Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Leon 66 - 11-01-2019

Moja corka tez jest wysoka ma 178, czyli 10 cm wyzsza niz ja..
Dzieciaki z reguly sä wyzsze niz rodzice..

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 11-01-2019

(11-01-2019, 22:01)Leon 66 napisał(a): Moja corka  tez jest wysoka ma 178, czyli 10 cm wyzsza niz ja..
Dzieciaki z reguly sä wyzsze niz rodzice..

Być może z reguły są, ale....
moja córka (170cm wzrostu) jest niższa o 2 cm ode mnie i 15 cm od ojca.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 12-01-2019

(11-01-2019, 21:57)Słoninka napisał(a): Wysoka kobieta. Pewnie wzrost odziedziczyła po...dziadku Big Grin
Nie wiem po kim w rodzinie odziedziczyła wzrost - młodsze pokolenie jest wyższe od swych przodków, tak pokazują badania ewolucyjne. Wiem natomiast, że wszelkie moje zaprzeczanie temu, że nie jest moją córką nie miałoby sensu. 
Nie musiałem się przedstawiać, a już ludzie wiedzieli, kogo ojcem jestem. Tongue

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 12-01-2019

Ferdydurke, nawet by mi nie przyszła do głowy sugestia o kwertionowaniu Twojego ojcostwa.
Uważam, że byłby to duży nietakt. Chyba nawet większy niż Twoje uwagi do córki,  że  może być gruba.

Uwagi pod moim adresem są bez znaczenia (dla mnie) 

A Twoja druga córka tez jest taka wysoka?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Unka - 12-01-2019

Ta ewolucja chyba w ruletke gra .
Moi rodzice i siostra sa nizsi ode mnie o 15 cm ..
Dla mlodej dziewczyny o wzroscie 180 cm. rozmiar 42-44 moze byc troche za duzo , ale mam nadzieje , ze nie tragicznie .
Mnie nikt nie mowil , kiedy bylam mloda , ze jestem gruba , a i tak sie taka czulam , dlatego wiem jak to jest i rozumiem np.moja siostrzenice , ktora przy rozmiarze 36 czuje sie gruba Big Grin

A tak w ogole , to mi przyszla mysl do glowy Big Grin , zeby sobie jakiegos skarba poszukac .
Gdzie Wy znajdujecie?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Leon 66 - 12-01-2019

Czesc, 
Widze  ze nastäpil blogi spokoj.. Tongue

Wracajäc do tematu,-

cala moja trojka jest wyzsza od nas obojga.
Synowie maja po 188 ,  maz ma 180,
Corka jak juz pisalam 178 , jak stoimy obok , widac ze  jestesmy rodzinä , ale  dobrze wymieszanä .
Ja z corkä blondyny, chlopaki prawie bruneci .
Moja corka i najmlodszy majä moje oczy ( krass czarne)
najstarszy i moj mäz niebieskie . 
Najmlodszy ma mocne czarne brwi mojego meza , corka jego charakter ,
 najstarszy ,-moj .
Wszystkie dzieciaki jak na razie sä chudzielce , ale nie wiadomo jak to bedzie po  30- i czterdziestce .
W sumie dobrze ze wczesnie zostalismy rodzicami ,  mysle ze nasz wspolny stosunek
 jest o wiele  luzniejszy i fajniejszy niz 
z rodzicami ktorych dzieli 30-40 lat .
No nie przysiegam sie,- bo moze zaraz  znowu ktos wejsc i mi na zaboj udowadniac ze jest inaczej  Big Grin

Milej sobotki, u mnie zimno, ale sniegu ani , ani....

Unka, z tego co wiem "skarby" znajduje sie dzis w internecie

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 12-01-2019

(12-01-2019, 13:00)Unka napisał(a): Ta ewolucja chyba w ruletke gra .
Unka, ewolucja nie gra w żadną ruletke, to że są odstępy od normy nie oznacza, że jest inaczej.
Jak będziesz następnym razem w muzeum, to zwróć uwagę na wielkość zbroi.
Jak będziesz kiedyś w starym mieście, czy wśi, gdzie nie zrobiono modernizacji, to zwróć uwagę na wysokość drzwi - często gęsto poniżej 180 cm. 
Ja ze swoimi 177 cm ponad 40 lat temu nie należałem do kurdupli i kiedy porównuje się do kolegów z mojego rocznika nadal do kurdupli nie należę. Jak się porównuje do kolegów moich córek, to już do kurdupli należe Big Grin

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 12-01-2019

Dla mnie wzrost chlopaka poniżej 180 cm ( nawet jak miałam 15 lat) był za niski.
Ale są dziewczyny/kobiety które maja dużo niższych partnerów i są. ..happy.

[Obrazek: z11499257i.jpg]

Ponoć jednak najszczęśliwsze czy też najbardziej udane są związki małych kobiet z dużymi facetami.
Ale...
ja tych doświadczeń nie mam bo mała nigdy nie byłam, nawet w przedszkolu.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - dziaczuk - 12-01-2019

To co teraz będziemy rozmawiać o wzroście czy pasujemy do siebie? Big Grin

Ferdy to nie jesteś taki mały Wink

(12-01-2019, 15:01)Słoninka napisał(a): Dla mnie wzrost chlopaka poniżej 180 cm ( nawet jak miałam 15 lat) był za niski.

Nie dziwi mnie to, bo przecież kawał baby z ciebie jest Big Grin

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - dziaczuk - 12-01-2019

Już nic nie napiszę znowu mi posty pouciekały gdzieś w eter takie pisanie z telefonu życzę miłego dnia o pisaniu o kurduplach I dryblasach

https://youtu.be/3XROevqRy1E
A Gdzie sie podzial iberte?
Nie wiem  ile  wzrosru ma

Ja man 167 jakby cos Big Grin

(12-01-2019, 15:32)ferdydurke napisał(a):
(12-01-2019, 15:01)Słoninka napisał(a): Dla mnie wzrost chlopaka poniżej 180 cm ( nawet jak miałam 15 lat) był za niski.

Nie dziwi mnie to, bo przecież kawał baby z ciebie jest Big Grin
Żaden "kawał baby" tylko kobieta słusznego wzrostu, dzięki któremu przez kilka lat pracowałam jako modelka we wrocławskim Otisie i miałam kasy więcej niż therapeuthka z 20-letnim stażem Big Grin
Wtedy to właśnie,  jako młode dziewcze, jeździłam z koleżanką do Drezna po buty od Salamandra i BH od Triumpfa.

Do drobnych nie naleze, ale do 40 roku życia od urodzenia pierwszego dziecka Miałam zawsze od 52 do 58 kg Teraz mam trochę więcej Big Grin w 40 zmieszcze sie jeszcze  Big Grin

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Leon 66 - 12-01-2019

Kurde Zielonka, i ja modelowalam jako 18-19 dziewcze w Bydgoszczy dla Mody Polskiej ,
I tez jedzilam z kumpelami kolejä do DDR-owa po szampony -zielone jabluszko, kankanowki-kabaretki i Salamandry..
Jaki ten swiat maly i zyciorysy podobne..

To w tej Bydgoszczy inne wymogi musiały być....co się dziwić: prowincja Big Grin
We Wroclawiu dziewczy niższe niż 170cm nie miały szans na te pracę.

no trzeby bylo byc tyllo mocno urodna.. reszte zalatwialy buty na koturnach..
w nich mialam 180 !

(12-01-2019, 14:40)ferdydurke napisał(a):
(12-01-2019, 13:00)Unka napisał(a): Ta ewolucja chyba w ruletke gra .
Unka, ewolucja nie gra w żadną ruletke, to że są odstępy od normy nie oznacza, że jest inaczej.
Jak będziesz następnym razem w muzeum, to zwróć uwagę na wielkość zbroi.
Jak będziesz kiedyś w starym mieście, czy wśi, gdzie nie zrobiono modernizacji, to zwróć uwagę na wysokość drzwi - często gęsto poniżej 180 cm. 
Ja ze swoimi 177 cm ponad 40 lat temu nie należałem do kurdupli i kiedy porównuje się do kolegów z mojego rocznika nadal do kurdupli nie należę. Jak się porównuje do kolegów moich córek, to już do kurdupli należe Big Grin
Przyrost wzrostu nie jest moim zdaniem oznaka ewolucji biologicznej . Mysle , ze zeby moc cokolwiek tak okreslic , potrzeba stwierdzic zmiany na przelomie czasu wiekszym niz pare pokolen i u wszystkich osobnikow danego gatunku .
O tym , ze jestesmy przecietnie wyzsi , szczegolnie w Europie , to ja wiem , ale moim zdaniem jest to efekt ogolnie lepszych warunkow zycia .

(12-01-2019, 16:44)Unka napisał(a): Przyrost wzrostu nie jest moim zdaniem oznaka ewolucji biologicznej . Mysle , ze zeby moc cokolwiek tak okreslic , potrzeba stwierdzic zmiany na przelomie czasu wiekszym niz pare pokolen i u wszystkich osobnikow danego gatunku .
O tym , ze jestesmy przecietnie wyzsi , szczegolnie w Europie , to ja wiem , ale moim zdaniem jest to efekt ogolnie lepszych warunkow zycia .
Unka, te lepsze warunki życia to jest właśnie ewolucja, lepsze wyżywienie lepsza opieka lekarska. Jak nasi prapraprzodkowie dorwali się do mięcha to objętość ich mózgów zwiększyła się trzykrotnie.
Większość z was jest dużo młodsza ode mnie, ale ja pamiętam jeszcze sanatoria przeciwgruźlicze w Polsce.
Moi rodzice zarabiali srednio i mięcho było maksymalnie 3-4 razy w tygodniu (wliczam w to też piątkową rybe)
Zimę przejżdżało się na kapuście kiszonej, surówce z marchewki z jabłkiem i buraczkach i ogórku kiszonym. Na gotowanych białych i czerwonych kapustach, oraz samodzielnie zrobionych kompotach. 
Nie była to jakaś olbrzymia skarbnica witamin i minerałów. 
Ale i tak było lepiej w porównaniu do moich rodziców, którzy w swojej młodości mieli serwowaną wodzionkę dwa razy tygodniowo. 
Kiedy porównam to do tego czym żywiłem swoje córki, to były to dwa różne światy.
Starsza potrafiła na obiad spałaszować dwa duże sznycle, to nie dziwota, że duża i mądra. Wink

(12-01-2019, 15:50)Słoninka napisał(a): Żaden "kawał baby" tylko kobieta słusznego wzrostu, dzięki któremu przez kilka lat pracowałam jako modelka we wrocławskim Otisie i miałam kasy więcej niż therapeuthka z 20-letnim stażem Big Grin
Wtedy to właśnie,  jako młode dziewcze, jeździłam z koleżanką do Drezna po buty od Salamandra i BH od Triumpfa.
No ja też byłem w 1978 roku w drezdeńskim Salamandrze, ale mogłem sobie jedynie pooglądać, ale mnie interesuje co innego - w jakich latach latałaś po wybiegu?