Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dominikanin ojciec Paweł Grużyński
Nie złośc się bo ci zmarszczki wylizom Wink
08-06-2017, 23:35

Nie zloszcze sie... Smile
Jestes w stanie wrocic do tematu?

Skoro zlozylas swoj drogocenny autogram,to musisz byc przekonana o sukcesie.
08-06-2017, 23:46

Jakim sukcesie ?
Problem maja ci co sektę z Torunia wspierają. Ja do nich nie należę., Ja koscioła nie finansuje , wyznaje zasadę że klecha ma zdrowe rece i nogi ,moze iśc do roboty i zarobic na siebie. Centa nie dołoże ,
Mam w nosie cały KK , on sie unicestwia sam bez niczyjej pomocy.
Podpisałam bo tak chciałam i wszystko.

Ja juz wyrosłam z tego by się wszystkim ze wszystkiego tłumaczyć

A teraz sorki bo mam do poogladania domki nad jeziorami .
Dobranoc robaczku Smile
08-06-2017, 23:57

Dobranoc Pszczolko.

A jak wstaniesz to doczytaj.
Nie wczesniej,abys koszmarow nie miala
Kazdy ksiadz w Twoim miescie,jest finansowany z kasy Twojego Landu(urzednik panstwowy)
Finansujesz kosciol i on sie bardzo z tego powodu cieszy Big Grin
09-06-2017, 00:09

Czytałam , ale spie spokojnie.
Land niech sobie robi co chce . Ja podatku na kosciół tu nie płacę , generalnie staram sie go wogóle nie płacić .
Śpie tak samo dobrze jak mój steuerberater Big Grin
09-06-2017, 00:26

Dlaczego podgladasz?
Spac mialas.
Twoj Steuerberater wyjasni Ci szczegoly.
Pensja osob ktore w Twoim miescie dbaja o wartosci religijne,oplacana jest z Twojego podatku od wynagrodzenia.
Nie zniechecaj sie jednak.
Praca sama w sobie dowartosciowuje Big Grin
Dobranoc Smile
09-06-2017, 00:33

No to sobie nie pobiesiaduja klechy Big Grin
Miałam inne priorytety i je sobie wliczyłam w rozliczenie Big Grin

Powalony...tfu ...Pochwalony miało być Big Grin
09-06-2017, 07:59

Wbrew oczekiwaniom,pesymistow,petycja cieszy sie wielkim poparciem wsrod Polakow.Jak bardzo jest wazna,widac to w prasie.Polecam znakomity artykul,na Portalu "Na temat",gdzie mam przyjemnosc sie udzielac juz od 3 lat.Osadzcie sami.
Warto o tym podyskutowac bez osobistych agitacji.

http://natemat.pl/209959,ta-petycja-pokazuje-ze-polacy-maja-dosc-rydzyka-bp-pieronek-sadze-ze-papiez-nie-zostawi-jej-bez-odzewu
09-06-2017, 09:50

(08-06-2017, 02:20)iberte napisał(a): Iberte nic nie twierdzi.
Zwrocilem sie jedynie z pytaniem,sadzac,ze autor tematu zna postac ktora prezentuje.
Mnie bardziej interesuje skad tak diametralna zmiana w nastawieniu Ferdydurke w stosunku do kleru,ze az nam sztandarowe postacie "cwanego" Lisa przedstawia Tongue

Dominikanin.Domini canen....psy panskie...u Lisa
Politycy prawia kazania,a ksieza gledza o polityce.

I coz jest tak fascynujacego w tym wywiadzie?
Ano ksiadz u papugi nadaje na Kaczora Tongue

Ferdyrurke....prosze,bardzo prosze,napisz cos z czym mozna pracowac Sad

iberte, oczy przecieram, bo nie chcę uwierzyć, że to Ty wyprodukowałeś ten tekst! Huh

Napisałem wyraźnie, że ojca dominikanina widziałem u Lisa po raz pierwszy w życiu, a ty tu piszesz o jakiś "Change of Wind" i o cwaności Lisa. 
Nie ma żadnej zmiany chorągiewki! Lis mnie denerwuje swoją metodą prowadzenia wywiadów, ale nie mogę mu zarzucić kłamstwa i przekręcania faktów. Polskie dziennikarstwo jest na bardzo miernym poziomie, ale Lis i tak jest tym jednookim wśród ślepców. 
Iberte, Paweł Grużyński przypomiał mi mojego księdza z religii - do 11 klasy chodziłem do piwnicznej izby w kościele, dobrowolnie i bez sprawdzania obecności. On ma ludzkie, nomalne zachowanie i ludzkie spojrzenie na życie, tak jak obecny papież Franciszek. Wojtyła i jego poprzednicy z wyjątkiem JP I , to byli nadmuchani hierrarchowie kościelni, którzy swe owieczki mieli głęboko gdzieś. Te zachowanie JP2 przejął polski kler, bo on był ich idolem. Ojciec Paweł jest absolutnym przeciwieństwem, tego kościoła, dlatego jest sympatyczny i ludzki.

(08-06-2017, 23:31)iberte napisał(a):
(08-06-2017, 23:07)Majami napisał(a): Ten jęzor ci sie wymyka przez tę usunietą ósemkę ? Big Grin

Nie przeginaj Majami Angry
Moja tolerancja jest bardzo elastyczna,ale prezerwatywy te pekaja Tongue
Samo podnoszenie reki na zbiorce, tresci nie wzbogaca.

To nie Papiez dal Rydzykowi koncesje radiowo-telewizyjna i nie on udzielil mu dyspensy na prowadzenie placowki szkolnictwa wyzszego.Nie on wprowadzil go do spolek oraz polskiej polityki.
Nie on pozwalal mu robic kase za granica PL bez opodatkowania.
Na to zezwolil mu rzad Rzeczpospolitej Polskiej.
Co ciekawe,nie byl to rzad pisowski.

Reakcja Watykanu bedzie tak jak juz byla, bo inna byc nie moze..
"...nie mozna zabronic zadnemu obywatelowi,nawet duchownemu,posiadania opini politycznych badz prowadzenia dzialalnosci,ktore wysoce pobieznie niesprawiedliwie i sprzeczne z interesami spoleczenstwa okresla sie jako biznesowa".
"...uciazliwa sprawe Radia Maryja z pelna uwaga i stanowczoscia powinni sie zajac sie biskupi i prowincjal redemptorystow"

No i teraz wytlumacz ,prosze,dlaczego Papiez razem ze wszystkimi swoim nuncjuszami,ma zmienic stanowisko Watykanu?
Coz takiego sie wydarzylo.ze Rydzyk ma otrzymac suspende?
Poza oczywiscie,wielkim wydarzeniem,jakim jest Wasza petycja Tongue
Iberte, zastanowił Cię kiedykolwiek FAKT, że rydzykowe radio Maryja nie należy do RODZINY RADIA MARIA, które nadaje na czterech kontynentach?
10-06-2017, 01:50

Ferdyrurke,
ale ty tu robisz wklejki,ze trudno sie polapac.

T.Lis powiedzial kiedys o sobie..." jestem zbyt inteligentny,aby ogladac telewizje".
A ty sprzedajesz nam TV z Lisem.

Co z tego ,ze ksiezulek jest sympatyczny i ludzki?
Ty tez jestes,ale do Lisa nie pojdziesz.
Miliony ludzi jest ludzkich i sympatycznych.
Mamy ich wszystkich ogladac?
Dlaczego nie pokazesz sympatycznej i ludzkiej zakonnicy bez Lisa?

Tobie chodzilo jedynie o to,ze teraz juz nawet kler wali PiS po lbie.
Musze cie rozczarowac.
Ojczulek mnie zanudzil.
To okaleczenie ciala,jakim bylo wyluchanie tego blablabla,zrobilem jedynie dla ciebie Smile Smile
10-06-2017, 02:22

(10-06-2017, 02:22)iberte napisał(a): Ferdyrurke,
ale ty tu robisz wklejki,ze trudno sie polapac.

T.Lis powiedzial kiedys o sobie..." jestem zbyt inteligentny,aby ogladac telewizje".
A ty sprzedajesz nam TV z Lisem.

Co z tego ,ze ksiezulek jest sympatyczny i ludzki?
Ty tez jestes,ale do Lisa nie pojdziesz.
Miliony ludzi jest ludzkich i sympatycznych.
Mamy ich wszystkich ogladac?
Dlaczego nie pokazesz sympatycznej i ludzkiej zakonnicy bez Lisa?

Tobie chodzilo jedynie o to,ze teraz juz nawet kler wali PiS po lbie.
Musze cie rozczarowac.
Ojczulek mnie zanudzil.
To okaleczenie ciala,jakim bylo wyluchanie tego blablabla,zrobilem jedynie dla ciebie Smile  Smile

Iberte! Jakie wklejki? Odpowiadam pod wpisem - wszak nie było mnie tu trzy dni, więc trudno mówić o płynności rozmowy, więc cytuję to do czego się odnoszę!
Iberte, myślę że doskonale wiesz co Lis miał na myśli mówiąc te słowa. Równie dobrze mógłby powiedzieć, "że jest zbyt inteligentny by kupować obecne gazety" To są pewne przenośnie, których nie należy interpretować dosłownie. Normalnie wpisałbym tu złośliwość, ale Cię lubię  Tongue 

Zauważ, że on "wali" nie tylko w pisuar, tylko w obecny mentalny stan Polaków. Zachęcam serdecznie do przesłuchania jego kazań, na jego portalu - ja wysłuchałem dwóch i na tym się nie skończy.

Tak na marginesie - zastanowiłeś się nad moim ostatnim pytaniem dotyczącym Rodziny Radia Maria i tuby propagandowej pisuaru? Tongue
10-06-2017, 02:50

Ferdydurke,
nigdy nie zastanawialem sie dlaczego Marya nie nalezy do Maria.
Sadze, ze powod jest taki sam, dla ktorego Radio ZET, nie nalezy do BBC.
Jestem jednak przekonany, ze Twoja zyczliwosc, pozwolic mi opuscic otchlan niewiedzy.

Nie ma potrzeby, abys mnie zachecal do ogladania lisowskiej bufonady.
Czlowiek ktory cholubil Jaruzelskiego, ma tysiac powodow, aby miec alergie na Kaczynskiego.
Postkomunisci stworzyli jego kariere.
Prawicowcy ja skasowali.
To jest jedyny powod, dla ktorego napina sie na PiS,.... jak dupa pawiana.
10-06-2017, 10:18

Nie wiem czy mówimy o tym samym Lisie , ale ja jakos nie zauważyłam jakiejs głębokiej zmiany jego nastawienia do glupoty partii politycznych po zmianie u steru władzy.

Zreszta jak komus Lis i jego dziennikarstwo nie pasuje , to sa jeszcze Pospieszalscy i inni do wyboru.
Na szczescie pilot od telewizora ma całe mnóstwo przycisków. Dla jednego RTL , a dla innych ARTE.
Tak samo wśród polskich stacji.
10-06-2017, 11:18

Lis jest zdecydowanym fanem PO i wyraznie pokazuje Pisowcom,ze ich nie akceptuje i ma racje.Za PO stoi cala polska inteligencja i ludzie kultury.Za pisem pozostali czyli brac robocza i ludzie z wyksztalceniem podstawowym niepelnym.
Czlowiek logicznie myslacy o zdrowych nerwach i swiatopogladzie,widzi na czym polega fenomen Kaczynskiego.
Fanatyk,ktory w swojej polityce kieruje sie emocjami .Zawistny,msciwy,zakompleksiony i bez skrupulow.Wie dobrze jak funkcjonuje prosty czlowiek i czym mozna sobie jego pozyskac.Czy mozna sie dziwic,ze Lis tepi glupote i chuliganstwo polityczne?
10-06-2017, 11:54

Majami,
chcesz prowadzic dialog?
To trzymaj sie tematu .
To nie Hotline bei Media Markt , gdzie ucza obslugiwac Tv.

Nie moglas zauwazyc glebokich zmian w lisowskiej bufonadzie , poniewaz jej nigdy nie bylo.
Swoja kariere zaczal w Sztandarze Mlodych, gdzie naczelnym byl Kwasniewski.
Praktyki studenckie odbywal w uczelni Karola Marksa.
Po sejmie biegal w czerwonym krawacie.... etc.
To wszystko oczywiscie nie znajdziesz w Wiki , bo przypadkowo o tym zapomniano.
Jezeli przyjac za wiarygodne twierdzenie, ze Lis jest wychowankiem PO, to nasuwa sie bardzo nieprzyjemne przypuszczenie, ze PO jest dzieckiem PZPR.
Ale ja sie na tym wszystkim nie znam i zapewne cos pokrecilem.
10-06-2017, 18:13

Mnie to nie przeszkadza . Taka była rzeczywistosc że kazdy gdzies tam należał , lub o cos się otarł.
Ciaganie takiego ogona to nie moja bajka.
Problemem polaków jest notoryczne rozgrzebywanie przeszłosci z równoczesną nieumiejetnoscia patrzenia w przyszłośc.

" Przebaczamy i prosimy o przebaczenie " ...ktos cos słyszał , ale nic nie zrozumiał.
Jakie to małe , takie polskie , takie polsko-katolskie.
10-06-2017, 18:23

I tak wiecznie bedziemy jechac w te rejtany , barykady , II wojnę swiatową, rozdzierac te szaty ...myślałby kto że wszyscy wisieli na tej bramie w stoczni ( gdyby nie inni robotnicy w innych miastach , to cały ten stoczniowy zryw by sie najzwyczajniej nie udał )...
Młodzi i nie tylko oni w Polsce chca zyc patrząc w przyszłosc , a nie wiecznie celebrować te rocznice powstań , miesięcznice i inne zaprzeszłości i obsesje ...
Nie mówie by zapomnieć , bo pamiętac trzeba , ale madrze.
Zamiast budowac koscioły , trzeba budowac szkoły.
Takie rozpamietywanie kto co , z kim i kiedy już nikomu nie pomoże.
10-06-2017, 18:42

Majami,
i tu sie z Toba w pelni zgadzam ( chyba pojde do felczera)
Polska nigdy nie wyzwoli sie z konfliktow, jezeli taki Kaczynski i wszyscy jego poprzednicy , nie wyzbeda sie osobistych niecheci.
Taka szanse mieli i sprzedali na Nocnej Zmianie.
Dlatego ,sadze, ze jeszcze dlugo taki Lis i ci z mediow niezaleznych, bezrobotni nie zostana.
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • Majami, uzi80
10-06-2017, 19:04

Podobno po czterdziestce wlacza sie pamiec wsteczna.Mozg wraca do wspomniej z lat mlodosci,analizuje,celebruje i rozwaza ale podobno to przechodzi tak jak klimakterium.Jak sie okazuje nie wszystkim.Inni beda celebrowali tak do smierci,tracac czas i lata.Lis,jak wszyscy mlodzi i aktywni,chcial cos robic.Nie wszyscy mlodzi wiedzieli,ze w kraju jest cos nie tak.Mlodzienczy zapal nie jest wyrachowany.Podobno nie ma zlego,zeby na dobre nie wyszlo.Iwazam,ze Lis mimo,ze robi bledy,rozwija sie i to w dobrym kierunku i jedno jest pewne--nie ma to nic wspolnego z fanatyzmem jak u niektorych politykow.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Majami
10-06-2017, 19:04

Iberte sie ze mna zgodził O_O
Na wszelki wypadek wystawię szklanki do rudej i przesune bliżej lód.Big Grin
10-06-2017, 19:07

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: