Post: #52
KOTLETY ZE SZPINAKU I CIECIORKI
3/4 szklanki rozmrożonego pokrojonego szpinaku
1 1/2 szklanki cieciorki
1/4 szklanki tofu
2 łyżki zmielonego jasnego siemienia lnianego
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
1/3 szklanki mąki z cieciorki lub mąki sojowej
sól, pieprz ziołowy
Cebulę i czosnek podsmażamy ok. 5 min. na oleju, dodajemy szpinak i smażymy dalej 5 min.
Wszystkie składniki miksujemy w robocie kuchennym obtaczamy w zmielonych nasionach słonecznika. Smażymy na oleju lub pieczemy w piekarniku. Otrzymamy ok. 9 kotletów.
3/4 szklanki rozmrożonego pokrojonego szpinaku
1 1/2 szklanki cieciorki
1/4 szklanki tofu
2 łyżki zmielonego jasnego siemienia lnianego
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
1/3 szklanki mąki z cieciorki lub mąki sojowej
sól, pieprz ziołowy
Cebulę i czosnek podsmażamy ok. 5 min. na oleju, dodajemy szpinak i smażymy dalej 5 min.
Wszystkie składniki miksujemy w robocie kuchennym obtaczamy w zmielonych nasionach słonecznika. Smażymy na oleju lub pieczemy w piekarniku. Otrzymamy ok. 9 kotletów.
![[Obrazek: @DSC_4182-1.jpg]](http://zdrowienatalerzu.pl/wp-content/uploads/2012/10/@DSC_4182-1.jpg)