Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 4.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.
Post: #1261
Witaj Unka. Zanim dogalopuje do Dinsowej na tej krowie, to z niej tez bedzie galopujaca suchota
Witold
01-08-2017, 22:59
Cytuj

Post: #1262
No i od razu mi się gęba śmieje jak widzę Wita! Bądź pochwalony wygnańco MP ;=)))
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Wit
01-08-2017, 23:00
Cytuj

Post: #1263
Akurat Ty bys zwierzatku aua zrobil..nie wierze.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Wit
01-08-2017, 23:07
Cytuj

Post: #1264
(01-08-2017, 23:00)ferdydurke napisał(a): No i od razu mi się gęba śmieje jak widzę Wita! Bądź pochwalony wygnańco MP ;=)))

Witam serdecznie. Tylko nie wygnanco... nie zdazyli mnie wygnac, bo ich uprzedzilem i sam sie pozegnalem ???

(01-08-2017, 23:07)Unka napisał(a): Akurat Ty bys zwierzatku aua zrobil..nie wierze.

No ok... krowa bedzie galopowac na mnie. Tylko musze pogadac z Dinsowa, czy zadowoli ja maly cielak...

No i Dinsowa zniknela. Pewnie poleciala juz po banki na mleko...
Witold
01-08-2017, 23:10
Cytuj

Post: #1265
Moze..zmieniajcie sie po prostu.
Chociaz raz powinno sie udac.
Big Grin
01-08-2017, 23:15
Cytuj

Post: #1266
Mogę zaakceptować galopadę na zmiany. Zalecam jednak nie zapominać o osiodłaniu się - krowa to jednak krowa.

Ps. Jestem bardzo zajęta płakaniem na filmie więc zanikam.
01-08-2017, 23:20
Cytuj

Post: #1267
Ja zatluklam juz komara , ale nie placze.
Dins juz nie placz , bo Cie glowa rozboli..wiem cos na ten temat.
Dobranoc
01-08-2017, 23:23
Cytuj

Post: #1268
(01-08-2017, 23:20)dins napisał(a): Mogę zaakceptować galopadę na zmiany. Zalecam jednak nie zapominać o osiodłaniu się - krowa to jednak krowa.

Ps. Jestem bardzo zajęta płakaniem na filmie więc zanikam.


W tym przypadku slowo "cowboy" nabierze calkiem innego znaczenia.
Witold
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • dins
01-08-2017, 23:29
Cytuj

Post: #1269
Zatem ruszaj w drogę, kowboju!
Krowa - oczyma duszy to widzę - już się uśmiecha Smile

Ja też dobranoc! Chyba, że popłaczę i przywlokę się z powrotem.
01-08-2017, 23:38
Cytuj

Post: #1270
(01-08-2017, 23:38)dins napisał(a): Zatem ruszaj w drogę, kowboju!
Krowa - oczyma duszy to widzę - już się uśmiecha Smile

Ja też dobranoc! Chyba, że popłaczę i przywlokę się z powrotem.

A coz to za wyciskacza lez ogladasz?
Witold
01-08-2017, 23:40
Cytuj

Post: #1271
Przeczytałem krowi wątek i przypomniała mi się piosenka z młodości, albo lepiej powiedziane fragment:
"... chciałoby się pokowboić, a tu trzeba krowy doić......" Pamięta ktoś całość?
01-08-2017, 23:50
Cytuj

Post: #1272
Wit, to była cała seria z okazji rocznicy PW. Głowa mnie nie rozbolała, ale wymęczyły mnie te szlochy i zasnęłam jak dziecko.

Ferdydurke, nie pamiętam, ale już to lubię! Będę sobie śpiewać, kiedy Wit w końcu przygalopuje z moją krową.

Idę wymyślić jakąś sałatkę na zimę z przerośniętych ogórków. Może ktoś zna dobry przepis?
02-08-2017, 10:53
Cytuj

Post: #1273
(02-08-2017, 10:53)dins napisał(a): Idę wymyślić jakąś sałatkę na zimę z przerośniętych ogórków. Może ktoś zna dobry przepis?

Może są i lepsze:
Koreczki

Ogórki, cebula, papryka żółta i czerwona = pokroić. Paprykę drobniej, a ogórki, tak na max 1,5 cm.
Włożyć do miski, dolać 15 szklanek wody i jedną szklankę soli. Odstawić na 3 godziny.
Przygotować zalewę:
- 3 szkl. octu
- 2 szkl. cukru
- 1 szkl. soli
- kilka ziarenek ziela angielskiego oraz gorczycy.
Zagotować i ostudzić.

Ogórki i resztę odcedzić i wkładać do słoików. Zalać zalewą po czub. Pasteryzować 10 minut.
02-08-2017, 11:10
Cytuj

Post: #1274
Dzięki, Zyta! W międzyczasie przyniosłam sobie jeszcze cukinię, bo leżała koło papryki, to co tak będzie leżała -rzekłam do siebie więc trochę zmodyfikuję przepis Smile
02-08-2017, 13:24
Cytuj

Post: #1275
(02-08-2017, 11:10)zyta napisał(a):
(02-08-2017, 10:53)dins napisał(a): Idę wymyślić jakąś sałatkę na zimę z przerośniętych ogórków. Może ktoś zna dobry przepis?

Może są i lepsze:
Koreczki

Ogórki, cebula, papryka żółta i czerwona = pokroić. Paprykę drobniej, a ogórki, tak na max 1,5 cm.
Włożyć do miski, dolać 15 szklanek wody i jedną szklankę soli. Odstawić na 3 godziny.
Przygotować zalewę:
- 3 szkl. octu
- 2 szkl. cukru
- 1 szkl. soli
- kilka ziarenek ziela angielskiego oraz gorczycy.
Zagotować i ostudzić.

Ogórki i resztę odcedzić i wkładać do słoików. Zalać zalewą po czub. Pasteryzować 10 minut.

Zyta, czy tej soli nie jest zbyt wiele? Tak się pytam, bo ja jak gotuję ziemniaki w powiedzmy 1,5 litrze wody daję jedną łyżeczkę soli, a w twoim przepisie na 3 litry wody jest cała szklanka, a potem do zalewy raptem 0,75 litra następne ca. 350 gram soli.
02-08-2017, 23:10
Cytuj

Post: #1276


03-08-2017, 21:32
Cytuj

Post: #1277
(02-08-2017, 23:10)ferdydurke napisał(a): Zyta, czy tej soli nie jest zbyt wiele? Tak się pytam, bo ja jak gotuję ziemniaki w powiedzmy 1,5 litrze wody daję jedną łyżeczkę soli, a w twoim przepisie na 3 litry wody jest cała szklanka, a potem do zalewy raptem 0,75 litra następne ca. 350 gram soli.

Gotujesz ziemniaki na zimę? Dobre! Big Grin
03-08-2017, 21:37
Cytuj

Post: #1278
(03-08-2017, 21:37)zyta napisał(a): Gotujesz ziemniaki na zimę? Dobre! Big Grin
Ziemniaków na zimę nie gotuję, ale kisiłem kiedyś ogórki i kapustę i tyle soli nie zużywałem.
Na ogórki daję 1,5 łyżki soli na litr wody i są doskonałe. Sól jest kamienna nie jodowana. 0,5 kg soli to ja do 25 kg kapusty zużyłem, a Ty do powiedzmy 5 kg przetworów 0,7 kg soli potrzebujesz. Huh  

(03-08-2017, 21:32)Majami napisał(a):

Stary chłop jestem, ale muszę się przyznać, że łza mi się w oku zakręciła, jak to zobaczyłem!
03-08-2017, 22:59
Cytuj

Post: #1279
Ja stara krowa jestem , ale i mnie się zakręciła.
04-08-2017, 00:47
Cytuj

Post: #1280
Byliście też? Pamiętam jeszcze nawet ten w Szczecinie Dąbiu. Niesamowita impreza.
W przyszłym roku jak dożyję, to pojadę znów.
04-08-2017, 23:04
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości