Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja!
iberte, no i mamy jasność, a teraz wytłumacz mi dogłębnie dlaczego tak zaciekle bronisz działań fanów Dody i Ich Troje?
Czyżbyś Polsce źle życzył?
23-08-2017, 23:54

Ferdydurke,
chyba sie gubisz( to tylko przypuszczenie).

Jezeli Kaczynski jest fanem Dody, to woda swiecona w kosciolach musi sie zagotowac.
Majami( to tylko przypuszczenie) jest fanem Ich Troje i z jej pogladami, zupelnie mi nie po drodze.

Nie bronie dzialan ekipy, na ktora Ty reagujesz alergicznie.
Bronie tolerancji i pragmatycznego myslenia.
Jezeli twierdzisz, ze PiS unicestwil TK, to masz racje.
Jezeli twierdzisz, ze PiS niszczy sadownictwo, to uwazam, ze sie mylisz.
Jezeli twierdzisz, ze ustawa aborcyjna rzuca Polske w otchlan przeszlosci, to masz racje.
Jezeli uwazasz, ze Maciarewicz jest idiota i rozwala armie, to sadze, ze sie mylisz.
Na marginesie... idiota to nie obraza, lecz diagnoza.
Tak moglbym w nieskonczonosc,ale nie w tym lezy istota sprawy.

Nie mozna, na falii demagogii i brukowej populistyki wrzucac wszystko i wszystkich do jednego wora.
Publika oczywiscie kupuje kazde przedstawienie... byle sie dzialo.
Jak sam zauwazyles, nie wszyscy sa fanami Dody i maja prawo miec wlasny swiatopoglad.
A jezeli juz go maja, to maja rowniez prawo go prezentowac.
Na tym polega tolerancja, ale rowniez i demokracja, w ktorej obronie tak czynnie sie udzielasz.
...jezeli sie smieje, to jedynie dlatego, ze jutro moge nie miec zebow Big Grin
24-08-2017, 00:22

iberte, kiedyś o tym pisałem i zostałem wyklęty od czci i wiary! Jestem wrogiem demokracji w obecnym kształcie.
Jestem zwolennikiem parytetu głosów- im wyższe wykształcenie, im wyższa odpowiedzialność społeczna tym więcej głosów powinno przysługiwać. Lauret nagrody Nobla ma tę samą siłę wyborczą, co menel.
Nasz problem polega na tym, że mamy więcej meneli jak noblistów.
Przedsiębiorca zatrudniający 599 osób i łamiący sobie głowę nad tym co zrobić, by tych 599 u niego zatrudnionych osób otrzymywało co miesiąc godziwe wynagrodzenie, ma tę samą siłę wyborczą jak portier, którego zatrudnia.
Czy ten portier jest wstanie poprowadzić tę firmę, by te 599 osób zachowały swoją pracę i dochody?
NIE!
Dlaczego więc portier ma tyle samo do powiedzenia co szef firmy?
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Jamaica
24-08-2017, 00:42

Gdyby mialoby byc tak jak piszesz, to kto mialby wybrac prezydenta w Angolii?
Demokracja polega na tym, ze trzeba pozwolic sie wygadac i rzadzic w miedzyczasie.
Historia pokazuje jednak, ze to jedynie pobozne zyczenia.

Ale zostawmy ten problem innym myslicielom.

Dobranoc
24-08-2017, 00:57

iberte, gadaniem i dobrymi chęciami daleko nie zajdziesz!
Zamiast pyszczyć na uchodźców i obecnych polityków należy zmienić zasady dojścia do władzy.
Smiechu wartym jest to, że Angela zarabia ćwierć miliona rocznie, kiedy szefowie koncernów zarabiają minimum dwudziestokrotność tej sumy.
Kto z łbem na karku zdecyduje się na pójście w politykę?
NIKT!
Mamy więc sytuację, gdzie elokwentne miernoty dostają kasę za to, że potrafią ładnie paplać.
Gdyby podział głosów był inny, to wtedy wybór jak i wynagrodzenie byłyby inne.
Polityka stałaby się atrakcyjna dla ludzi z głową, a wodolejcy i Traumtaenzer nie mieliby prawa egzystecji. Taka Claudia Roth, po maturze i dwóch semestrach studiów gemanistiki i teatrologii, ( oczywiście nie mamy żadnych informacji, czy Claudii udało się zaliczyć na studiach choć jeden przedmiot, ale to nie jest ważne - jasne jest przesłanie - nie musisz mieć jakichkolwiek osiągnięć, czy kwalifikacji, bo głupi wyborca nie zwraca na to uwagi ) która przepracowała w swoim życiu dwa lata, w tym jeden rok poświęciła na zbankrutowanie zespołu rockowego nie miałaby szans na zaistnienie na politycznej scenie, a przy obecnej sytuacji jaka jest, udaje się Claudii znajdować pracę w różnych parlamentach od 28 lat.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Jamaica
24-08-2017, 01:40

Ferdydurke,
podany przez Ciebie przyklad, przeczy Twojemu twierdzeniu.
Jezeli gadaniem i dobrymi checiami daleko sie nie zajedzie, to zachodzi pytanie.... dlaczego Claudia Roth, jedzie juz tak 28 lat?
Pragne zwrocic Ci uwage, ze do polityki rzadko pchaja sie ludzie z rzetelnym wyksztalceniem gospodarczym.
W wiekszosci wypadkow, sa to nauczyciele, adwokaci lub wrecz bez wyksztalcenia.
Apanaze polityka to nie jedynie jego pensja.
Dolicz do tego rady nadzorcze, doradztwo i wydawnictwa.
Dla przykladu... ksziazka My Live, ktora napisal Bill Clinton, uratowala go od bankructwa.
Jak widzisz, poliytycy to sitwa bez konca.
24-08-2017, 09:55

Iberte
Nie przypisuj mi swojego uwielbienia do Ich Troje.
Moje gusta muzyczne orbitują bardzo dlaeko od tego rodzaju muzyki.
24-08-2017, 10:06

O Ich Troje, pierwszy raz przeczytalem na tym forum.
Opisywalas swoj zachwyt nad ich koncertem we Wroclawiu.

Trudno jest uwielbiac kogos, kogo sie nie zna
24-08-2017, 10:20

Nastepnym razem postaraj sie czytac dokładniej i zapamietac co czytałeś.
Uwielbiała ich moja córka i to z powodu jej uwielbienia byłam na ich koncercie w hali Ludowej we Wrocławiu.
Takie sa obowiazki matki by towarzyszyc dzieciom w koncertach ich idoli.

Wypowiadasz się na temat Ich Troje jak znawca. Szanuje to ze zapoznałes się z tworczoscia grupy zanim wydałeś opinię.

Na szczescie jej gust muzyczny poszedł w innym kierunku.
24-08-2017, 10:59

No ja z moijimi dziećmi na koncertach Ich Troje nie byłem, ale zaliczyłem Offspring i Green Day ;=))
25-08-2017, 00:38

Miała wtedy 7 lat.
25-08-2017, 00:41

(24-08-2017, 09:55)iberte napisał(a): Ferdydurke,
podany przez Ciebie przyklad, przeczy Twojemu twierdzeniu.
Jezeli gadaniem i dobrymi checiami daleko sie nie zajedzie, to zachodzi  pytanie.... dlaczego Claudia Roth, jedzie juz tak 28 lat?
Pragne zwrocic Ci uwage, ze do polityki rzadko pchaja sie ludzie z rzetelnym wyksztalceniem gospodarczym.
W wiekszosci wypadkow, sa to nauczyciele, adwokaci lub wrecz bez wyksztalcenia.
Apanaze polityka to nie jedynie jego  pensja.
Dolicz do tego rady nadzorcze, doradztwo i wydawnictwa.
Dla przykladu... ksziazka My Live, ktora napisal Bill Clinton, uratowala go od bankructwa.
Jak widzisz, poliytycy to sitwa bez konca.
Iberte używając sformułowania - " że gadaniem i dobrymi chęciami daleko się nie zajdzie"
miałem na myśli realne efekty działalności dla korzyści większości, a nie karierowiczostwo i korzyści jednej osoby, która zgarnia pod siebie nie oglądając się na resztę.
W tym momencie okazałeś się mistrzem łapania za słówka, a nie mistrzem łapania sensu. To na "S" i tamto na "S" ale znaczenie zupełnie odmienne. Tongue
25-08-2017, 00:48

(25-08-2017, 00:41)Majami napisał(a): Miała wtedy 7 lat.
Handy, mój komentarz nie miał podłoża złośliwości. Gdyby chciały pójść na jakąś Andre Berg, to też bym poszedł i się męczył, a tamte koncerty sprawiły mi przyjemność bo byłem wielkim fanem alternatywnego rocka. Koncert Offspring w Kolonii to była kpina 0,5 godziny grała jakaś punkowa przedgrupa, a potem Offspring odegrał swoją najnowszą płytę i po 48 minutach zakończyli koncert - nie było żadnego bisu, równie dobrze mogli by wrzucić na telebima filmik. Jeden z najbardziej rozczarowujących koncertów jakie przeżyłem w swoim życiu. Green Day był okay i dał dobry koncert z kontaktem z publicznością.
25-08-2017, 01:04

Spoko .
Mamy na koncie jeszcze parę koncertowych obciachów.Big Grin
Oststnio kiwałysmy sie przy piwku do Cat Balou...hihihihTongue
Pełen luz , nie muszę byc wysublimowana jak Iberte.

Klimat miedzy mna a corka gra znacznie wazniejsza rolę...a tu akurat wszystko w najlepszym porzadku.
I dopóki tak jest to mozemy się kiwac nawet do Heino Big Grin
25-08-2017, 01:09

(24-08-2017, 10:59)Majami napisał(a): Nastepnym razem postaraj sie czytac dokładniej i zapamietac co czytałeś.
Uwielbiała ich moja córka i to z powodu jej uwielbienia byłam na ich koncercie w hali Ludowej we Wrocławiu.
Takie sa obowiazki matki by towarzyszyc dzieciom w koncertach ich idoli.

Wypowiadasz się na temat Ich Troje jak znawca. Szanuje to ze zapoznałes się z tworczoscia grupy zanim wydałeś opinię.

Na szczescie jej gust muzyczny poszedł w innym kierunku.

Majami,
50-ka , post 7528:
".... Michala Wisniewskiego lubie..." .... i ani slowa o obowiazkach macierzynskich.
Wg mnie, mozesz byc fanem choru rybakow czarnomorskich, ale nie ma potrzeby zarzucac mi brak pamieci.
Nie mniej jednak przyznaje, ze czasami zdarza mi sie zapomniec, co jadlem wczoraj na obiad.
Oceny tworczosci tej grupy nie dokonalem.
Nie musialem .
Uprzedzil mnie Ferdydurke.

Rowniez dolaczam wyrazy szacunku...
( nie odpisuj, zapewniam, ze nie poczuje sie urazony)
25-08-2017, 10:17

Bo mmnie ani Ich Troje ani Zenek Martyniuk nie przeszkadza.
No i nie ma jak Boys I Modern Talking do flaszki. Tongue

Gdyby Shazza zyła w Ameryce , to by jezdziła limuzyna i mieszkała w Palm Springs.
A teraz ide pod prysznic w rytm mojej imienniczki Ani Dabrowskiej...
25-08-2017, 10:26

Skoro juz jestesmy przy kulturze to mam dla was perelke!

Panie Prezesie jesteśmy z Panem:

Ujada banksterów sfora,
   Ujada też postkomuna,
   Wiedzą, że przyszła ich pora
   Już nie pomoże Trybunał!

Rolnik swe pole zasieje
   Wypełnią się kobiet łona
   To wiatr odnowy już wieje
   Myśl Jego tego dokona.

Węgiel znów z głębin podniesion
   Oddano młodość dzieciakom
   Stoczniowcy pracą się cieszą
   I hańba wieczna lewakom.

Marszałek nadstawił ucha
   A Premier w bezruchu trwała
   Gdy cały naród Go słuchał
   On tam stał dumny jak skała

Idea co zmienia miliony
   Co Międzymorze uczyni;
   On, Prezes Duchem natchniony
   - Polska od Krymu do Gdyni!

Poezja, jakiej nie znacie.
Ten wiersz ukazał się na stronach internetowych tygodnika "Do Rzeczy". Był to jeden z komentarzy pod informacją o spotkaniu Jarosława Kaczyńskiego z najważniejszymi politykami partii w siedzibie PiS przy Nowogrodzkiej w Warszawie. Pod wierszem nikt się nie podpisał. I aż trudno przesądzić – czy ktoś podzielił się swoją twórczością na serio, czy może to jednak żart.

Czyżby ktoś pozazdrościł Wojciechowi Wenclowi? Poeta, który w aferze skandalu otrzymał parę miesięcy temu tytuł "Zasłużonego dla polszczyzny", niedawno trafił na listę lektur. Czym się tak zasłużył? Choćby wierszem o "Matce Boskiej Smoleńskiej". Wcześniej głośne były przypadki awansów innych poetów: Janusz Kotański, autor "Lamentu na śmierć Anny Walentynowicz", został ambasadorem Polski w Watykanie, zaś Selim Chazbijewicz, twórca "Ody do Kaczyńskiego", objął stanowisko ambasadora RP w Kazachstanie.

No i jak tu ich nie kochac!!
Matka boska smolenska. Huh No bezcenne!! Exclamation
25-08-2017, 11:55

To kraj cudów . Jedyne miejsce na swiecie gdzie Bułhakowa zdetronizował światowej sławy "jakiś wencelek "
25-08-2017, 12:07

Tom nie zna nut ale spiewa bosko.

Porownajcie z oryginalem.

https://www.youtube.com/watch?v=bK62pcXh7XU

https://www.youtube.com/watch?v=S87jWwzvwd8

Jestem zakochana w tej piosence,niestety.
25-08-2017, 19:46

Brick 
Znowu sie pokickalo Tongue

[video=dailymotion]/https://www.youtube.com/watch?v=bK62pcXh7XU[/video]
25-08-2017, 20:03

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: