Majami
Użytkownik
Pora na dobranoc bo juz księzyc swieci , dzieci lubią misie , misie lubią dzieci ...nananana
Piszcie prosto bo MP czyta nawet nasze wypociny kulinarne 
Dwa stare pryki i Basia kopiują . Potem Basia się wymaże czekoladą ...upsss , oby się nie pogmerała po pupci , bo będzie nieciekawie wyglądało  No ale czego się nie robi dla mentora
•
ferdydurke
Użytkownik
(20-05-2017, 12:10)Marcepan napisał(a): Mordownia? . Bardziej pasuje Żulernia .
Marcepanie, nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz! Nikt z nas nie jest przestępcą, ani chuliganem.
Naszym celem nie jest burzenie, czy niszczenie. Chcemy wyrażać jasno swoje poglądy - czasem przy użyciu dobitnych słów powszechnie uważanych za obraźliwe. Jeśli komuś napiszę, że jest idiotą, bo .............tu dowód jego bezmyślności, to nie znaczy, że go obraziłem. Ja napisałem bez owijania w bawełnę to co o nim myślę. Pamiętajmy, że Dostojewski napisał książkę pod tytułem "Idiota", która została przetłumaczona na prawie wszystkie języki świata, więc nie wykluczajmy z naszego języka pewnych słów, bo one należą do naszej kultury.
•
ferdydurke
Użytkownik
(20-05-2017, 10:19)fabek napisał(a): Witam.
Temat jak najbardziej będzie monitorowany.
"4. Wyrażanie opini o innych userach tego forum, którzy nie są na tym wątku aktywni jest zabronione i podlega karze - zbanowania!"
Jeśli temat będzie monitorowany tylko pod tym kątem, to ja jestem kontent
•
Krewetka
Użytkownik
Nie podoba mnie siem bardzo tytuł ten!
Packą to można po głowie, a kuflem to w ŁEB!
Czy ktoś zareaguje na to rażące niedopełnienie (OMG, już w tytule!!!) zapowiadanego stylu wolnej amerykanki i przyszłościowych jatek, które jakoby mają się tu rozgrywać?
#$&@#&%#
P.S. Ja bym sobie powalczyła w kiślu - takie mam marzenie.
Dzień dobry
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
•
ferdydurke
Użytkownik
(27-05-2017, 17:12)Krewetka napisał(a): Nie podoba mnie siem bardzo tytuł ten!
Packą to można po głowie, a kuflem to w ŁEB!
Czy ktoś zareaguje na to rażące niedopełnienie (OMG, już w tytule!!!) zapowiadanego stylu wolnej amerykanki i przyszłościowych jatek, które jakoby mają się tu rozgrywać?
#$&@#&%#
P.S. Ja bym sobie powalczyła w kiślu - takie mam marzenie.
Dzień dobry
Masz racje - w Łeb, byłoby lepsze!
Daj swoje zdjęcia, zobaczę, czy się opłaca tyle kiślu przygotować ;=))
•
Krewetka
Użytkownik
Aaaaahahahaha, paczaj jak Ci już je przesyłam.
Pacz jak lecom!
XD
Przygotuj, a się przekonasz
Tylko uprzedź przed walką, to potrenuję troszkę
Ty mi lepiej zawodniczki godnej szukaj.
Z Majami powalczyła bym, ale zakumplowane jesteśmy.
Ja bym chciała taki wątek rzucić, że "facet to świnia".
:]
Nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Mark Twain
•
ferdydurke
Użytkownik
(27-05-2017, 18:57)Krewetka napisał(a):
Ja bym chciała taki wątek rzucić, że "facet to świnia".
:]
Krewetko, mylisz się! Facet to esteta, który nie ma zamiaru oglądać obleśnego ciała w kisielu, natomiast jędrne, estetyczne ciała chętnie by w kisielu pooglądał.
•
Krewetka
Użytkownik
Aaaaahahahaha 
Czy ja się mylę... Ja tylko zapodałam wątek do dyskusji.
Opinię tę często się słyszy, nawet w piosenkach.
Pamiętaj, że kanony urody ulegały zmianom.
Weźmy takie gracje Rubensa. Haha!
Wyobraź sobie je w kisielu!
Te od Rafaela jakby "zgrabniejsze". Powiedzmy.
... Albo weźmy Trzy Gracje Grycana...
No cóż, Panie esteto, pozostaje życzyć sobie, aby panie też miały na czym oko zawiesić.
Ja na przykład też jestem wzrokowcem i to bardzo. Też potrafię docenić piękno i zgrabne, muskularne ciało męskie. Mam taki gust starogrecki.
P. S. Przypomniała mi się pewna pani, Wenus z Willendorfu. Taka zapomniana, chociaż swojego czasu pożądanym ideałem kobiety była.
Życzę Tobie, żeby zagościła w Twoich snach erotycznych, na przykład w takiej jelly fight!
Ja się zgłosiłam, jakby co, a Wy panowie szykujcie zawodników do oil wrestling, hehe. Tylko ładne, opalone mają być te towary.
Mark Twain
•
ferdydurke
Użytkownik
•
fabek
Nie podoba mi się całość.
Usunięty.
•
ferdydurke
Użytkownik
(10-06-2017, 11:23)fabek napisał(a): Nie podoba mi się całość.
Usunięty.
Fabek, w Kassel otwarto dzisiaj Documenta - jedną z największych atrakcji jest Parteon z książek zakazanych na całym świecie.
Wiesz jak wyglądała cenzura w PRL? Dostawałeś skorrygowany tekst, lub odrzucenie, a pod spodem był numer cenzora.
Na tym polega luksus starych demokracji, że zezwalają na publikację tekstów, które się nie podobają.
Jak widać my Polacy jeszcze do tego nie dorośliśmy i żyjemy z garbem PRL-u.
•
egle
Użytkownik
jej, nawet w mordowni tak spokojnie i cukierkowo  , po co w łeb, skoro można po łapkach? a że sie nie boję, to wchodzę...
•
ferdydurke
Użytkownik
egle, starych klamotów wykopywać nie będziemy, bo demencja mnie dopadła i już nie pamiętam o co poszło, ale pamiętam, że było ostro. ;=))
•
egle
Użytkownik
(15-06-2017, 23:36)ferdydurke napisał(a): egle, starych klamotów wykopywać nie będziemy, bo demencja mnie dopadła i już nie pamiętam o co poszło, ale pamiętam, że było ostro. ;=))
cukierkowo nie było, to fakt, ale żeby ostro? raz, jak zmieniłeś nicka i mnie od strony katolickich świąt zaatakowałeś, poza tym z szacunkiem do starszych... zwłaszcza kiedy kufel w łapie
ps. mam ostatnio taki bojowy lekko nastrój, więc jak Cię demencja odpadnie, to wciąż tu siedzę ;P
•
ferdydurke
Użytkownik
egle, nigdy nie zmieniałem nicka dobrowolnie, to publika życzyła sobie, bym zmienił nick ;=))))))))))
(15-06-2017, 23:41)egle napisał(a): ps. mam ostatnio taki bojowy lekko nastrój, więc jak Cię demencja odpadnie, to wciąż tu siedzę ;P
Jak masz ochotę na małe zapasy w kisielu, to podrzuć jakiś kontrowersyjny temacik i już się ślizgamy w kisielu.
•
egle
Użytkownik
(15-06-2017, 23:50)ferdydurke napisał(a): egle, nigdy nie zmieniałem nicka dobrowolnie, to publika życzyła sobie, bym zmienił nick ;=))))))))))
ale dobrowolnie kłapałeś ozorem, czasem mniej miło
•
ferdydurke
Użytkownik
Takie małe rozpalenie emocji dobrze by temu forum zrobiło, bo ile można pisać o pogodzie i zakupach, czy też poraz 20- ty rozwiązywać tę samą zagadkę. ;=))
(15-06-2017, 23:54)egle napisał(a): (15-06-2017, 23:50)ferdydurke napisał(a): egle, nigdy nie zmieniałem nicka dobrowolnie, to publika życzyła sobie, bym zmienił nick ;=))))))))))
I sprawiało mi to przyjemność
•
egle
Użytkownik
(15-06-2017, 23:57)ferdydurke napisał(a): Takie małe rozpalenie emocji dobrze by temu forum zrobiło, bo ile można pisać o pogodzie i zakupach, czy też poraz 20- ty rozwiązywać tę samą zagadkę. ;=))
(15-06-2017, 23:54)egle napisał(a): (15-06-2017, 23:50)ferdydurke napisał(a): egle, nigdy nie zmieniałem nicka dobrowolnie, to publika życzyła sobie, bym zmienił nick ;=))))))))))
I sprawiało mi to przyjemność 
e tam, Tobie by zrobiło przyjemność, a forum się trzyma, nawet jeśli jedna zagadkę się rozwązuje setny raz. to tak jakbyś przysiadł się do czterech znudzonych życiem emerytek i próbował je namówić na skok ze spadochronem. Fakt, ze przeżycia gwarantowane, ale skoro one się lepiej bawią przy całodziennym narzekaniu?
bo liczy sie podobnież efekt
(15-06-2017, 23:50)ferdydurke napisał(a): egle, nigdy nie zmieniałem nicka dobrowolnie, to publika życzyła sobie, bym zmienił nick ;=))))))))))
(15-06-2017, 23:41)egle napisał(a): ps. mam ostatnio taki bojowy lekko nastrój, więc jak Cię demencja odpadnie, to wciąż tu siedzę ;P
Jak masz ochotę na małe zapasy w kisielu, to podrzuć jakiś kontrowersyjny temacik i już się ślizgamy w kisielu. 
hmmm, kontrowersyjny mówisz?
ostatnio rozbiłam się o temat dwóch homoseksualistów wychowujących dzieci...
ale z racji późnej godziny możey debatować nad przewagą wody nad owocami w soku owocowym albo skrobii w samym kisielu
Twoich propozycji nie widzę
•
ferdydurke
Użytkownik
Nie widzę problemu w tym, gdy dwóch osobników homoseksualnych wychowuje dziecko, bo przypuszczam, że to dziecko otrzyma w swojej rodzinie więcej miłości niż dziecko wychowane w absolutnie normalnej rodzinie heteroseksualnej ( bez ironii i bez podtekstów ) . Dlaczego tak sądzę? Myślę, że oni zdają sobie sprawę z tego, że są pod specjalnym nadzorem i będą bardziej papiescy niż papież, co napewno odbije się korzystnie dla dziecka.
•
egle
Użytkownik
(16-06-2017, 00:19)ferdydurke napisał(a): Nie widzę problemu w tym, gdy dwóch osobników homoseksualnych wychowuje dziecko, bo przypuszczam, że to dziecko otrzyma w swojej rodzinie więcej miłości niż dziecko wychowane w absolutnie normalnej rodzinie heteroseksualnej ( bez ironii i bez podtekstów ) . Dlaczego tak sądzę? Myślę, że oni zdają sobie sprawę z tego, że są pod specjalnym nadzorem i będą bardziej papiescy niż papież, co napewno odbije się korzystnie dla dziecka.
kontrowersyjnosc tego tematu polega na takiej pustce, w miejscu, gdzie powinna pasc klarowna odpowiedz. Teoretycznie, moglabym przyznac Ci racje, praktycznie czuje jednak spore opory. co do tej milosci i tego nadzoru, to roznie to jest podobniez pod latarnia najciemniej. Rodziny zastepcze tez sa niby pod nadzore, a cuda sie tam dzieja...
inna sprawa, ze tacy ludzie chca wiecej dac, wiec faktycznie moze byc, ze chcac udowodnic chocby, iz potrafia stworzyc dom, moga sie bardziej starac. Jednak starac, a tworzyc, to duza roznica...
dla mnie jednak problem powstaje zupelnie gdzie indziej. a mianowicie w spoleczenstwie, ktore wciaz, mimo szerzacej sie tolerancji, wciaz jednak roznie podchodzi dotego temau. Dzieci natomiast sa bezwzgledne i jeden do jednego przenosza nastroje z domu na podworku, do szkoly czy przedszkola. Jakkolwiek wielka milosc panowalaby w domu, to odtracenie w srodowisku szkolnym czy wsrod znajomych mogloby miec powazne konsekwencje.
i oczywiscie nie chce dreptac po zascianku, ale mimo wszystko, to jednak jest tak, ze to troche wbrew tej naturze...
•
|