Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jaki dzis macie dzien?
(30-08-2016, 21:11)Diego13 napisał(a): czyli nie strzelales w ciemno

Nie. Klopot byl jednak w tym ze  szefowie obu firm sie znaja.  Musialem podjac pewne ryzyko.Najpierw sie zwolnilem  a dopiero potem poszedlem do nowej firmy  zapytac o prace, jako ze i tak sie zwolnilem  to mnie przajeto. W innym wypadku nie  udaloby sie bo  jak pisalem szefowie sie znajä i maja niepisana umowe o nie podbieraniu sobie pracownikow.
30-08-2016, 21:44

(30-08-2016, 21:33)egle napisał(a):
(30-08-2016, 21:10)uzi80 napisał(a): No z jednej strony dobrze ze szkoła wraca...a z drugiej to poranne wstawanie ...
No...wyciagniety rowerek ...to już pierwszy krok...teraz spróbuj postawić następny Tongue.

poranne wstawanie, no sa i tacy, co w wakcaje moga odespac Smile, ja do nich niestety nie naleze  i na wakacjach sasiadom bulki na sniadanie przynosilam, bo pierwsza brame otwieralam Big Grin

ale, jak widze nie jest to takie zle, bo nie ma sie potem z czego przestawiac i pobudka o szostej rano nalezy o zwyklego obrzadku przez caly rok... pogadamy za pare lat Smile

krokow postawilam nawet trzy - wyciagnalem rowerek, zrobilam wycieczke i schowalam rowerek, bo slyszalam, ze kradna w okolicy Smile

mnie sie tylek zasiedziec niestety nie zdazy Tongue

O szóstej rano to mam Błogi sen...żona na drugiej "półkuli" łoża,syn w swoim pokoju śpi,dookoła cisza ,czasami przerywana porannym świergotem ptaków...i nagle...zjawia sie...on...najpierw nieśmiało piszczy-kwiczy po czym...energicznym skokiem na łóżko ,oznajmia że już pora. ..wyjść na poranny spacer Sad.

Aż trzy kroki???!!!...daj mu troche odsapnąć Big Grin.
30-08-2016, 21:49

Witam
czasami trudne są przejścia w tej samej branży,przechodzę przez to samo co Paragon
30-08-2016, 21:52

(30-08-2016, 21:44)paragon napisał(a):

Nie. Klopot byl jednak w tym ze  szefowie obu firm sie znaja.  Musialem podjac pewne ryzyko.Najpierw sie zwolnilem  a dopiero potem poszedlem do nowej firmy  zapytac o prace, jako ze i tak sie zwolnilem  to mnie przajeto. W innym wypadku nie  udaloby sie bo  jak pisalem szefowie sie znajä i maja niepisana umowe o nie podbieraniu sobie pracownikow.

to powiem ci szczerze ze albo jestes super fachowcem albo miales szczescie bo moglo to sie calkiem inaczej skonczyc
30-08-2016, 21:56

(30-08-2016, 21:52)Litai napisał(a): Witam
czasami trudne są przejścia w tej samej branży,przechodzę przez to samo co Paragon

Wiem że trudne;mam to już za sobą.
Ale...tak sobie mniemam,że żal że sie nie spróbowało może być jeszcze trudniejszy...a już napewno dłużej rozpamiętywany.
30-08-2016, 21:57

czasami ma sie szczescie i wszystko tak sie potoczy jak sie sobie to wyobrazilo

(30-08-2016, 21:57)Diego13 napisał(a):

czasami ma sie szczescie i wszystko tak sie potoczy jak sie sobie to wyobrazilo

kto nie ryzykuje ten nie wygrywa, ja jestem tchorzem i byc moze gdybym sie odwazyla zrobic to co bym chciala , bylabym moze bardziej zadowolona i usatysfakcionowana
30-08-2016, 21:57

(30-08-2016, 21:56)Diego13 napisał(a):
(30-08-2016, 21:44)paragon napisał(a):

to powiem ci szczerze ze albo jestes super fachowcem albo miales szczescie bo moglo to sie calkiem inaczej skonczyc

Po työlu latach na niemieckim rynku pracy znam juz swoja wartosc ,ryzykowalem ale...bylem raczej pewny  ze mnie przyjma,tez  mnie juz poznali gdy bylem 3 lata temu tam oddelegowany.
30-08-2016, 22:01

to jednak jestes super fachowcem
30-08-2016, 22:03

Zaryzykowałam ,poszłam na całość,było trochę zakrętów,ale wiatr w żagle i wiśta wio!Udało się
30-08-2016, 22:03

(30-08-2016, 22:03)Diego13 napisał(a): to jednak jestes super fachowcem

Chyba tak.
Choc wiem ze to nieskromne tak mowic o sobie.
30-08-2016, 22:05

ja mowie to o tobie a ty tylko przytaknales
30-08-2016, 22:07

(29-08-2016, 22:44)egle napisał(a): A to nie  z Toba dyskusje prowadzilam o karcie wedkarskiej??

Ja wlasnie malo tej ryby jadlam, dziwnym trafem hitem morskiego sezonu kurczaki byly i osmiorniczki Big Grin

Mie tez deszcz nie przeszkadzal, moze dlatego, ze go malo, albo nawet wcale nie bylo :-)

A jakbLam w Ustroniu Morskim, to patrz, jakie okazy trafilam

Zdjecie mi nie wesz
 Tak pamietam jak o karcie wedkarskiem rozmawialismy co nie znaczy ze jestem wedkarzem Tongue

ja w tym roku w Rowy odwiedzilem ogolnie bylo supi tylko ten deszcz Confused  w Ustroniu bylem za bajtla

na kolonii Shy czasem by sie taki okaz przydal do jazdy Big Grin
Bądź twardy i czesaj się nabok ( w miarę możliwości )

[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • egle
30-08-2016, 22:14

(30-08-2016, 22:14)herbiherb napisał(a):
(29-08-2016, 22:44)egle napisał(a): A to nie  z Toba dyskusje prowadzilam o karcie wedkarskiej??

Ja wlasnie malo tej ryby jadlam, dziwnym trafem hitem morskiego sezonu kurczaki byly i osmiorniczki Big Grin

Mie tez deszcz nie przeszkadzal, moze dlatego, ze go malo, albo nawet wcale nie bylo :-)

Zdjecie mi nie wesz
 Tak pamietam jak o karcie wedkarskiem rozmawialismy co nie znaczy ze jestem wedkarzem Tongue

ja w tym roku w Rowy odwiedzilem ogolnie bylo supi tylko ten deszcz Confused  w Ustroniu bylem za bajtla

"...za bajtla"....od razu widać że ziomek Big Grin.
30-08-2016, 22:21

Zdjecie mi nie wesz

Rowy... cos mi to mowi, chyba tezgdzies kolo granicy?
No tak, mozna byc tez teoretykiem, ale to jedzac rybki, wieksza szansa, ze nadziejesz sie na niespodzianke... teraz podobniez nad polskim baltykiem norweskie mrozonki oferuje jako swieze z polowu hehe, ale jajk jest,? Bo podobniez z kolei norweski losos z hameryki jedzie Big Grin

Nooo, przydaloby sie, kup nauszniki, to zabiore Cie na przejazdzke Smile
30-08-2016, 22:23

(30-08-2016, 22:21)uzi80 napisał(a): "...za bajtla"....od razu widać że ziomek Big Grin.

no ziomal tak se myslalem ze to Ty Big Grin Big Grin

30-08-2016, 22:24

(30-08-2016, 22:03)Litai napisał(a): Zaryzykowałam ,poszłam na całość,było trochę zakrętów,ale wiatr w żagle i wiśta wio!Udało się

Witaj Litaj Smile

Jak mowil Talar wista wio, latwo powiedziec Smile
Ja zawsze sieboje tego ryzyka, ale w tymroku tez stawiam najedna karte, jak Tobie sie udalo, to moze mnie tez?? Smile

(30-08-2016, 22:24)herbiherb napisał(a):
(30-08-2016, 22:21)uzi80 napisał(a): "...za bajtla"....od razu widać że ziomek Big Grin.

Tylko o dziolszce z gor nie zapominac!!!,
30-08-2016, 22:25

(30-08-2016, 22:24)herbiherb napisał(a):

No ba Big Grin....
Ehh...szombry czwórke w plecy...z RadzionkoFemSad ...
30-08-2016, 22:26

(30-08-2016, 21:49)uzi80 napisał(a):
(30-08-2016, 21:33)egle napisał(a):
(30-08-2016, 21:10)uzi80 napisał(a): No z jednej strony dobrze ze szkoła wraca...a z drugiej to poranne wstawanie ...
No...wyciagniety rowerek ...to już pierwszy krok...teraz spróbuj postawić następny Tongue.

poranne wstawanie, no sa i tacy, co w wakcaje moga odespac Smile, ja do nich niestety nie naleze  i na wakacjach sasiadom bulki na sniadanie przynosilam, bo pierwsza brame otwieralam Big Grin

ale, jak widze nie jest to takie zle, bo nie ma sie potem z czego przestawiac i pobudka o szostej rano nalezy o zwyklego obrzadku przez caly rok... pogadamy za pare lat Smile

krokow postawilam nawet trzy - wyciagnalem rowerek, zrobilam wycieczke i schowalam rowerek, bo slyszalam, ze kradna w okolicy Smile

mnie sie tylek zasiedziec niestety nie zdazy Tongue

O szóstej rano to mam Błogi sen...żona na drugiej "półkuli" łoża,syn w swoim pokoju śpi,dookoła cisza ,czasami przerywana porannym świergotem ptaków...i nagle...zjawia sie...on...najpierw nieśmiało piszczy-kwiczy po czym...energicznym skokiem na łóżko ,oznajmia że już pora. ..wyjść na poranny spacer Sad.

Aż trzy kroki???!!!...daj mu troche odsapnąć Big Grin.

Masz psa???
O kolego, toja jednak mam wiecej szczescia,bez ubierania butow, ba nawet otwierania oczu, wrzucam Toearzystwo do bawialki i dosypiam jeszcze pol godziny..  na wakacjach braklo mi. Niestety tej bawialki Big Grin
30-08-2016, 22:28

(30-08-2016, 22:23)egle napisał(a):

Zdjecie mi nie wesz

No tak, mozna byc tez teoretykiem, ale to jedzac rybki, wieksza szansa, ze nadziejesz sie na niespodzianke... teraz podobniez nad polskim baltykiem norweskie mrozonki oferuje jako swieze z polowu hehe, ale jajk jest,? Bo podobniez z kolei norweski losos z hameryki jedzie Big Grin

Tak teraz na poważnie....
Też słyszałem ...że w Pl ...duża cześć rybnego asortymtentu jest. ..mrożona.
30-08-2016, 22:29

nie no co Ty niedaleko Slupska Smile wiadomo ze polowa to mrozonki ale jak smakuje to co na to poradzisz Big Grin

Losos,Halibut albo maslana to wedzone zajadalem a smazone to Losos,Halibut ,Dorsz palce lizac chociaz wiadomo ze

Dorsza mrozonego serwowali,a zapomnialem wegorza na smak kupilem troche mnie skrecilo 135 zeta za kilo Huh

no skorzystam z zaproszenia sluchawki mi nie potrzebne bo i po co jak sie nie slyszy ryku silnika Big Grin

No ba Big Grin....
Ehh...szombry czwórke w plecy...z RadzionkoFemSad ...

no niestety raczej lepiej nie bedzie Confused

30-08-2016, 22:33