Post: #364
(04-01-2018, 22:53)egle napisał(a): no i krupniok też ma chyba znak ochronnyEgle, zrób sobie eksperyment kuchenny.
oscypka jadłam ostatnio w Szklarskiej, a od Pani dowiedziałam, że jak w Szczecinie nie ma marynarzy, tak w Szklarskiej nie ma góroli... kto więc te oscypki robi? nie dopytuję, Majami cysto prowdę napisała
z sardynkami? uuu Ferdydurke, smaki to my chyba inne mamy
Kup 225 gram białego sera mazurskiego tłustego. Włóż do miseczki, do tego dodaj 2 puszki sardynek w oleju, posól, popieprz, dodaj odrobinę ostrej papryki i wyrób to wszystko widelcem na pastę.
Alternatywnie zamiast drugiej puszki sardynek możesz dodać puszkę Kielersprotten.
Jak nie będzie smakowowało, to straciłaś 4 euro i 5 minut pracy
Jak to nie będzie twoja potrawa to podaj numer konta, a ja przekażę Tobie 5 euro.