Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bundesliga
[Obrazek: bundesliga.png]

Zapraszam do dyskusji!
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
05-03-2016, 13:39

[Obrazek: bvbvbayern.jpg]

Godzina: 18:30
Stadion: Signal Iduna Park 

Dziś Święto w Niemczech Smile Pojedynek dwóch najlepszych drużyn, które aktualnie zajmują dwa pierwsze miejsca w tabeli. Strata Borussi do Bayernu to tylko 5 punktów, dlatego ten mecz ma jeszcze większą wartość. Do tego dochodzi pojedynek dwóch najlepszych armat z niemieckiej ligi. Chodzi oczywiście o Roberta Lewandowskiego (23 g)  i Pierre-Emerick Aubameyang (22 g), którzy zawzięcie walczą o koronę króla strzelców. Ciężko wytypować zwycięzce z tym meczu. Podsumowując... spotkanie będzie bardzo ważne dla każdego zespołu. Na pewno nie zabraknie emocji i ciekawych akcji. Wszystkich kibiców zapraszamy przed telewizory i oczywiście do podzielenia się swoimi opiniami na temat tego spotkania w tym temacie.

05-03-2016, 14:09

Rozgrywki: Bundesliga
Data: 2016-03-12 Start: 18:30
Bayern Monachium vs  Werder Brema Cool Cool

Analiza: Shy Shy
26 kolejka Niemieckiej Bundeligi jest ciekawa , na Alianz Arena przyjedzie Werder Brema , drużyna która nie chce siedzieć dłużej w dole tabeli. Ostanie dwa mecze wygrane z Hannoverem i Leverkusen aż 4-1 !! świetnie w tych meczach grała ofensywa Werderu a na szczególne oklaski zasługuje były napastnik dzisiejszych gospodarzy Claudio Pizarro ( 4 bramki w dwóch ostatnich meczach) jest to dla niego pewnie dość ważny mecz , ponieważ może udowodnić kibicom włodarzą kluby z Monachium , że duży błąd popełnili sprzedając go. Chociaż szpital drużyny Werderu jest też spory to na dodatek dwóch piłkarzy dodatkowo pauzować będzie za kartki. Podobnie ma Bayern tylko , że w tej drużynie stoperzy postanowili w jednym czasie wszyscy wykluczyć się z gry. Największym osłabieniem jest Boateng i Javi Martinez na dodatek jeszcze trzeci stoper Badstuber też leczy uraz , na tych pozycjach znów muszą zagrać boczny obrońca Alaba i młody Kimmich , za dobrze ta współpraca nie wychodzi przegrali ostatni mecz u siebie , to była spora niespodzianka ,  ale nie zapominajmy to jest Bayern Monachium , grają w nim świetni zawodnicy jest w nim nasz Polski napastnik , który walczy o króla strzelców , wiec dziś powinniśmy zobaczyć moim zdaniem powyżej 2.5 gola w meczuSmile Liczę , że Lewy dziś ustrzeli Werder Smile
12-03-2016, 12:53

Bayern oszczędzał się na bój z Juve, tak jak myślałem. Oczywiście z takim składem można wychodzić rezerwą a i tak się wygra Smile Dobre wejście Lewandowskiego. Kolejna bramka powiększa jego przewagę w kwalifikacji króla strzelców, gdzie bardzo mu kibicuje.

Na dziś z Bundesligi zostały dwa spotkania. Borussia u siebie z Mainz i Leverkusen również na swoim terenie z Hamburger SV. Uważam, że gospodarze w tych pojedynka powinni zgarnąć komplet punktów. BVB po zwycięstwie Bayernu musi gonić. Niby Mainz nie jest jakimś słabym zespołem ale Dortmund u siebie wymiata. Dziś również powinni wygrać i dalej liczyć na potknięcie głównego rywala w wyścigu o wygranie ligi.

Leverkusen ostatnio same wpadki, więc czas na przełamanie. Przewaga własnego stadionu, do tego powrót Chicharito (najlepszego strzelca) powinien przyczynić się do zwycięstwa. Po cichu myślę, że dziś po raz kolejny "Groszek" wpisze się na listę strzelców. Na pewno powinno nastąpić przełamanie. Rywal nie jest zbyt wymagający.

13-03-2016, 13:22

[Obrazek: pila.png]

Do ciekawego pojedynku dojdzie już w piątek, Leverkusen podejmował będzie Wolfsburg. Bayern i Borussia grają u siebie. Czy kogoś stać na stratę punktów czy nie tym razem?

30-03-2016, 18:59

Lewandowskiemu. ..chyba już nie pasuje Bundesliga.
Ten wywiad ...bez autoryzacji z strony BAY....a jednoczesnie krytykujacy polityke klubu...był chyba niepotrzebny.
Faktem jest ze troche racji miał....ale niesnak pozostaje.
12-09-2017, 22:39

No w tej kolejce pucharów reprezentanci Bundesligi pokazali "moc"tej ligi Big Grin .
W plecy po kolei BVB (po dobrym meczu) ,Leipzig,Bayern,Köeln (tez walczyli),Hertha i Hoffe....
28-09-2017, 23:20

Uzi, nie ma co ukrywać- czarna kolejka Bundesligi, ale najgorsze jest to, że za dwa lata taka postawa się zemści, bo w wieloletniej punktacji braknie punktów i wtedy tylko trzy drużyny będą grały w CHL i tylko trzy w EUL.
Nie potrafię sobie przypomnieć tak czarnej kolejki w europejskich pucharach ze strony niemieckich drużyn.
Takie sztuczne drużyny jak Hoffenheim, czy RB-L to gwóźdź do trumny Bundesligi. Zejdą z tego świata Mateschitz i Hopp i te kluby wylądują w RL, a szkody po nich trzeba będzie naprawiać latami.
29-09-2017, 00:31

Ferdydurke. ..takiej kolejki chyba nigdy nie było; i chyba nie było takiego sezonu, by niemieckie drużyny poniosły tyle porażek w pucharach już na tym etapie.Biorac pod uwage tylko lige europy (razem z rundami elim.) to bilans jest tragiczny 1 zw-1re- 6 porażek! !!!.
I rywale poza Arsenalem to nie były jakieś wielkie teamy.
Ale trudno sie dziwić. ..skoro w pucharach gra Hertha, która w zeszłym sezonie przegrany 15 spotkań! .
Poziom Bundesligi sie wyrównał; niestety takie zespoły jak Leverkusen,Schalke,Eintracht,B'Moen,Wolf's. ..zamiast równać do FCB czy BVB...to obniżyły loty do poziomu Freiburga czy innych.
05-10-2017, 15:18

Ehh....coś to Köeln ma pecha w tym sezonie ;co prawda całego meczu nie obejrzałem (transmisja łaczona z meczem Jaga -Lech)....ale karny moim zdaniem powinien być....a tu lipa...VFB. ..strzeliło na 2:1 .
No i nadal maja 1 punkt.
13-10-2017, 22:54

(05-10-2017, 15:18)uzi80 napisał(a): Ferdydurke. ..takiej kolejki chyba nigdy nie było; i chyba nie było takiego sezonu, by niemieckie drużyny poniosły tyle porażek w pucharach już na tym etapie.Biorac pod uwage tylko lige europy  (razem z rundami elim.) to bilans jest tragiczny 1 zw-1re- 6 porażek! !!!.
I rywale poza Arsenalem to nie były jakieś wielkie teamy.
Ale trudno sie dziwić. ..skoro w pucharach gra Hertha, która w zeszłym sezonie przegrany 15 spotkań! .
Poziom Bundesligi sie wyrównał; niestety takie zespoły jak Leverkusen,Schalke,Eintracht,B'Moen,Wolf's. ..zamiast równać do FCB czy BVB...to obniżyły loty do poziomu Freiburga czy innych.
Teraz dopiero przeczytałem ten post. 
Moim zdaniem za dużo w tej dzisiejszej piłce jest pieniędzy za mało sportu, to przenosi się na boisko i wyniki.
Rywalizację zniszczył też Bosman Urteil, który spowodował swobodny przepływ pracowników identyfikujących się tylko z kasą, a nie klubem. Myślę, że Bundesliga powinna przejść na amerykański system draft, tam też są olbrzymie pieniądze, ale nie ma wieloletniej dominacji jednej drużyny i nudy. Podpisałeś na 6 lat kontrakt to zostajesz i harujesz. Jesteś dorosły i wiesz co podpisujesz. Obie strony ponoszą ryzyko i konsekwencje. 
13-10-2017, 23:26

(13-10-2017, 22:54)uzi80 napisał(a): Ehh....coś to Köeln ma pecha w tym sezonie ;co prawda całego meczu nie obejrzałem (transmisja łaczona z meczem Jaga -Lech)....ale karny moim zdaniem powinien być....a tu lipa...VFB. ..strzeliło na 2:1 .
No i nadal maja 1 punkt.

Najmniej strzelonych i najwięcej straconych. Modeste odszedł i zespół się posypał. 

14-10-2017, 11:15

Köeln sie posypał. ...i tak kojarzy mi sie jak swego czasu Celta awansowała do CHL....i w nastepnym sezonie spała z ligi .

Dzis ....świetny mecz w Dortmundzie. ..PEA...miał setke na remis w 90...ktorejs minucie. .
BVB...po 41 spotkaniach u siebie przegralo z Leipzig. ..i przewagi juz nie ma.
14-10-2017, 22:58

Zastępca Piszczka nie spisał się. Niby najmniej bramek straconych ale jakoś ta obrona mnie nie przekonuje. Teraz brak Łukasza i Sokratisa będzie sporym osłabieniem.

15-10-2017, 10:46

Bundesliga wygrała 3 mecze i jeden zremisowała, ale moim zdaniem czarna seria Bundesligii trwa.
Remis BVB na Cyprze, przegrane Koeln w Białorusi i Herty na Ukrainie, są niezrozumiałe i nie do zaakceptowania z punktu widzenia statusu Bundesligii w Europie i na świecie.
20-10-2017, 00:08

Masakra co się teraz z nimi dzieje. I jak myślicie, co teraz w lidze pokaże BVB?

20-10-2017, 11:57

Jeśli popatrzymy znowu tylko na LE...no to statystyki coraz gorsze 2-1-8.
Co do BVB...to jada na Eintracht. ..i ja obstawiam remis.
Natomiast bardzo ciekawi mnie niedzielna konfrontacja Bremen-Koeln...czyli mecz 17 z 18 drużyną. ...i tak sobie mniemam że jeśli Kolonia przegra. ...no to może sie już z tego dna nie podnieść.
20-10-2017, 15:18

No i mój typ sie sprawdził; remis 2:2 w Frankfurcie po bardzo emocjonującym meczu.
Bürki tym razem zagrały fajnego "pajacyka" w jednej z akcji...no i sprokurował karnego.
Zobaczymy czy FCBAYERN odrobi dziś strate punktową w Hamburgu.
21-10-2017, 17:41

(20-10-2017, 15:18)uzi80 napisał(a): Jeśli popatrzymy znowu tylko na LE...no to statystyki coraz gorsze 2-1-8.
Co do BVB...to jada na Eintracht. ..i ja obstawiam remis.
Natomiast bardzo ciekawi mnie niedzielna konfrontacja Bremen-Koeln...czyli mecz 17 z 18 drużyną. ...i tak sobie mniemam  że jeśli Kolonia przegra. ...no to może sie już z tego dna nie podnieść.
Jak przegra lub tylko zremisuje, to w przyszłym sezonie gra w II Bundeslidze.
21-10-2017, 22:22

Czyli Burki znowu się popisał? Nic nowego. BVB w dołku, Bayern już za plecami. Chociaż oni też się wczoraj popisali. HSV w dziesiątkę a tu tylko 1-0, słabo. Lewy z Aubameyang'iem zacieli się.

Lipsk już tylko punkt traci do czołówki, ale nie wiem czy na dłuższą metę sobie poradzą z graniem w LM i Bundeslidze.

22-10-2017, 10:17

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: