Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pogaduszki na wszystkie tematy
Zakladam ten watek dla wszystkich ,ktorzy Maja ochote na rozne tematy podyskutowac , swoje przemyslenia nad zyciem , swoje doswiadczenia opisac i wnioski jakie wyciagniete zostaly opisac

moze zaczne pierwsza, juz mi sie pare razy zdarzylo , ze myslalam iz dana osoba cos tam zlego zrobila, bylam o tym 100% przekonana a potem sie okazalo ze to wcale nie ta osoba to uczynila, bylo mi strasznie glupio ze ta osobe posadzalam, zdystansowalam sie w stosunku do niej, a najgorsze ze nie potrafilam tej osoby przeprosic , chyba do dzisiaj mam wyrzuty sumienia
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • uzi80
17-09-2016, 18:28

No, i po co i dla kogo ten temat?
Zaraz przyjdzie admin i zbananuje.
Albo kto sie tylko nie wpisze to sie zaraz obrazi, spakuje kapcie i poleci z rykiem do admina.
Bo Polak w Niemczech sie za wszystko od razu obraza.
a, admin bananuje.

Lepiej pisać o kwiatkach, mszycach i betoniarce, co ma za duzo wody.

Albo kto sie tylko nie wpisze to sie zaraz obrazi, spakuje kapcie i poleci z rykiem do admina.
a, admin bananuje.

"Witam, ładnie to ujelas diego, ciesze sie ze mnie tez jest tak tobie i zycze ci milej niedzieli, pozdrawiam."

Takie pisanie wystarczy.
  •
17-09-2016, 18:36

Fajny temat. Niech trwa.
  •
17-09-2016, 18:38

ostatnio mialam okropny Problem moralny
17-09-2016, 18:39

Mi się zdarzyło kiedyś kupić zgrzewkę piwa bezalkoholowego! W domu usiadlem otworzyłem flaszkę...pije,jedno,drugie,trzecie...brzuch pelny a czegos brak. Bylem wściekły na siebie.
  •
17-09-2016, 18:40

ja tez
a nawet dwa
17-09-2016, 18:40

Doradźcie jak zrobić fajne smazon mięsko na obiad. Konkretnie plastry karkówki. Jutro ja gotuje i kuilem karkówkę. Chciałbym może zrobić cps....innego,nowego.
17-09-2016, 18:42

poszlam po dziecko , kolezanka z klasy wyslala mnie po to dziecko do innego pokoju, zapukalam , w pokoju bylo dwoje dzieci , jedno dziecko widzac mnie , odskoczylo od tego drugiegi, a to drugie dziecko, wystraszone , odwijalo sobie sznurek z szyji, stalam jas sparalizowana , co by bylo, gdybym tego dnia nie przyszla po to dziecko? dlugo sie zastaanawialam jak mam sie zacchowac, powiedzialam kolezance z klasy o tym zajsciu, a ta mnie zapytala czy ja dziecu powiedzialam ze tak nie wolno robi, no tak dziecku z Down Syndrom mozna 100 razy mowic, nastepnego dnia poinformowalam dyyrektora szkoly o tym zajsciu , nie podaajac nazwiska kolezanki, poprosilam tylko zeby wydal ogolne zarzadzenie , ze nie wolno dzieci bez nadzoru zostawiac, i co widze , ta baba zostawia w dalszym ciagu dzieci z uposledzeniem bez nadzoru a ja mam opory jej nazwisko podac

(17-09-2016, 18:42)paragon napisał(a): Doradźcie jak zrobić fajne smazon mięsko na obiad. Konkretnie plastry karkówki. Jutro ja gotuje i kuilem karkówkę. Chciałbym może zrobić cps....innego,nowego.

paragon , poczekaj na ychne , ja bym najpierw podsmazyla dobrze z obydwu stron a potem powolutku gotowala z dodatkiem warzyw i przypraw, wychodzi z tego soczysta pieczen , ziemiaczki no i buraczki do tego

ale poczekaj lepiej na Ychne , ona jest super
17-09-2016, 18:46

Daj mi to nazwisko. Ja podam. A teraz może o karkówce??? Plisss.
17-09-2016, 18:49

przed pojsciem do pracy zawsze jem sniadanie, chleb lub bulka z marmolada, codziennie, zdarzylo mi sie ze nie dojadlam bulki , zeby pieknie umyte i w drodze do drzwi ugryzlam jeszcze kawalek bulki. wchodze do pociagu i chcialam kupic bilet u konduktora, mowie muu o co chodzi a on nic , patrzy na mnie jak na glupia, to ja znowu powtarzam co chce, w koncu wyszedl z tego oslupienia i niepewnie zaczal mi ten bilet sprzedawac, glupek pomyslalam, przyszlam do szkoly, spogladam w lusterko i skamienialam, Usta obklejone marmolada, na policzku tez podejrzane plamy marmoladowe, do dzis omijam konduktora z daleka i jak podchodzi do mnie to podaje muu bilet z zamknietymi oczami

(17-09-2016, 18:49)paragon napisał(a): Daj mi to nazwisko. Ja podam. A teraz może o karkówce??? Plisss.

nie nie podam, tylko Cholera jak sie jakiemus dziecku cos stanie , to bede nieposrednio wspolwinna

(17-09-2016, 18:49)paragon napisał(a): Daj mi to nazwisko. Ja podam. A teraz może o karkówce??? Plisss.

napierw umyj mieso, dobrze natrzej przyprawami i obsmaz ze wszystkich stron
17-09-2016, 18:55

Tak zawsze robię. Chciałem jakiś nowy przepis.
17-09-2016, 18:59

potem wez garnek ,wlej wody tak zeby mieso do polowy bylo zanurzone , dodaj selery - korzen i liscie, marchewki, no i po malutku gotuj

(17-09-2016, 18:59)paragon napisał(a): Tak zawsze robię. Chciałem jakiś nowy przepis.

nie mam zapytaj ychny
17-09-2016, 19:00

i tak sie zaraz obrazisz - to efekt tej zgrzewki
17-09-2016, 19:01

ona ma zawsze wyprobowane przepisy , ja gotuje ale bardzo slabo

(17-09-2016, 19:01)bongobongo napisał(a): i tak sie zaraz obrazisz - to efekt tej zgrzewki

i wsadzi nas wszystkich na liste ignorowanych Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin

paragon nie wpadnij na gienialny pomysl i nie szukaj przepisow w niecie, juz sie pare razy na takich przepisach przejechalm , a co by bylo gdybys golabki zrobil to mi zawsze dobrze wychodzi
17-09-2016, 19:01

Mialam nie wlaczac juz lapka dzisiaj, no ale ktos mnie wspomina i wspomina, ja to chyba wyczulam,

umyta, odsaczona i pokrojona w plastry powiedzmy nagrubosc mojego palca (mam szczuple paluszki) karkowke, ulozyc na blache, posmarowac majonezem (najlepiej polskim Winiary) i na 180 do 200 powoli piec w piekarniku, w tym czasie pokroic cebule w piekne krazki, oblozyc nimi karkowke, w miedzy czasie tez posolic i posypac pieprzem do smaku, na sam koniec oblozyc plastrami zoltego sera. Karkowka rozplywa sie w ustach.
Taka uczte sprawili mi moi goscie z Polski, a przepis rabnela kolezanka swojemu szefowi, ktory ma swoja masarnie i sklepy z wedlinami.
Smacznego!
Madry wie co mowi, glupi mowi co wie.
[-] 2 użytkowników lubi ten post:
  • , uzi80
17-09-2016, 20:22

wiedzialam ze na tobie mozna polegac

(17-09-2016, 18:36)bongobongo napisał(a): No, i po co i dla kogo ten temat?
Albo kto sie  tylko nie wpisze to sie zaraz obrazi, spakuje kapcie i poleci z rykiem do admina.
a, admin bananuje.

Albo kto sie  tylko nie wpisze to sie zaraz obrazi, spakuje kapcie i poleci z rykiem do admina.
a, admin bananuje.

"Witam, ładnie to ujelas diego, ciesze sie ze mnie tez jest tak tobie i zycze ci milej niedzieli, pozdrawiam."

Takie pisanie wystarczy.
Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
17-09-2016, 20:45

(17-09-2016, 20:22)ychna napisał(a): Mialam nie wlaczac juz lapka dzisiaj, no ale ktos mnie wspomina i wspomina, ja to chyba wyczulam,

umyta, odsaczona i pokrojona w plastry powiedzmy nagrubosc mojego palca (mam szczuple paluszki) karkowke, ulozyc na blache, posmarowac majonezem (najlepiej polskim Winiary) i na 180 do 200 powoli piec w piekarniku, w tym czasie pokroic cebule w piekne krazki, oblozyc nimi karkowke, w miedzy czasie tez posolic i posypac pieprzem do smaku, na sam koniec oblozyc plastrami zoltego sera. Karkowka rozplywa sie w ustach.
Taka uczte sprawili mi moi goscie z Polski, a przepis rabnela kolezanka swojemu szefowi, ktory ma swoja masarnie i sklepy z wedlinami.
Smacznego!

Rzekłbym "nihil novi" Smile ....z tym że zamiast majonezu stosuje musztarde Smile.
Ale fakt faktem...jak sie serek stopi to karczuś jest ekstra Big Grin
  • ychna
17-09-2016, 21:06

Uzi, z pewnoscia mozna i tak, w moim przepisie majo dba o to, aby karkowka sie nie wysuszyla nadto, musztarda tego nie zrobi, ale majo+musztarda= to jest  Idea !
  • uzi80
17-09-2016, 21:26

(17-09-2016, 21:26)ychna napisał(a): Uzi, z pewnoscia mozna i tak, w moim przepisie majo dba o to, aby karkowka sie nie wysuszyla nadto, musztarda tego nie zrobi, ale majo+musztarda= to jest  Idea !

A widzisz ...nie ma to jak nić porozumienia Smile.
Majonez faktycznie bardziej "oleisty" że tak to nazwe...natomiast musztarda jest bardziej wyrazista smakowo...
Misz-masz...to może być ten złoty środek Smile.

(17-09-2016, 21:42)uzi80 napisał(a):
(17-09-2016, 21:26)ychna napisał(a): Uzi, z pewnoscia mozna i tak, w moim przepisie majo dba o to, aby karkowka sie nie wysuszyla nadto, musztarda tego nie zrobi, ale majo+musztarda= to jest  Idea !

A widzisz ...nie ma to jak nić porozumienia Smile.
Majonez faktycznie bardziej "oleisty" że tak to nazwe...natomiast musztarda jest bardziej wyrazista smakowo...
Misz-masz...to może być ten złoty środek Smile.

A ...serek to jaki konkretnie stosujesz ?
  • ychna
17-09-2016, 21:42

Jaki polozysz, taki bedziesz jadl. Juz nie pamietam, ale zaden specjalny, w domu naczesciej mamy Edamer, bo corka lubi .. 
17-09-2016, 21:50