:41

(14-11-2017, 01:40)ferdydurke napisał(a): Joanno do twojej wiadomości - ponad 40% ludności Afryki to chrzescijanie, ale tacy jak ty w PL nie chcą tych chrześcijan.
Ty i tobie podobni zamykacie drzwi przed osobnikami tej samej wiary, ale innego koloru skóry
Cz ja nie gralam swiatecznych piosenek na twoim temacie na MP i nie wspominalam o pomocy dla chrzescijan w Afryce? ,O adopcji dzieci afrykanskich w naszej szkole ,nawet moj syn zbieral co tydzien kase ,te dzieciaki juz koncza studia ,dzieki adopcji na odleglosc mieli co jesc ,mieli dach nad glowa i zdobyli wyksztalcenie .
A jak myslisz skad sie wzieli chrzescijanie w Afryce? Wiesz ilu misjononarzy z Polski głosilo slowo Boze w Afryce?
To tez wspominalam na MP
14-11-2017, 10:05

jeszcze jedna prawda

a teraz mozecie mnie zbanowac
14-11-2017, 10:38

kto rządzi  Polską na kogo idą nasze podatki ???    weteran sejmowy z ponad trzydziestoletnim stażem na wikcie podatnika i wielu jemu podobnych     Confused Confused Huh                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [Obrazek: u894mqzr.png]                                                   
  • ferdydurke
14-11-2017, 11:35

Mlodzieniaszki nie dorastajacy Wolfgangowi Schäuble nawet do piet. We wrzesniu skonczyl 75 lat i caly czas aktywny w polityce.

14-11-2017, 12:13

Dąbrowska
Ty czytałaś cytaty którymi sie posłużyłaś ?
No i na koniec Mariusz Nadajacy z Piwnicy Mix Kolonkowski , polski pseudopatriota żyjący w JUESEJ !!! hahahha
14-11-2017, 12:21

(14-11-2017, 12:13)Freddy napisał(a): Mlodzieniaszki nie dorastajacy Wolfgangowi Schäuble nawet do piet. We wrzesniu skonczyl 75 lat i caly czas aktywny w polityce.

Freddy,bywaja polityczni geniusze ale wybierz mi z tej listy powyzej chociaz jednego,ktory dorownuje Schäuble.
Moze panna Pawlowicz? A moze fanatyk Kaczynski,ze o biznesmenie Rydzyku nie wspomne.
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • helen***, Majami
14-11-2017, 12:35

Dabrowska , a czemu nie napiszesz prawdy że Tusk przyjechał na obchody Świeta Niepodległości na zaproszenie prezydenta Adriana ?
14-11-2017, 12:35

Nie wiem czy Schäuble jest geniuszem ale na pewno dobrym politykiem i nikt mu wieku nie wypominal.
Podobna historia byla z niedawnym prezydentem Joachimem Gauck. W tym roku skonczone 77 lat.
Angela Merkel byla zdania, ze za stary.
Pozniej z usmiechem przyznala, ze jednak sie pomylila.
Polskich politykow tak bardzo nie znam by ich oceniac, chodzi mi jednak o to, zeby z wieku nie robic podstawowego kryterium czyjejs sprawnosci umyslowej.

• Unka
14-11-2017, 12:51

Freddy
Nawet gdybyś powiazał ich w peczek i dodał dopalaczy to do Wolfganga jest im bardzo daleko.
14-11-2017, 12:51

Dzien dobry
Czym lub kim jest Bog.To pytanie jak bumerang wraca.Tego pewno nigdy sie nie dowiem, z ta swiadomoscia tez zyc trzeba. Shy Na  razie wiem czym nie jest wiara. 

,,Hin und wieder geißl' ich mich und geh' hart mit mir ins Gericht

Und befrag' mich hochnotpeinlich, ob ich glaube oder nicht
Nur ein bißchen Folter und schon erpress' ich mir den Beweis
Dass ich erstens gar nichts glaube und zweitens gar nichts weiß
Ich glaub' nur, dass wenn es ihn tatsächlich geben sollte
Er, was hier in seinem Namen abgeht, gar nicht wollte!
Erstmal glaub' ich, dass die Weihwasserbeckenfrösche ihn stören
Und die viel zu großen Häuser, die angeblich ihm gehören
Glaubt ihr denn, er ist auf Lakaien und Grundbesitz erpicht?
Ja-Sager und Immobilien?
Ich glaube nicht!,,..

Mozliwe ze i ( np) matki wychowujace samotnie dziecko tam maszerowaly.Nie sadzisz  Dabrowski ze srodki i hasla przeznaczone na ta ,,impreze,,w inny sposob mozna by spozytkowac

A wiesz ze cos w tym jest Renia.Stanowczo jenak trzy razy osiem bardziej mi sie podoba

Milego
ps
(Nieufnosc ficusie, nieufnosc to sprawia , ide leczyc ucho) Rolleyes
14-11-2017, 13:10

Ad, Post o Tusku,- czytam rozne polskie artykuly i portalowe teksty na temat Tuska i ze zniesmaczenia, odzywaja mi sie wrzody.
Niech mi ktos wytlumaczy dlaczego Polacy tak go nienawidza, szkaluja, wygwizduja i terroryzuja ?.
Czyz nie nalezy on do niewielu Polakow za ktorych nie musimy sie na zachodzie wstydzic, z ktorego mozemy byc dumni . To nawet takich trzeba zeszmacac w imie falszywie pojetej "dumy Polaka ".
Nie jest to tylko zwykla polska zawzietosc, zadufanie ,zlosliwosc i zazdrosc,- polskie 4xZZZZ...?
14-11-2017, 14:29

(14-11-2017, 09:41)Dąbrowski napisał(a): Tak było naprawde !
Film dla Helen ,ktora źle mowi o polskiej młodzieży ,dla Ferydurke ,ktory nazwał Polaków "psami' i dla majami ,ktora wyzwała polakow od faszystow!

propaganda swoje zrobiła,na zachodzie nasz marsz niepodleglosci odebrali jak marsz faszystów,tylko dzieki garstce ludzi

jest piekna wypowiedz jednego młodzienca ,ktory zapytany czy sie obawia zamieszek ,odpowiedział,ze nie obawia sie zamieszek tylko prowokacji  i tak doslownie bylo ,znalazla sie grupka ludzi ktora chcial zakłocic ten spokoj ,po to zeby potem sprzedac w mediach zachodnich ,

Moi synowie nawet musieli sie tlumaczyc murzynowi z Jamajki ,ze nie sa faszystami,ze to jest marsz niepodleglosci ,nie rasisci lecz patrioci ,ze oni sa piatym pokoleniem ,ktorzy dopiero urodzili sie wolnej Polsce,zrozumial to w jedna godzine , a taka majami mieszkala w Polsce ,jest Polką i jest "tępą" babą,a mowi ze sie tak strasznie rozwija nazywajac mnie plastikową od kleru'

kolega moich dzieci   z Jamajki prosil o wybaczenie w imieniu wszystkich "czarnych" za pobicie białego w metrze londynskim

pozwole sobie zacytowac kilka wpisow ,pod ktorymi sie tez podpisuję

"Niemiec nazywa nas nazistami,ale to nie nasz naród zabijał żydów,to nie nasz naród zaatakował kraje europy,to nie nasz naród uważa się za górującą rasę,to nie nasz naród założył na terenie okupowanego kraju obozy zagłady,tylko Niemcy. Bycie dumnym z pochodzenia,kochanie swojego Kraju,kochanie Boga i Jezusa to coś złego?"

"Cala ta nagonka na Polske to czesc operacji Przedsiebiorstwo Holocaust. Srodowiska zydowskie przerzucaja kawalek po kawalku wine na Polakow, i falszuja historie, przez co latwiej im zglaszac coraz wiecej roszczen, i szantazowac strone Polską poprzez wywieranie wplywu na opinie publiczna na calym swiecie i ksztaltowanie antypolskich nastrojow. A ze kontroluja najwieksze media swiata, to takie ukazywanie i szkalowanie  Polakow nie stanowi dla nich zadnego problemu. Nastepnie wystarczy ze Michnik i jego wybiórcza napisze jakis paszkwil o marszu do swoich lewackich odpowiednikow na zachodzie, i mamy wlasnie taka nagonke."

"Do organizatorów marszu. Kto wpuścił na czoło pochodu czarny transparent i ludzi w maskach przecież to jawna prowokacja. Taki przekaz idzie w świat"

"Kiedyś bandytami nazywali żołnierzy AK teraz PO nazywa uczestników marszu bandytami. "

Dabrowski ,co takiego zlego napisalam odnosnie mlodziezy , cos sklamalam? 

"Nawet mlodziez ma w sobie nienawisc , maja juz wpojone to od dziada pradziada, jest to prymitywne i nic wiecej!

Wstyd!" 

Nic nie zmyslilam ,wystarczy popatrzec w internecie co sie dzieje, zyja przeszloscia ,staneli w miejscu.
Wyzwiska, nienawisc i nic wiecej.
Oczywiscie, nie wszyscy, sa tez mlodzi ludzie, ktorzy mysla logicznie,inaczej patrza  dzisiaj na swiat , ida do przodu .
  • Leon 66, Majami
14-11-2017, 15:47

Joanno Dąbrowski
Ja się wcale nie dziwie że te twoje dzieci uciekły przed takim zaściankiem jak ty az na wyspy i wcale nie pragną bys tam z nimi zamieszkała.Jednakowoż jeśli je ktos kiedyś z England pogoni , to z całą pewnościa dzięki ludziom o tak ograniczonym pogladzie jak i ty prezentujesz. I oby ich tylko w najgorszym wypadku ktoś pogonił. Bo dzieki osobom o tak ksenofobicznych pogladach jak ty , niektóre matki odbieraja swoje dzieci w workach.
Zastanów się nad swoimi słowami i pomysl że to samo może spotkac TWOICH BLISKICH !!!

Ty pracujesz w Niemczech , twoje dzieci w Anglii....zastanów się również nad swoja hipokryzją.
  • ferdydurke, Leon 66
14-11-2017, 16:05

Wątek zamknięty

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości