Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pies moich marzen...
Ja kupilam w Polsce srebrnego pudla.Do roku sa czarne.Wlasciciel akurat przyjechal z Niemiec z wystawy psow.Oczywiscie z medalami i zaplacilam za niego 1 pensje miesieczna przecietnego Polaka.Przy pierwszej wizycie u weterynarza,okazalo sie,ze moj Puciek ma tylko jedno jajko i jako rasowiec jest zdyskwalifikowany. Nawet nie moglam go zapisac do psiego zwiazku.Musisz pojsc z kims kto sie zna na psach bo moga cie oszukac jak zobacza,zes nie kumaty:-)
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • fabek, helen***
10-02-2017, 16:37

Fabek jak jesteś zainteresowany kupnem tej rasy mogę skontaktować Cie z kobieta ,która ma ta rasę.
Odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania.

Powie Ci na co są narażone i jak o nie dbać.

Jej sunia to typowy kanapowiec.Smile

Ps.
Planujesz hodowlę,ze chcesz z papierami?
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • helen***
10-02-2017, 17:55

(10-02-2017, 18:31)helen*** napisał(a): Diego co chodzi o psie charakterki , to masz racje, moja corka ma dwa pieski, lubie obserwowac je,jest to interesujace, kazdy z nich ma inny charakterek, Rocky jest opekunem rodziny, Moly , to taka kokietka, widac , to wyraznie jej zachowanie na spacerze, gdy ujrzy jakiegos boy-sa Big Grin, jest mieszancem , ma cos z mysliwskich psow, czesto napada na male zajaczki Sad
Rokcy cos w tym kierunku psow, ktore pilnuja owieczki, gdy sa goscie u nich w domu Rocky jest niespokojny, obserwuje wszystkich, poci sie, jest nerwowy, nie raz szkoda mi jegoSad

O szkole dla psow slyszalam , o hotelach , fryzjerach itp..ale przedszkole dla psow , lub psie prawojazdy?

[Obrazek: 215582_150670164999389_5990130_n.jpg?oh=...e=5935B344]
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • 2diego2, Anita
10-02-2017, 18:31

Helen , ja sie z tych psich prawojazd serdecznie usmialam, ale niestety to prawda, jezeli w niemczech pierwszy raz posiadasz psa to musisz takie prawojazdy zrobic , nie we wszystkich landach jest to wymagane,np. w Berlinie nie wymagaja czegos takiego , natomiast w dolnej saksonie jest wymagany kurs dla posiadaczy pierwszych psow

przedszkole - slyszalam od mojej siostry w Polsc , jest to wiecej taki kurs dla posiadaczy pierwszego psa, jak z takim szczeniaczkiem nalezy sie obchodzic jak nauczyc go zalatwiac sie na dworzu a nie w domu ,pielegnacja odzywianie i takie tam wazne rzeczy dla pieska szczegolnie rasowego, moje corki maja mieszance z Rumuni, dlatego pisalam o szukaniu dobrego weterynarza, poniewaz sporo weterynarzy lecza methoda prob i bledow, to sie zdarzylo psu corki, ktory przyjechal z Rumuni z zapaleniem uszu i z nadwrazliwoscia na produkty zbozowe dopiero trzeci lekarz dal psu odpowiednie antybiotyki i uszka przestaly psa bolec
10-02-2017, 18:52

Widzisz Diego w DE jest popaprane z tymi przepisami , nawet Niemcy zadaja sobie to pytanie, dlaczego nie ma jednego przepisu na caly kraj?
10-02-2017, 19:00

Helen, moja corcia bedzie sie opiekowac cale ferie bolonka od sasiadow, przeslodka maskotuchna, zawsze lizala mi stopy,
nie mam pojecia, dlaczego, ale ona tak ma..
Mielismy je w swieta, to bylo trudne, byla dziwnie osowiala, potem okazalo sie, ze byla chora.
Ale, jak jej dobrze idzie, to ubaw jest na 102, tak jakby w domu bylo male, wesole dziecko ! 
Kiedys tez sobie zafunduje takiego rozrabiake..  Smile
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
  • helen***
10-02-2017, 19:02

W Niedersachesen wszystkie psy nie zaleznie od rasy , wysokosci musza bac rejestrowane ,opiekunowie musza zdac egzamin pisemny i pies jest sprawdzony ,przetestowany czy ma dobre wychowanie lub uczeszcza do psiej szkoly po ktorej otrzyma zaswiadczenie ,ze jest socjalny ,nie gona podczas spacerow kotow krolikow,ze nie jest agresywny w stosunku do ludzi doroslych dzieci i innych psow tzw psie "prawo jazdy"
  • helen***
10-02-2017, 19:07

Ja zycze wszystkim piesiom, zeby takie zyczenie spelnialo sie w 100%

[Obrazek: 16699739_1229608330462947_1367836370_n.j...e=58A0E9A6]
  • helen***
10-02-2017, 19:14

Ychna o piesku narazie musze jeszcze zapomniec, nie mam ochoty przed praca spacerowac z pociecha o 5 rano,jak pojde na rente , to zafunduje sobie taka pocieche Smile

Tutaj nie chce trolowac, zajdz do mnie i zobacz , co sobie sprawie , moze jeszcze w tym roku ? Smile
10-02-2017, 19:39

Psy liza stopy bo im soli brakuje.Moj natychmiast reagowal jak ktos do mnie przyszedl to ja mu mowilam--daj mu buzi i wtedy pieszczotom nie bylo konca.Potem lecial do szafki,gdzie byla psia czekolada i prosil sie o nagrode.Pieski sa cwane:-)
10-02-2017, 19:43

Wersje o soli tez juz slyszalam, dobra, nie trolujemy)) Helen, ja leca do Cie !  Shy
10-02-2017, 20:06

Dziękuje za wszystkie wasze wpisy i rady ale mi chodziło o to co one powinny mieć, kiedy je kupuje. Czyli np. jakieś szczepienia, książeczki itd.
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
  • ychna
10-02-2017, 22:10

Diegoa jaka dietę dostał?
10-02-2017, 22:10

Fabek a gdzie tego psiaka kupujesz?.
W Pl czy w De?.
Kupujesz psa z rodowodem a w takim przypadku za te podstawowe rzeczy odpowiada właściciel hodowli .
Na przykład kupując w Pl...otrzymasz poza metryka również ksiazeczke szczepien i odrobaczeń.

(10-02-2017, 13:35)Anita napisał(a): Co powinien posiadać?
Przede wszystkim duza kanapę w domu.Smile

Smile Smile Smile

No tak ....mopsiki to kanapowcy....ale bywaja tez bardzo uparte Smile...
Napewno  nie jest to psiak nadajacy sie do towarzystwa podczas jazdy na rowerze czy to do zabaw z piłką. ...ale jak każdy psiak...ma swój "osobisty" urok Smile.
10-02-2017, 22:27

Pies-pulpecik,napewno chetnie bedzie z panem ogladal telewizje na kanapie.

Załączone pliki Miniatury

11-02-2017, 11:56

(10-02-2017, 17:55)Anita napisał(a): Fabek jak jesteś zainteresowany kupnem tej rasy mogę skontaktować Cie z kobieta ,która ma ta rasę.
Odpowie Ci na wszystkie Twoje pytania.

Powie Ci na co są narażone i jak o nie dbać.

Jej sunia to typowy kanapowiec.Smile

Ps.
Planujesz hodowlę,ze chcesz z papierami?

Dzięki, ale trochę czytałem i jakąś wiedzę nabyłem jeśli chodzi zajmowanie się pieskiem. 

Chce dla siebie, ale chyba lepiej z rodowodem, co?

Cytat:Fabek a gdzie tego psiaka kupujesz?.

W Pl czy w De?.

W Polsce.

11-02-2017, 12:07

Fabek,jezeli w Polsce to idz do zwiazku chyba kynologicznego.Zwiazek,ktory skupia wszystkich wlascicieli,ktorzy maja rasowe psy.Hodowcy i ludzie,ktorzy jezdza na wystawy psow.Czy chcesz zalozyc hodowle,czy chcesz uzywac swojego psa jako reproduktora?To wszystko jest platne.Fakt,ze rasowy pies,daje gwarancje,ze jest zdrowy ale biorac psa np z chroniska tez mozesz zbadac czy jest zdrowy.
Ja ci zaraz dam link,gdzie mozesz dostac takiega samego pieska,za darmo,placisz tylko szczepienie i chyba odrobaczenie.
Ja ci zaraz wkleje linka i najpierw poczytaj a potem zdecydujesz czy naprawde lepszy ten rasowy.

https://www.google.de/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=hund+mops+adoptieren

http://www.mops.de/mops-in-not/
11-02-2017, 12:37

Jeżeli chcesz kupić psa z rodowodem w Pl ....to zalecam ostrożność.
W Pl działa wielu pseudo -hodowców którym zależy na "ilości" a nie na "jakości".
Teoretycznie podczas odbioru miotu powinno sie sprawdzić :uzębienie,oczy, stawy,jądra.
Teoretycznie powinna być skontrolowana cała hodowla,warunki w jakich przetrzymywana sa szczeniaki,jak sie czuje suka itp., kontrolowana jest ksiazeczka szczepien,odrobaczeń. ..potem jest tatuaz...i wydawana jest metryka .
Teoretycznie pies z metryka powinien być zdrowy !!!.
Ale sam byłem świadkiem jak podczas odbioru miotu (który odbywał sie w oddziale sekcji) szczeniaki były cały czas na kolanach właścicieli i kościec w ogóle nie został skontrolowany.
11-02-2017, 13:37

Dokładnie ostrożność tak jak napisał to Uzi.
Teraz wiele pseudo hodowli stosuje trik na chipa.(obecnie psy rasowe,z rodowodem nie muszą mieć tatuażu,wystarczy chip.Jego numer umieszczany jest we wszystkich dokumentach)

Druga sprawa, na która ja często zwracam uwagę to są warunki w jakich psy są trzymane.
Jeśli trafisz na zaniedbane kojce możesz być pewien,ze trafiłeś na pseudo.

Jeśli nie masz znajomego ,który zna się na psach umów się z jakimś wetem,który pojedzie z Toba na wizytę.
Ja jak kupowałam moja pierwsza psinę po obejrzeniu miotu robiłam jeszcze dwa niezapowiedziane naloty(przezorny zawsze ubezpieczony) Wink

Piec lat temu tez zamówiłam psa w bardzo znanej hodowli goldena,która okazała się pseudo,bo właściciel stwierdził,ze już mu nie zależny na jakości tylko na ilości.
Dbal tylko o jedna linie czystej rasy,resztę championów przeznaczył na rozplodowke..

Nieudane szczeniaki głodził,po czym zdychały by nie wyszło na jaw ,ze w hodowli jest przerób.
(3 i pol miesięczny Golden ważył niecałe 3 kg skora i kości)

Moja obecna suka jest właśnie z tych głodzonych,bo nie miałam sumienia tam jej zostawić.

Dzis już tej hodowli nie ma...i nie wstydzę się powiedzieć,ze przyłożyłam do tego rękę.
12-02-2017, 13:29

Znacie może jakieś sprawdzone i dobre hodowle w Polsce?

12-02-2017, 19:51