iberte
Użytkownik
(25-08-2017, 20:03)Renia napisał(a): Znowu sie pokickalo
[video=dailymotion]/https://www.youtube.com/watch?v=bK62pcXh7XU[/video]
Nic sie nie stalo
Wrzuc jeszcze Its Not Unusual i bedzie caly album
... jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow
•
Renia
Zbanowany
O iberte,dobrze,ze jestes.Mam cos dla ciebie. Pisales kiedys,ze sie nudzisz z powodu tego kolanka.
Kiedys Luce podawala ten link i bardzo mi sie spodobal i mysle,ze i ty chetnie posluchasz o czym ten facet mowi.
Naprawde bardzo ciekwe.Napisz potem co myslisz o tym.
https://www.youtube.com/watch?v=JzwhZ1AYrFo&t=67s
•
iberte
Użytkownik
Renia,
zapraszasz na nocne Polakow rozmowy?
Ile czlowieka jest w czlowieku?
To bardzo kontrowersyjne pytanie i ma wiele plaszczyzn.
Najlepiej udac sie w podroz do wnetrza samego siebie.
Tam w labiryncie naszych budowli, kazdy znajdzie odpowiedz.
Niektorym sie to nigdy nie uda, bo mozna sie tak zamknac zima , ze nigdy nie dostrzeze sie wiosny.
By zblizyc sie do drugiego czlowieka, trzeba oderwac sie od siebie.
Od swoich przekonan,zastrzezen i wszelkich hamulcow, ktore podpowiadaja nam, gdzie miesci sie granica naszych wzorcow.
Kultury mozna sie nauczyc.
Mozesz bladzic po Ermitagach, podkopywac piramide Louvre, czy podziwiac Rembrandta w Mauritshus.
Jezeli nic nie zrozumiesz, pomoze Ci przewodnik.
Natomiast wyczucie taktu, to nie tylko walenie w bemben.
To taka umiejetnosc widzenia ludzi, jakimi sami chcieliby sie widziec.
Ten sam przekaz, mozna ujac w dwoch roznych zdaniach, ale w innej formie i odbior jest zupelnie inny.
Tresc mimo wszystko ta sama.
Co mysle o samym wywiadzie?
To nieprawda, ze mysl jest szybka.
U niektorych jezyk ja wyprzedza.
•
Renia
Zbanowany
Trzeba przyznac,ze facet ma ciekawy sposob myslenia zwlaszcza jak sie wie ,ze ma juz ponad 90 lat.Fenomen,ktory przeczy wszystkim chorobom typu Alzheimer czy nasza swojska skleroza.To budzi nadzieje,ze jednak cwiczac mozg,mozna do starosci byc kontaktowym a nawet logicznie myslacym.Pocieszajace.Jednak jak zawsze filozofia sobie a zycie sobie.
Ciekawe co powiedzialby na temat np uszkodzenia swiadomosci,czy przybieranie roznych masek twarzy,zaleznie od potrzeb. Taka maska to bardzo skuteczna bron w razie atakow agresywnych ludzi np.
Czy taka maska moze pozostawic pietno na oryginale?4% czlowieka w czlowieku to mysle,ze troche zanizone dane.Mamy przeciez wiele Noblistow i medrcow.Milo jednak bylo posluchac tego pana,ciekawy czlowiek i ma ladny bardzo przekonywujacy glos.Mozna powiedziec,ze powialo swiezoscia:-)
•
iberte
Użytkownik
Mimo wszystko...... moglby sie ubrac
•
Renia
Zbanowany
Czy ktos slyszal o diecie ketogennej? Podobno rewelacja! Nie tylko odchudza ale leczy stany zapalne co na moje nadgarstki powinna byc zbawienna.Poczytalam troche w internecie i wyglada smacznie ale duzo miesa i tluszczu.
Trzeba jeszcze wiecej poczytac bo nabralam ochoty wziac sie za moje nadgarstki.
Natrafilam na forum dyskusyjne.Ide poczytac.
http://f.kafeteria.pl/temat/f12/dieta-ketogeniczna-p_3348544
•
Majami
Użytkownik
•
Majami
Użytkownik
•
iberte
Użytkownik
Zdrowy jest , to chyba wolno mu wyjsc z zona na spacer i spotkac przyjaciol.
Siedzialby na Helu, przy butelce chmielu .... byloby, ze pijak!
•
ferdydurke
Użytkownik
Iberte, urlopy można spędzać też zagranicą - wybrałby się np. do Bawarii i zwiedził trochę kultury europejskiej, a przy tej okazji siedząc przy piwku w Biergarten poobserwował jak to jest z tymi uchodźcami. ;=))
ad Renia, wierszyk jest zajebisty - duch stalinizmu został wskrzeszony! Jestem pewny, że po śmierci Jarusia lud będzie płakał jak po śmierci Иосиф Виссарионович Сталин, choć po paru latach żaden Polak do łez się nie przyznawał.
Ot, historia lubi się powtarzać jak moda, a my nadal nie wyciągamy z niej żadnych wniosków.
•
iberte
Użytkownik
Ferdydurke,
a po co mu po obcym swiecie bladzic i ziemie okupanta zwiedzac?
Potem napiszesz, ze za niemieckie pil..
•
ferdydurke
Użytkownik
Iberte, ja mu zapłacę za ten urlop z własnej kieszeni! Niech je i pije i obserwuje! Nawet oprowadzać go mogę i tłumaczyć.
Jak zobaczy klasztor, który zwiedzają moslemy i nie wysadzają nikogo w powietrze, to może mu coś w główce zaświta, a w przyszłym roku zapraszam Jarusia i Beatkę. Antoniego nie zapraszam, bo bałbym się sytuacji, kiedy by mi mydło upadło pod
prysznicem;=))
•
|