Suchas
Użytkownik
Witam, jako że nie znalazłem nic aktualnego pisze tutaj z zapytaniem jak wyglada kupno towaru w wyżej wymienionym serwisie internetowym na raty na tą chwile. Czy przy pierwszym zakupie trzeba z góry wpłacić jakiś procent od całej kwoty? Jeżeli tak to ile jeśli ktoś jest rozeznany. Co jest potrzebne by takie raty dostać i od czego zależy ich decyzja? Czy jest możliwość wcześniejszej spłaty? Ostatnim pytanie to ile trwa cała procedura i czy jest to w pełni online ? Z góry dziękuje za pomoc ?
Pozdrawiam
•
ychna
Użytkownik
Hej, dokonujac zakupu wybierasz forme platnosci jaka Ci odpowiada, w tym wypadku klikasz na Ratenzahlung, wyskakuje Ci kilka opcji z iloscia rat, wybierasz optymalna dla Ciebie.
Jezeli przejdzie, to dostaniesz plan splat poczta, jesli nie, to nie uda Ci sie dokonac zakupu przy ratalnej platnosci.
Ja do tej pory nie mialam zadnych problemow, ale tez nie robilam bardzo drogich zakupow.
Podejrzewam, ze przy wysokich rachunkach moga chciec sprawdzic Twoja kondyncje finansowa, nie pamietam tez jak to jest kiedy dokonujesz zakupu po raz pierwszy.
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
•
Diego
Zbanowany
najczesciej nie sprawdzaja tak zwanej Bonität , przy kupowaniu na raty nalezy zwrocic uwage na wysokosc oprocentowania,oprocentowanie jest bardzo wysokie
•
Suchas
Użytkownik
@ychna Górna granica to jakieś 1500 (max maxów), czy przy ewentualnym chęci sprawdzenia jakichś dochodów mini job od którego nie jest odprowadzany podatek jest wliczany ?
•
ychna
Użytkownik
Ja tego nie wiem, mozna byloby wejsc na ich stronke i ewentualnie poczytac, albo zadzwonic do servisu.
Mozesz poprostu sprobowac dokonac zakupu, przejdzie to dobrze, a, jesli nie to nie bedzie transakcji i juz.
Poprostu nie przejdziesz do koncowej opcji zakupu.

Diego, oczywiscie, ze takie zakupy sa drozsze, ale jesli ktos nie moze wylozyc gotowki, to jest dobre rozwiazanie.
•
Suchas
Użytkownik
Ok dzięki wielkie ! Pozdrawiam
1 użytkownik lubi ten post:1 użytkownik lubi ten post
• ychna
ychna
Użytkownik
Nie ma za co !

Suchas, zajrzyj prosze pod ten Link, tak mi chodzilo po glowie, ze ten temat juz byl:
http://nasze-niemcy.pl/Watek-zakupy-na-raty-w-sklepie-internetowym-otto_881
•
ychna
Użytkownik
O tym tez pisalam, pisalam tez, ze nie pamietam, bo wczesniej zawsze kupowalam per Rechnung. A chcesz na raty i nie jestes klientem, to nim zostan, kup cos na rachunek, a drugi zakup - jesli potrzebujesz juz na raty, przeciez to proste.
•