Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moja wojna z Avira.
Mialam 1 rok temu Avira-antyvirus Zaplacilam za rok okolo 28 e.Powiedzieli mi,ze to nic nie daje,zebym zrobila wypowiedzenie.I tak zrobilam.Od tej pory nie mam spokoju,nie dosyc,ze kilka ,x dziennie pokazuja mi sie z prawej strony,ze swoimi propozycjami,to jeszcze robia mi sabotaze-zaklocenia.Laptop nowy,4 miesiace.
Podam wam przyklady jak sobie pozwala ze mna Avira.Kopiuje cos np,z YT daje na forum a wychodzi mi zupelnie inny link.Mam notitzer,gdzie robie krotkie notatki.Chce cos napisac i nie chce mi sie zrobic ta kreska.
Jak sie zrobi cos chce wkleic to pokazuje mi sie z godzinnym opoznieniem.Zrobilam jeszcze jeden-nowy ale to samo.Jest mase takich drobnych felerkow,ktore moga wyprowadzic czlowieka z rownowagi.To sie tak odbywa,ze mam jakies zaklocenia a zaraz potem w dolnym prawym rogu pokazuje sie Avira i straszy virusami.
Czesto pokatuje mi sie,ze nie ma polaczenia z internetem a ja jestem np,na Nasze niemcy.
Albo wystakuje mi takie okienko,z wielkim wykrzyknikiem i informuje,ze strona niebezpieczna i mam ja opuscic a ja jestem na Nasze Niemcy lub innej znanej mi i bezpiecznej strony.Dzisiaj znowu problem z YT.Skopiowalam filmik,dalam na forum i na podgladzie gralo a jak kliknelam na wyslij odpowiedz,to nie chcial sie otworzyc.Niby Laptop funkcjonuje a wszystko u mnie jest rozdygotane.Wezwe informatyka do naprawy to akurat bedzie wszystko dobrze bo te wszystkie niedogodnosci,zdarzaja sie nieregularnie i o roznych porach.Uwazam,ze to jest presja ze strony Avira,zeby znowu im placic,jak taka mafia.Prosze tylko fachowcow o dobra rade.
30-01-2017, 19:16

masz racje
30-01-2017, 19:43

Witaj.Do mnie nie musisz "mowic" duzymi literami.Ja chodzilam do szkoly.
Avira mialam przez rok potem zlozylam wypowiedzenie.Nie myslisz chyba,ze Avira mnie do tego namawial.
Ja mam jeszcze Avast i AcA fee Security Scan Plus.Jak widzisz "uzbrojona" jestem po zeby.Wlaczylam obie i powiadomiono mnie,ze computer jest czysty od wirusow.
Jak zaczynasz pisac to musisz zrobic kreske i potem piszesz.To chyba jasne.
Notitzer to sa takie kartki na deskopie,na ktorych moge pisac krotkie teksty.Np.na tym co pisze teraz do ciepie klikam na notitzer i wyskakuja te kartki a ja moge sobie cos napisac i klikam a one znikaja i do nastepnego razu.
Przeczytalam uwaznie cala ta twoja inzynierie literacka i doszlam do wniosku,ze ta twoja fachowosc to nie na moje problemy i dziekuje ale nie skorzystam.
30-01-2017, 20:50

Myślę ze po przeczytaniu tego,każdy fachowiec pokiwa z politowaniem głową i ucieknie gdzie pieprz rośnie.

Oczekując rady fachowca trzeba mieć choc minimum wiedzy w temacie kochana autorko.
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • 2diego2, ychna
30-01-2017, 20:57

I jeszcze jeden problem.Jak to sie dzieje,ze mimo wlaczonej blokady na reklamy.w trakcie  mojego pisania ,wyskakuje mi reklama na caly deskop,oczywiscie gry.

Przed sekund bylam na temacie po50-ce i takie okienko mi wyskoczylo:

[img]chrome-extension://flliilndjeohchalpbbcdekjklbdgfkk/img/abs_avira_umbrella_white.svg[/img] Avira hat Sie vom Besuchen einer potenziell gefährlichen Webseite abgehalten.

Warnung! Diese Seite könnte Ihr System gefährden. Sie wurde zu Ihrem Schutz blockiert.
Es wurde festgestellt, dass es sich bei dieser Webseite um eine Malware-Webseite handelt. Malware verseucht Ihren Rechner und kann Viren, Würmer, Spyware und trojanische Pferde enthalten.Seite verlassen 
Weitere Optionen 

No i wreszcie przylapalam to-to na goracym uczynku.Co na to fachowcy??
30-01-2017, 22:41

Na to "uzbrojenie po zeby" to juz chyba nawet swiety Boze nie pomoze ! Wcale sie nie dziwie, ze Windows szaleje !!
Moze jakis maly kursik komputerowy dla seniorow?
[Obrazek: 2815-vRr0SwNXx0aaOve2-s-.png]Jeśli zainstaluję na komputerze klika programów antywirusowych, będzie on miał zwiększoną ochronę. Im więcej programów antywirusowych jest zainstalowanych na komputerze, tym bardziej jest on bezpieczny. 

Rzeczywistość

FAŁSZ

Wyjaśnienie

Wręcz przeciwnie. Im więcej programów antywirusowych jest zainstalowanych na komputerze, tym więcej problemów napotkasz jako użytkownik. A wśród nich między innymi, takie jak: spowolnienie działania komputera, konflikt zgodności pomiędzy programami, zawieszanie się urządzenia i wiele innych. 

Ta sama zasada dotyczy również zapory ogniowej i programów antyszpiegujących, zawsze należy mieć zainstalowaną tylko jedną wersję programu. Aby zapewnić optymalną ochronę komputera, wystarczy zainstalować na komputerze jeden program antywirusowy, jeden program antyszpiegujący i jedną zaporę ogniową. 

Jeśli chodzi z kolei o programy antyszpiegujące, warto zaznaczyć, że takie narzędzia, jak 

Spybot Search&Destroy lub AD-Aware nie wyróżniają się skutecznością. O wiele lepiej wypada tutaj program Malwarebytes' AntiMalware, który możesz pobrać z naszego działu Do pobrania

http://pl.ccm.net/faq/3913-ile-programow-antywirusowych-nalezy-zainstalowac-na-komputerze
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • Anita, uzi80
30-01-2017, 23:44

Ychna,ty musisz byc bardzo nieszczesliwa,ze jestes taka zlosliwa.Dlaczego kurs dla seniorow? Tylko ten jest ci znany?
Pewna wolontariuszka w domu dla bezdomnych,podala starcowi pyszna zupe, masz,jedz,powiedziala i naplula do talerza"
Tak mniej wiecej wyglada pomoc ludzi zlosliwych.Nie wiem czy z tej pomocy skorzystam,moze gdzies jeszcze lezy jakas mina?
31-01-2017, 01:05

No bo ja taki robilam, czegos mnie nauczono i jakos sobie radze..  Smile
 ale, jesli nie chcesz, to mozesz zastartowac np. z mlodzieza, wg stopnia trudnosci, np. dla zaawansowanych,
 kursow jest od groma, kazdemu wg mozliwosci ! Jeszcze nas poduczysz .. Shy   

ps. jesli ktos stara sie pomoc, to sie dziekuje; i kto tutaj jest zlosliwy?  Smile
31-01-2017, 01:19

Witam.

Ychna ma racje. Nie można instalować na kompie po kilka antywirusów. Tak jak napisane powyżej, one będą się "gryzły". Jeden zablokuje to, drugi zablokuje tamto i w końcu nic nie będzie działać. Wolałbym zostawić jakiś jeden dobry i tyle, aż taka zapora nie jest nam potrzebna. Wystarczy tylko trochę się pilnować. Nie otwierać jakiś dziwnych linków czy poczty od nieznajomych, nie ściągać z internetu nie wiadomo czego i nie serfować po dziwnych stronach. Kiedy ktoś będzie chciał się włamać do nas i tak to zrobi, czy tam będzie 10 antywirusów czy jeden "każde zabezpieczenie da się złamać".

Jeśli chodzi o reklamy to pewnie masz zainstalowany jakiś dodatek. Pełno teraz tego. Większość programów przy instalacji ma włączone opcje o instalowaniu jakiegoś dodatkowego badziewia a później nie dość, że spowalnia komputer to jeszcze wkurza strasznie. Trzeba uważnie patrzeć i czytać co wyskakuje nam podczas instalowania.

Pozdrawiam.
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • ychna
31-01-2017, 10:45

(31-01-2017, 01:05)Renia napisał(a): Ychna,ty musisz byc bardzo nieszczesliwa,ze jestes taka zlosliwa.Dlaczego kurs dla seniorow? Tylko ten jest ci znany?
Pewna wolontariuszka w domu dla bezdomnych,podala starcowi pyszna zupe, masz,jedz,powiedziala i naplula do talerza"
Tak mniej wiecej wyglada pomoc ludzi zlosliwych.Nie wiem czy z tej pomocy skorzystam,moze gdzies jeszcze lezy jakas mina?

Reniu, nie widze nic zlosliwego w wyrazie senior, my tu wszyscy jestesmy porzadnie po 50 i nie mamy z tym problemu, na kursach dla seniorow jest wszystko wykladane jak kawe na lawe wiec nie rozumiem twoich twardych slow
  • Anita
31-01-2017, 11:09

Ja sie nie znam ale to daje do  myslenia

[Obrazek: nichtsiche.jpg]
31-01-2017, 11:29

Chodzi o to, że nie mamy takich zabezpieczeń przed włamaniem na stronę jak np. banki czy inne serwisy na których podajemy nasze dane. Tutaj nikt nigdzie nie podaje swoich prywatnych danych.

[Obrazek: nn.png]
| Zarabianie w internecie |

Znajdziesz mnie na facebook'u, instagramie oraz youtubie.
31-01-2017, 11:50

Podobno najlepiej wgrac reimage.
31-01-2017, 12:03

Wczoraj jak kliknelam na podany przez Ychne link,za pare miut pokazaly mi sie ostrzezenia,a za pol godziny wysiadl mi computer.Calkiem.Na deskopie byla fotka jak zawsze ale bez jakiegos punktu,gdzie moglabym kiknac i wejsc do internetu.
Musialam poczekac do wieczora az sasiedzi przyjda i mi pomoga.Oplacalo sie te paczki brac,teraz kazdy chetnie mi pomaga.Sasiad przyszedl wymeldowal 2 antyvira (okazalo sie ,ze mam 3)cos tam jeszcze popisal i laptop znowu dziala.
Fabek,czy ty nie masz wrazenia,ze ktos ci tutaj bruzdzi? Ani na MP ani na Wielkiej emigracji takich numerow nie bylo.
Moze ktos ma w tym jakis interes,zeby takie rzeczy sie tu dzialy.Ja nic nie twierdze tylko sugeruje,zebys to wzial pod uwage i baczniej przygladal sie temu co sie tutaj dzieje.
31-01-2017, 22:48

wp_ss_20170131_0002.png (185.4 KB)

Ze strona jaka podala Ci Ychna wszystko jest w porządku..

Załączone pliki Miniatury

31-01-2017, 23:02

Anita.Czytajcie ze zrozumienie a nie naciagajcie temat na swoje kopyto. Ja bylam na tym linku i zainstalowalam to i byl napis,ze po zainstalowaniu moga nastapic trudnosci.I byly.Filmik mi sie nie wkleil i na koncu pokazalo sie okienko,ze,nie ma polaczenia z internetem.Bylo zdjecie jak z modenu wylaczony jest kabel. potem stracilam kontakt z internetem,Dzisiaj caly dzien nie mialam internetu.Na deskopie byla fotka jak zwykle ale nie bylo zadnego punktu zebym kliknela i weszla do internetu.Caly czas tylko to zdjecie.Wieczorem przyszedl sasiad zobaczyl wszystkie polaczenia i potem nacisnal na guzik,ktorym sie wlacza laptop i pokazal sie internet.Przyczyna ? Powiedzial,ze musze dluzej przetrzymac ten guzik i sie wlaczy.Wymeldowal mi antyvira i juz mam tylko 1.Te zaklocenia tutaj to nie jest normalne i fabek powinien to sprawdzic bo ja sie na tym nie znam.Te uwagi tutaj sa bardzo glupie i nie maja nic wspolego z tematem.
31-01-2017, 23:45

Nadal mi nie wytłumaczyłaś o jakich zakłóceniach mówisz.
Nie interesują mnie Twoje problemy z włączeniem laptopa tylko te od strony technicznej na NN
Gdzie zgłaszasz problem.?
[-] 3 użytkowników lubi ten post:
  • SabaYon, uzi80, ychna
31-01-2017, 23:57

Renia, jeśli chodzi o zaniki Internetu to zgadza się często zdarza się tak przy tańszych modelach modemów, które otrzymaliśmy od dostawcy Internetu  tym bardziej, jeśli sygnał Wi-Fi odbieramy z innego pomieszczenia prawie za każdym razem wystarczy reset Reutera, który najczęściej znajduje się z tyłu oraz wciśniecie przez około 5s WPA, czyli Wi-Fi Protected Access dlatego polecam zakup Repeatera na przykład od TP/LINK za jakieś 30 euro jest to tłumacząc na prosty język przedłużacz sygnału Wi-Fi dzięki czemu siła sygnału jest równa temu który znajduje obok routera jest to jedna z wielu opcji. Jeśli chodzi zaś o problem z Avirą to stanowczo usunąłbym go bez wahania dobrze było by przeskanować komputer combofixem oraz przesłaniu mi logów na PW napisałbym ci, co w trawie piszczy Tongue domyślam się że widnieje tam masa tolbarów i innych śmieci. Co do antywirusa poleciłbym ci NOD32 po pierwsze nie zjada nam ogromniej ilości pamięci RAM po drugie wykrywa także exploity a po trzecie mógłbym wysyłać ci klucze do płatnej wersji /całkowicie za darmo. Big Grin  

Na koniec te ostrzeżenia dotyczące że strona jest niebezpieczna nie należy się tym przejmować oczywiście nie w każdym przypadku, chodzi tu np. o certyfikaty bezpieczeństwa SSL, które są dość drogie dla administratorów stron.  Dodgy
4x 3.5 GHz Intel Core i7-4770K Haswell
GeForce GTX770 Phantom 4 GB GDDR5
16 GB DDR3 Speicher 1600MHz Samsung
HDD 2 TB Samsung + 1 TB SEGATE
ASUS H97M-PLUS
LG DVD-ReWriter
Netzteil COBA CS-650it 82+ ATX 2.3 650 Watt
[-] 3 użytkowników lubi ten post:
  • fabek, Renia, ychna
07-02-2017, 18:46

Zgadza sie, Repeater to dobra rzecz i dobrze sie sprawdza ! Moja corka ma slaby zasieg w swoim pokoju, ale mi to akurat pasuje i cicho siedze !  Shy Wink
  • uzi80
07-02-2017, 18:56

Czesc Amon.To milo,ze napisales tyle ciekawych rzeczy.Nim ja sie w tym wszystkim polapie to troche czasu minie.Musze upolowac sasiada,on mi to wszystko wytlumaczy.Zostawilam sobie tylko jeden antywira i narazie nie mam wiekszych problemow.Na wypadek skopiowalam sobie twoje rady i bede tam zagladac.Bardzo ci dziekuje i polecam sie na przyszlosc. Smile
07-02-2017, 20:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: