Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 04-03-2019

A może dostanie przy okazji Rosenmontag wpier*** od starego i będzie lizać rany zamiast wstawiać dzika?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 04-03-2019

No to siup

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Diego9 - 04-03-2019

dlaczego mialaby moj maz mnie bic, on jest taki fajny a wy tu takie historie o nim wymyslacie, odczepcie sie od mojego meza

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 04-03-2019

Nie myl pielęgniarza z tabletkami z mężem,

Mąz może i fajny , niestety o małzonce tego powiedzieć nie można.

Chwilami mam wrażenie że Przyłebska z nami pisze Big Grin

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 04-03-2019

no...ja bym ją lała i to 3x dziennie

Domownicy sa pacyfistami i wolą jej unikać.
Ja się im nie dziwie , z wariatem nigdy nie wiadomo.

sloninko, bicie nie jest methoda wychowawcza, on po prostu w ramach swoich czasowych mozliwosci wypelnia moje prosby i ma spokoj chlopak,

Ten spokój osiąga poza domem z bardziej zrównoważoną przyjaciółką.

A my się tu musimy użerać z jego cudowną małżonką
To się chłop umiał ustawić Tongue

No tez jestem zachwycona tym cudownym małzeństwem.
Małzonka dzień i noc z nosem w necie , a on szczęsliwy że jej nie widzi.

Prawda ze cudowna para ?
Małżeństwo doskonałe wręcz Big Grin

wrecz przeciwnie, dzieci straja sie jak najczesciej do domu przyjezdzac , spedzamy tez swieta razem, a maz ma zawsze jakis dobry pomysl na spedzenie wolnego czasu, zeby mu nie sprawic przykrosci to nawet chodze z nim do kina i na dlugie spacery i do museum i do theatru i na imprezy a najchetniej rzucilabym sie do lozka i odespala caly tydzien, jem to co on ugotuje i nie marudze, sprzatam kuchnie po jego gotowaniu, i wierzcie mi, do kazdego troche czegos bierze oddzielne naczynie, lyzke lub widelec, wysylam go czesto po zakupy i nawet jak wraca zupelnie z czym innym nie robie mu wymowek, dbam o jego dobre samopoczucie tak jak on dba o moje samopoczucie, jest fajnie, my sie wspaniale rozumiemy i uzupelniamy,nie zamienilabym go na zadnego innego

ja siedze w necie, rozmawiam z nim opiekuje sie Diego i jeszcze sprzatam w miedzyczasie, jest fajnie

W przypadku takiej małzonki to musi być szczęsliwy mając tyle zajęć .
Zajęcie jakiekolwiek powoduje wszak to że nie musi z nią spedzać czasu.

A tak swoją drogą Słoninko , myslisz ze ona rozumie co my piszemy ?

(04-03-2019, 19:54)Majamka napisał(a): No tez jestem zachwycona tym cudownym małzeństwem.

Prawda ze cudowna para ?

co rozumiesz pod pojeciem malzenstwa doskonalego? chba sie roznimy bardzo pod tym wzgledem, ale nie bede poglebiac thematu, bo nie mam takiej potrzeby, moje malzenstwo, moj biznes 

(04-03-2019, 19:56)Majamka napisał(a): W przypadku takiej małzonki to musi być szczęsliwy mając tyle zajęć .

nawet nie staram sie was czytac czy zaglebiac w to co piszecie, dla mnie wazne sa moje wypowiedzi, jak ja to na papier przenosze, wy macie swoje zycie i ja mam swoje zycie, kto z kim czas spedza czy nie, nie wiecie w ogole o tym, zal wam dupki sciska, ze ktos moze zyc inaczej jak wy,ale kazdy jest kowalem wlasnego losu

Biznes to właściwe słowo.
Twój zaliczył w tym biznesie kompletną wtopę , a dla ciebie to jak ślepej kurze ziarko,

(04-03-2019, 20:01)Majamka napisał(a): Biznes to właściwe słowo.
Twój zaliczył w tym biznesie kompletną wtopę , a dla ciebie to jak ślepej kurze ziarko,

gdyby wtope zaliczyl, to juz by dawno ode mnie odszedl, a on jest nadal ze mna, dziwne, bardzo dziwne, kiedy potrzebuje pieniedzy , to nawet nie musze pytac tylko tyle ile mi brakuje , dostaje po prostu, tak bylo ze splata brata, teraz w calym domu wstawiam nowe okna i drzwi, bede potrzebowala okolo 10 tysiecy euro, zaden problem, my mamy te pieniadze ,  byc moze spedzimy stare lata na Mazurach, do emerytury brakuje nam jeszcze sporo lat ale planuje juz po malutku co zrobimy, to znaczy ja planuje a maz tylko przytakuje , zawsze tak bylo i tak pozostanie, 

(...) zal wam dupki sciska, ze ktos moze zyc inaczej jak wy,ale kazdy jest kowalem wlasnego losu - napisała stróż 

A jak wpadłaś na pomysł, że ktoś z tutaj obecnych chciałby żyć tak jak ty?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Leon 66 - 04-03-2019

i co ? znowu pozamykala ?

Djego..
tez mam meza i dzieci , pracuje ,popatrz wchodze tu od czasu do czasu .
Gdybym tyle siedziala co ty ,moja doba musialaby miec 48 godzin.
Od rana do drugiej w nocy kontrlujesz i usuwasz tu ludziom tematy .
Piszesz tez jakies bajki o kochajäcych dzieciach, malzonkach , spacerach ,kinach , pracy do 18 -tej..
O terminach , domach , zakupach ....
Djego, nie przebywasz ty czasami w jakims objekcie zamknietym ?
Dali ci ku naszemu nieszczesciu kompa i majä cie z glowy .
Za to my mamy cie na karku .
To co ty robisz naprawde jest nienormalne ,

mozesz zawolac do kompa jakäs opiekunke, pielegniarke
albo moze doktora jak przyjdzie na wizyte ?
Prosze ...
prosze...

(04-03-2019, 20:07)Słoninka napisał(a): (...) zal wam dupki sciska, ze ktos moze zyc inaczej jak wy,ale kazdy jest kowalem wlasnego losu - napisała stróż 

A jak wpadłaś na pomysł, że ktoś z tutaj obecnych chciałby żyć tak jak ty?

nigdy na ten pomysl nie wpadalm , zeby ktos chcial zyc jak ja, zal wam dupki sciska, ze robie to co chce i co mi sie podoba , finasowo tez jestem niezalezna super sprawa, wykonuje zawod ktory bardzo lubie 

(04-03-2019, 19:58)Diego9 napisał(a):
(04-03-2019, 19:54)Majamka napisał(a): No tez jestem zachwycona tym cudownym małzeństwem.

Prawda ze cudowna para ?

co rozumiesz pod pojeciem malzenstwa doskonalego? chba sie roznimy bardzo pod tym wzgledem, ale nie bede poglebiac thematu, bo nie mam takiej potrzeby, moje malzenstwo, moj biznes 

(04-03-2019, 19:56)Majamka napisał(a): W przypadku takiej małzonki to musi być szczęsliwy mając tyle zajęć .

nawet nie staram sie was czytac czy zaglebiac w to co piszecie, dla mnie wazne sa moje wypowiedzi, jak ja to na papier przenosze, wy macie swoje zycie i ja mam swoje zycie, kto z kim czas spedza czy nie, nie wiecie w ogole o tym, zal wam dupki sciska, ze ktos moze zyc inaczej jak wy,ale kazdy jest kowalem wlasnego losu

A co by nam miało niby ściskać ?
Przecież czas spędzasz z nami i w tym samym miejscu co my.
Mam nadzieje że jestes ze mna równie szczęsliwa jak z mężem ?

Jednakowoż musimy ustalić coś : Ja ci gotować nie będę i w publiczne miejsca nie będę zabierać , bo się boje że mi obciachu narobisz.
A tak to spoko , bądż sobie . Zawsze się można z kogoś pośmiać.
Chociaż mam wyrzuty sumienia , bo mnie mama uczyła że z chorych i upośledzonych nie wolno.

(04-03-2019, 20:10)Leon 66 napisał(a): i co ? znowu pozamykala ?

Djego..
tez mam meza i dzieci ,  pracuje ,popatrz wchodze tu od czasu do czasu .
Gdybym tyle siedziala co ty ,moja doba musialaby miec 48 godzin.
Od rana do drugiej w nocy kontrlujesz i usuwasz tu ludziom tematy .
Piszesz tez jakies bajki o kochajäcych dzieciach, malzonkach , spacerach ,kinach , pracy do 18 -tej..
O terminach , domach , zakupach ....
Djego, nie  przebywasz ty czasami ty w jakims objekcie zamknietym ?
Dali ci ku naszemu nieszczesciu kompa i majä cie z glowy .
Za to my mamy cie na karku ?
To co ty robisz naprawde jest nienormane ,

mozesz zawolac do kompa jakäs  opiekunke, pielegniarke
albo moze doktora jak przyjdzie na wizyte ?
Prosze ...
prosze.
od piatku siedze przeziebiona w lozku , poniewaz jeszcze jestem zakatarzona wiec zadzwonilam do pracy i powiedzialam, ze dopiero w czwartek przyjde, poniewaz pracuje w panstwowym osrodku, wiec moge 3 dni bez zwolnienia lekarskiego zostac w domu, dlatego mam tak duzo czasu, bo jestem przeziebiona 

(04-03-2019, 20:11)Majamka napisał(a):
(04-03-2019, 19:58)Diego9 napisał(a):

Prawda ze cudowna para ?

A co by nam miało niby ściskać ?
Przecież czas spędzasz z nami i w tym samym miejscu co my.
Mam nadzieje że jestes ze mna równie szczęsliwa jak z mężem ?

Jednakowoż musimy ustalić coś : Ja ci gotować nie będę i w publiczne miejsca nie będę zabierać , bo się boje że mi obciachu narobisz.
A tak to spoko , bądż sobie . Zawsze się można z kogoś pośmiać.
Chociaż mam wyrzuty sumienia , bo mnie mama uczyła że z chorych i upośledzonych nie wolno.

no bez przesady , do 18 to to ja jestem w drodze